Γράφει η Κύρα Αδάμ
Η Ελληνική Βουλή αναμένεται αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει και εν συνεχεία η κυβέρνηση να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Κορυφής North Atlantic Council (NAC), ύστερα από την πιεστική και βεβιασμένη απόφαση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ....
Και όμως η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους 300 της Βουλής, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΕΞ και τον ΥΕΘΑ να θέσουν προηγουμένως στη Συμμαχία την ικανοποίηση εθνικών προϋποθέσεων ώστε να σταματήσει η Νατοϊκή πολιτική κατακερματισμού της κυριαρχίας των νήσων του Αν Αιγαίου, για να ικανοποιήσει τις εδαφικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Διαφορετικά θα οδηγηθεί η χώρα σε καταστροφικές συνέπειες.
Οφείλουν άπαντες , έστω και την ύστατη ώρα, (ανεξαρτήτως του αν υπερψήφισαν ή καταψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών), να θέσουν ως προϋπόθεση έγκρισης της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, την άρση όλων των διαταγών του ΝΑΤΟ, που καθιστούν την ελληνική κυριαρχία 19 νήσων του Αν. Αιγαίου σε αδέσποτα και ξένο κράτος προς ικανοποίηση και πάλι της Άγκυρας.
Η προϋπόθεση άρσης των διαταγών του ΝΑΤΟ δεν είναι περίπλοκο θέμα, διότι οι διαταγές αυτές- εν ισχύ σήμερα- αποτελούν μονομερή, παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια των γενικών γραμματέων του ΝΑΤΟ και του SHAPE και όχι απόφαση των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και για τις οποίες μέχρι και σήμερα καμιά ελληνική κυβέρνηση και κανένα κόμμα και πολιτικός δεν τόλμησε να ζητήσει την κατάργηση τους.
Έτσι, αν η Ελλάδα θέσει αυτή την προϋπόθεση, (ότι δηλαδή η Ελλάδα εγκρίνει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την προϋπόθεση ότι θα αρθούν οι παράνομες και φιλοτουρκικές διαταγές των γ γραμματέων Λουνς- Σολάνα και SHAPE),ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα μπορούσε, χωρίς την έγκριση των χωρών μελών και χωρίς να διαβουλευθεί με κανέναν να κάνει άρση των διαταγών αυτών μέχρι το θέμα να διευθετηθεί» στο μέλλον από αρμόδιους οργανισμούς, δηλαδή ποτέ…
Στην περίπτωση που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ άρει τις παράνομες διαταγές σε βάρος της Ελλάδας, είναι πολύ πιθανό να προκληθεί αντίδραση και βέτο της Τουρκίας στην ένταξη των Σκοπίων, λόγω άρσης των Διαταγών αυτών που την ευνοούν, με αποτέλεσμα τα Σκόπια να μην ενταχθούν στο ΝΑΤΟ υπαιτιότητα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα όλοι να την πυροβολούν, ενώ παράλληλα θα έχει γίνει άρση των διαταγών σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας.
Στην περίπτωση όμως που η Ελλάδα συμφωνήσει – εγκρίνει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς να θέσει προϋπόθεση άρσης των διαταγών του ΝΑΤΟ, τότε οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.
Και τούτο γιατί σύμφωνα με το Καταστατικό του ΝΑΤΟ με την ένταξη τους τα Σκόπια είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν και τι διαταγές του ΝΑΤΟ:
- Σε κοινές ελληνο-σκοπιανές ή Νατοϊκές ασκήσεις στο Αιγαίο, τα σκοπιανά ελικόπτερα HUI (σς τα οποία έχει δωρίσει η Ελλάδα στα Σκόπια..), θα εφαρμόζουν τις διαταγές του ΝΑΤΟ και δεν θα δέχονται να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6νμ από τα 19 ελληνικά νησιά, παίρνοντας τη θέση της Άγκυρας και των συνοδοιπόρων της γενικών γραμματέων του ΝΑΤΟ και του SHAPE.
- Παράλληλα θα επιβεβαιώνουν τη θέση της Τουρκίας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων, με βάση το αιτιολογικό των διαταγών του ΝΑΤΟ ότι τα νησιά είναι αποστρατιωτικοποιημένα, που συνεπάγεται καταστροφή για την ελληνική κυριαρχία και επιπλέον θα επιβεβαιώνουν τη θέση της Άγκυρας ότι τα 19 νησιά έχουν 6νμ και όχι 10 νμ Εθνικού Εναερίου Χώρου. Το ίδιο θα ισχύσει γενικότερα και με τη μη αποδοχή συνολικώς του ΕΕΧ των 10νμ στο Αιγαίο.
