«Η εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ.Ε.Τουλουπάκη δεν μπορεί να ασκήσει ποινικές διώξεις για παθητική δωροδοκία γιατί έχουν παραγραφεί» τόνισε χθες στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος εμπλεκόμενου στην υπόθεση Novartis,... Μιχάλης Δημητρακόπουλος
«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορεί η Εισαγγελέας να ασκήσει ποινική διώξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας (στην υπόθεση Novartis) βάση της νομολογίας των τελευταίων 70 ετών του Αρείου Πάγου, έχουν παραγραφεί νομικά τα αδικήματα αυτά.»
Το νομικό προηγούμενο παραγραφής των ποινικών διώξεων στον Ακη Τσοχατζόπουλο
«Για να το εξηγήσω, το 2011 ήταν κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία ο Ακης Τσοχατζόπουλος κι η τότε πλειοψηφία της Βουλής άσκησε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία σε βάρος του κ.Τσοχατζόπουλου. Ηρθε μετά το δικαστικό συμβούλιο του συντάγματος κι είπε ότι το αδίκημα της παθητική δωροδοκίας είχε παραγραφεί κι είχε εξαλειφθεί το αξιόποινο, γιατί καλώς ή κακώς υπάρχει το σύνταγμα που πρέπει να το σεβαστούμε, μέχρι να το αλλάξουμε.
Είμαστε αντίθετοι με τις μίζες και την διαφθορά, αλλά υπάρχει και το κράτος δικαίου και υπαρχει και σύνταγμα το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται. Η αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ.Τουλουπάκη, έχει ορκιστεί, όπως κι εγώ, να τηρούμε το σύνταγμα και εφαρμόζουμε τους νόμους. Αν η κ.Τουλουπάκη ασκήσει ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία για τα έτη 2010-2014 βεβαίως παραβιάζει την νομολογία του Αρείου Πάγου.
Το άρθρο 86 του συντάγματος λέει ότι πρέπει να γίνουν οι διώξεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 2 ετών κι έτσι και στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου κρίθηκε απαράδεκτη η ποινική διώξη»
Παρακάτω τόνισε ότι ακόμη κι αν προσκληθούν να καταθέσουν, οι κληθέντες θα πρέπει να την αγνοήσουν γιατί είναι παρανομη (λόγω παραγραφης) ή όπως πρότεινε ο συνήγορος υπεράσπισης, αυτές οι κλήσεις να προσβληθούν ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου