Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Εχασε πανηγυρικά η σύζυγος του Στουρνάρα



Αθωώθηκε ομόφωνα η "Δημοκρατία" στο Εφετείο. Δεν πέρασε η προσπάθεια "φίμωσης" για το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Κατέρρευσε πανηγυρικά στο Εφετείο η προσπάθεια της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου να φιμώσει τις δημοσιογραφικές φωνές που ελέγχουν τις σχέσεις της με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα με ομόφωνη απόφαση το Εφετείο Αθηνών έκρινε σήμερα αθώους τον εκδότη και τα διευθυντικά στελέχη της «Κυριακάτικης δημοκρατίας» ως προς το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης με το σκεπτικό ότι οι αποκαλύψεις της εφημερίδας έγιναν με κίνητρο το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Στουρνάρα είχε μηνύσει την «Κυριακάτικη Δημοκρατία» για κείμενο του 2016 που είχε τον τίτλο «Τείχος προστασίας για τη σύζυγο του σκληρού Στουρνάρα με τα 1.602.652 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ» . Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρουσιάστηκε εκτενώς από την πλευρά της υπεράσπισης το πόρισμα – καταπέλτης του Σώματος επιθεωρητών δημόσιας υγείας που εντόπισε σειρά παρατυπιών στη σύμβαση που υπέγραψε η κυρία Νικολοπούλου με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θυμίζουμε ότι η εταιρία της είχε αναλάβει σε σύμπραξη με άλλον ιδιώτη διαφημιστική καμπάνια πρόληψης του καρκίνου παρότι δεν επρόκειτο για μεταδιδόμενο νόσημα! Επιπλέον όπως προέκυψε «εξαφανίστηκαν» μυστηριωδώς κρίσιμα έγγραφα της σύμβασης και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν οι ελεγκτές.

Η κυρία Στουρνάρα εξακολουθεί να ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές (παρότι ο σύζυγός της κατ' επανάληψη έχει υποστηρίξει ότι δεν βρήκαν τίποτα οι έρευνες - ψευδώς όπως αποδεικνύεται) και για τον λόγο αυτό δεν της έχουν επιστραφεί έγγραφα και υπολογιστές που είχαν κατασχεθεί από τα γραφεία της.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη απόφαση του Εφετείου ήταν μια μεγάλη νίκη της ελευθεροτυπίας αφού διασφάλισε (σε κρίσιμους καιρούς) τη δυνατότητα των δημοσιογράφων να επιτελούν το έργο τους και την υποχρέωση των ισχυρών δημοσίων προσώπων να αποδέχονται την κριτική και τον έλεγχο.

Εκπληξη προκάλεσε στο ακροατήριο το πάθος και τα πολιτικά (!) σχόλια του συνηγόρου της κυρίας Στουρνάρα, Σπύρου Μουζακίτη, που στο παρελθόν υπήρξε οικονομικός εισαγγελέας. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της αγόρευσής του για να "υμνήσει" τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι όσο ο κ. Στουρνάρας είναι στην ΤτΕ, γιατί τα χρήματά τους δεν κινδυνεύουν! Επίσης αποκάλεσε «ρυπαρές» και «χαφιεδίστικες» (!!!) γνωστές διαδικτυακές ιστοσελίδες όπως π.χ. το «newsbomb». Αφορμή ήταν δημοσιεύματά τους για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσκόμισε η υπεράσπιση και η πλευρά Στουρνάρα δεν ήθελε να αναγνωστούν.

Εριστική ήταν και η ίδια η Λίνα Στουρνάρα που αποκάλεσε «δημοσιογράφο – κακοποιό» τον Κώστα Βαξεβάνη στην κατάθεσή της, προφανώς επειδή δεν της αρέσουν όσα αποκαλύπτει για τα σκάνδαλα της υγείας. Θυμίζουμε ότι και ο κ. Βαξεβάνης αθωώθηκε προσφάτως πανηγυρικά σε αντιστοιχη δίκη με αντίδικο την σιδηρά κυρία Νικολοπούλου-Στουρνάρα.


πηγή 1

πηγή 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...