- Σε όλες τις επιτροπές του ΝΑΤΟ οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως με πλειοψηφία (majority). Στα θέματα που υπάρχει αντιδικία μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, η Άγκυρα θα έχει πάντα την πλειοψηφία διότι θα έχει μαζί της την Αλβανία και τα Σκόπια και οι αποφάσεις θα είναι σε βάρος της Ελλάδας.
- Το ίδιο θα ισχύει και στις Συνόδους Κορυφής ΝΑΤΟ και υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας ( NAC και DPC) για θέματα στα οποία οι αποφάσεις δεν απαιτούν ομοφωνία,(Unanimity), ενώ το ίδιο θα ισχύει και στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ (ΜC).
- Στις περιπτώσεις πτήσεων των σκοπιανών ελικοπτέρων στο Αιγαίο για οποιαδήποτε σκοπό, αυτά δεν θα καταθέτουν σχέδια πτήσης που είναι πολιτική της Τουρκίας (ΝΑΤΟ). θέτοντας στα αζήτητα το FIR Αθηνών. Όπως είναι γνωστό η Τουρκία με τη ΝΟΤΑΜ Α240 /Φεβρ 1999 υποστηρίζει διεθνώς ότι το FIR Αθηνών είναι πλασματικό και χωρίς νομική βάση, θέτοντας έτσι, έστω και εμμέσως θέμα αναθεώρησης των Συνθηκών, καθ’ όσον το FIR Αθηνών ορίζεται από τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας.
- Παράλληλα τα Σκόπια δεν θα δέχονται ότι η Ελλάδα έχει αρμοδιότητες Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στα όρια του FIR Αθηνών, αλλά μόνον μέχρι τη μέση του Αιγαίου- πάγια θέση της Άγκυρας με το νόμο 24611 του 2001.
- Με ‘όλα αυτά τα δεδομένα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς την άρση των διαταγών του ΝΑΤΟ για τα νησιά του Αν Αιγίου, η Άγκυρα θα έχει μαζί της όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ (29) να εφαρμόζουν τις διαταγές του ΝΑΤΟ και από την άλλη μόνον την Ελλάδα να μην τις εφαρμόζει και επομένως κατά το ΝΑΤΟ να παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων.
Στο σημείο αυτό πρέπει να προστεθεί και ο ICAO, (192 χώρες), ο οποίος δεν αποδέχεται στη Λήμνο ελικόπτερο SAR της Πολεμικής Αεροπορίας, με το ψευδές αιτιολογικό της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ ότι η νήσος είναι αποστρατιωτικοποιημένη και γι’ αυτό η χρήση του ελληνικού ελικοπτέρου SAR από τη Λήμνο θεωρείται παραβίαση των Συνθηκών, ενώ με τη Συνθήκη του Μοντρέ 1936 έχει αρθεί οριστικά το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου.
Είναι προφανές ότι μια ελληνική επιφύλαξη- τώρα- για την άρση των διαταγών του ΝΑΤΟ, πριν την έγκριση από την Ελλάδα της ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία, μπορεί να διασφαλίσει κατ’ ελάχιστον την ελληνική κυριαρχία και τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία από το 1980 υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεων του ΝΑΤΟ.
Πιο συγκεκριμένα, μια μικρή ανασκόπηση από το 1980 δείχνει το μέγεθος της ζημίας που έχει υποστεί η χώρα, χωρίς καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα να έχει τολμήσει την εξάλειψη της.
Με την επανένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ το 1980, ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ Λουνς εξέδωσε αυθαίρετα, παράνομα και εντελώς αναρμοδίως, διαταγή με την οποία απαγόρευε τη συμμετοχή σε νατοϊκές ασκήσεις και σε υποδομές, σε 19 ελληνικά νησιά, με βάση το αυθαίρετο τουρκικό αιτιολογικό ότι τα νησιά αυτά τελούν υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης βάση της Συνθήκης της Λωζάνης και Παρισίων και Σύμβασης της Λωζάνης για τα Στενά.
Η τότε ελληνική κυβέρνηση απάντησε – αντέδρασε με το βλακώδες και εξευτελιστικό σκεπτικό ότι η διαταγή Λουνς « is not existing paper” δηλαδή ως έγγραφο μη υπάρχον. Επι της ουσίας, η Ελλάδας έθεσε στην πράξη reservation – επιφύλαξη, που σύμφωνα με το Καταστατικό του ΝΑΤΟ αλλά και του ΟΗΕ ICAO και ΙΜΟ, δηλώνει με πλήρη σαφήνεια ότι όλες οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ αποδέχονται και εφαρμόζουν την διαταγή Λούνς, αφού καμμιά δεν έθεσε αντίρρησή, πλην Ελλάδας.
Με άλλα λόγια η διαταγή Λουνς βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.
