Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ξηλωνει ο Σαλεμενος οποιον δημαρχο θελει, εστω κι αν πηρε 70% στις εκλογες...



Ξεσηκώνονται οι Κούρδοι της Τουρκίας: Διαδηλώσεις στο κουρδική πόλη Ντιγιαρμπακίρ – Αντιστέκονται στο καθεστώς Ερντογάν...

Βράζει η κουρδική κοινότητα της Τουρκίας μετά από την καθαίρεση των εκλεγμένων Κούρδων αυτοδιοικητικών του HDP από το καθεστώς Ερντογάν. Ομάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν στη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Τουρκίας και κατήγγειλαν το αυταρχικό καθεστώς της Άγκυρας για την πολιτική και κοινωνική «παγίδα» κατά των Κούρδων.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) να ακυρώσει την εκλογή ορισμένων δημάρχων που ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές με το φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν πρώτα να μπουν στο δημαρχείο της πόλης αλλά, μετά την επέμβαση της αστυνομίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με το HDP η απόφαση της YSK αφορά πολλές περιοχές όπου οι υποψήφιοι του κόμματος κέρδισαν με μεγάλη διαφορά τους αντιπάλους τους. Για παράδειγμα, στο Μπαγκλάρ ο Ζεγιάτ Τζεϊλάν απέσπασε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Ωστόσο δήμαρχος θα ανακηρυχθεί ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος AKP, που ήρθε δεύτερος με ποσοστό 25%.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 δεκάδες φιλοκούρδοι δήμαρχοι καθαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν από άλλους, διορισμένους από το υπουργείο Εσωτερικών. Στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων απολύθηκαν από τις δημόσιες υπηρεσίες και τους θεσμούς περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι ενώ πολλά στελέχη του HDP έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι σχετίζονται με Κούρδους «τρομοκράτες», δηλαδή με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Δεν υπολογιζει τιποτα και κανεναν...
Καθαιρει οποιον Δημαρχο δεν ειναι του κομματος του....
Θυμηθητε με...
Κακο τελος θαχει αυτος !


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...