Όλες οι κυβερνήσεις από το 1980 μέχρι σήμερα όφειλαν να καταγγείλουν και τον κ Λουνς αλλά και τους μετέπειτα γενικούς γραμματείς που δεν κατάργησαν τη διαταγή Λουνς στο ΔΔΧ για παραβίαση του συνόλου τα διεθνούς νομιμότητάς και πρόκλησης βλάβης στην Ελλάδα και τούτο διότι αρμοδιότητα ερμηνείας και εφαρμογής των Συνθηκών έχουν μόνο ο ΟΗΕ και το ΔΔΧ.
Και όμως από το 1980 μέχρι τον Αύγουστο 2006 έχουν γίνει 37 Σύνοδοι Κορυφής ΝΑΤΟ και 41 Σύνοδοι υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας για σοβαρά θέματα , όπως εντάξεις νέων χωρών, Νέες Δομές ΝΑΤΟ Νέο Δόγμα κλπ. Κανένας Έλληνας πρωθυπουργός και υπουργός δεν έθεσαν ως προϋπόθεση για να συμφωνήσουν (Veto) την άρση της διαταγής Λούνς, όπως έκαναν σε άλλες περιπτώσεις πλείστες χώρες όπως Τουρκία, Ισπανία Πορτογαλία κλπ. δεδομένου ότι στις Συνόδους αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις 26 Αυγούστου 2006, το Ανώτατο Νατοϊκό Στρατηγείο Ευρώπης (SHAPE) να εκδώσει διαταγή για πιστή εφαρμογή προς όλες τις μονάδες και χώρες του ΝΑΤΟ, με την οποία απαγόρευε στα στρατιωτικά αεροσκάφη της Συμμαχίας να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6νμ σε 19 ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου, από Σαμοθράκη και Λήμνο μέχρι τη Μεγίστη, καθιστώντας έτσι τα νησιά αυτά μη ελληνικά και ξένο κράτος.
Το ΓΕΕΘΑ στις 31/8/2006 σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι «η Ελλάς απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ΑΠΟΠΕΙΡΑ έστω και έμμεσης φαλκίδευσης ή αμφισβήτησης των εθνικών μας δικαιωμάτων ενώ γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο προς τα αρμόδια όργανα της Συμμαχίας».
Ωστόσο μόνον η Ελλάδα απορρίπτει τη διαταγή του SHAPE και θεωρεί ελληνικά τα 19 νησιά, ενώ οι υπόλοιπες 28 χώρες του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν πιστά τη διαταγή, θέτοντας την ελληνική κυριαρχία στα άχρηστα.
Μέχρι και σήμερα η διαταγή αυτή του ΝΑΤΟ παραμένει σε ισχύ, αφού δεν έγινε καμιά αποτελεσματική ελληνική ενέργεια. Έτσι το 2014, η κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ έβαλαν την Αλβανία στο ΝΑΤΟ χωρίς να τολμήσουν να θέσουν ως προϋπόθεση την άρση της διαταγής του ΝΑΤΟ, που κατακερματίζει την ελληνική κυριαρχία και εφαρμόζει πλέον κατά γράμμα και η Αλβανία ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις στο σύνολο τους μέχρι τώρα στρουθοκαμηλίζουν συνεχώς και κοιμούνται τον ύπνο του αδαούς, δεν κάνουν τίποτα για να διασφαλίσουν την ελληνική κυριαρχία των νήσων του Αν Αιγαίου, θεωρώντας ότι το ΝΑΤΟ δεν εφαρμόζει τις παράνομες διαταγές του.
Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει οικτρά τις ελληνικές κυβερνήσεις όπως αποδεικνύεται και από το κάτωθι απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ ( από τα πλείστα που υπάρχουν).
Το νατοϊκό έγγραφο είναι αναφορά του πληρώματος αεροσκάφους AWACS το οποίο είχε κληθεί από την Ελλάδα για να συμμετάσχει στην εθνική άσκηση LAILAPS την τελευταία ημέρα, στις 4 Δεκ. 2004. Κατά την έναρξη της άσκησης η Ελλάδα ζήτησε επανειλημμένα από το AWACS να πετάξει πάνω από τη Λήμνο. Το AWACS εφαρμόζοντας τις διαταγές του NATO, όχι μόνον δεν πέταξε πάνω από τη Λήμνο, με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή των AWACS , αλλά αποχώρησε επιδεικτικά και πήγε στην Ισπανία για να συνεργαστεί με το CAOC 8 της Ισπανίας, όπως φαίνεται και από το έγγραφο.
Στην περίπτωση που οι διαταγές του ΝΑΤΟ παραμείνουν σε ισχύ με ευθύνη της παρούσας Βουλής τότε είναι απολύτως βέβαιον ότι ο ΟΗΕ και το ΔΔΧ θα τις λάβουν σοβαρά υπόψη υπέρ της Τουρκίας και σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.
πηγη
pronews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου