Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΠΟΥ: Πρέπει να προετοιμαστούμε για “επικείμενο” πυρηνικό πόλεμο....

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε τα δυτικά έθνη ότι πρέπει να αρχίσουν αμέσως να αποθηκεύουν φάρμακα και άλλες βασικές προμήθειες πριν ξεσπάσει ένας....

“επικείμενος” πυρηνικός πόλεμος με τη Ρωσία.

Η Ρωσία διεξάγει πλέον “έναν πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ και της Δύσης”, παραδέχτηκε αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο Καναδάς έγινε η 12η χώρα που δεσμεύει άρματα μάχης στην Ουκρανία.

Ο Στέφανο Σανίνο, γενικός γραμματέας της υπηρεσίας εξωτερικής δράσης της ΕΕ, προειδοποίησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προχωρήσει πέρα από την αρχική “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” και “μεταφέρει τον πόλεμο σε ένα διαφορετικό στάδιο”.

Η Dailymail.co.uk αναφέρει: Ο κ. Sannino μιλούσε καθώς ο Καναδάς έγινε η τελευταία χώρα που υποσχέθηκε άρματα μάχης και η Πολωνία δήλωσε ότι θα δώσει επιπλέον 60 στα 14 που έχει ήδη δεσμεύσει για την πολεμική προσπάθεια.

Η Ισπανία και η Νορβηγία αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες πόσα Leopard 2 θα στείλουν στην Ουκρανία.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, υποσχόμενο μετρητά, πυραύλους, πολυβόλα και τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι δεν διαθέτει άρματα μάχης για να ανταγωνιστεί τις προσφορές των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία αναζητά επίσης δυτικά μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, όπως τα αμερικανικά F-16, αν και αυτό παραμένει μια απίθανη προοπτική.

Ο κ. Sannino δήλωσε ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας αναγκάστηκαν να αυξήσουν και να αναβαθμίσουν τη στρατιωτική τους υποστήριξη προς το Κίεβο ως απάντηση στη Μόσχα που μετατόπισε το επίκεντρο του πολέμου προς τη Δύση.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο Τόκιο, είπε: “Νομίζω ότι αυτή η τελευταία εξέλιξη όσον αφορά τον ένοπλο εφοδιασμό είναι απλώς μια εξέλιξη της κατάστασης και του τρόπου με τον οποίο η Ρωσία έχει αρχίσει να μετακινεί τον πόλεμο σε ένα διαφορετικό στάδιο”.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία πραγματοποιεί “επιθέσεις χωρίς διακρίσεις” εναντίον αμάχων και πόλεων. Η χώρα προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποκτήσει δυναμική στα πεδία μάχης της ανατολικής Ουκρανίας πριν φτάσουν οι δυτικές μοίρες τεθωρακισμένων.

Τις τελευταίες 48 ώρες, οι δυνάμεις της Μόσχας προσπαθούν να διασπάσουν τα μέτωπα της Ουκρανίας στην περιοχή Ντονμπάς. Από τη νύχτα της Πέμπτης προς χθες το πρωί η Ρωσία υπέβαλε επίσης ουκρανικές πόλεις σε περισσότερες βομβιστικές επιθέσεις.

Περίπου 47 από τους 59 πυραύλους αναχαιτίστηκαν, αλλά 11 άνθρωποι θεωρείται ότι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις που προκάλεσαν τα ρωσικά πυρομαχικά τα οποία διείσδυσαν στα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας. Η Ρωσία εξαπέλυσε επίσης 37 αεροπορικές επιδρομές.

Σε απάντηση στην παροχή δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, η Ρωσία κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι “διοχετεύει όπλα” στη χώρα, ενώ θα μπορούσε να υποκινήσει την κατάπαυση του πυρός.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η υποσχεθείσα παράδοση δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία αποτελεί απόδειξη της αυξανόμενης “άμεσης εμπλοκής” των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης στον πόλεμο. Οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν δεσμεύσει περίπου 150 άρματα μάχης. Ο Πεσκόφ δήλωσε: “Υπάρχουν συνεχείς δηλώσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσινγκτον ότι η αποστολή διαφόρων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση την εμπλοκή αυτών των χωρών ή της συμμαχίας [ΝΑΤΟ] στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

‘Διαφωνούμε κατηγορηματικά με αυτό, και στη Μόσχα όλα όσα [κάνουν] θεωρούνται ως άμεση εμπλοκή. Βλέπουμε ότι αυτό αυξάνεται’. Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε επίσης την απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν την Ουκρανία με άρματα μάχης, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον κλιμακώνει έναν σκοτεινό “πόλεμο δι’ αντιπροσώπων” με στόχο την καταστροφή της Μόσχας.

Εν τω μεταξύ, η Ουγγαρία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και κράτος μέλος της ΕΕ, άφησε να εννοηθεί ότι οι δυτικές χώρες έχουν “παρασυρθεί” σε ενεργό συμμετοχή στη σύγκρουση.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει καταδικαστεί ευρέως για τις υποτιθέμενες προσπάθειες να μειωθούν οι δημοκρατικές ελευθερίες στην Ουγγαρία, δήλωσε ότι η Δύση θα πρέπει να επιδιώξει “κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες” αντί να εξοπλίζει την Ουκρανία.

Πρόσθεσε: “Ξεκίνησε με τους Γερμανούς να λένε ότι ήταν πρόθυμοι να στείλουν κράνη, αλλά δεν θα έστελναν θανατηφόρα βοήθεια, καθώς αυτό αντιπροσώπευε συμμετοχή στη σύγκρουση.

‘Τώρα βρισκόμαστε στα άρματα μάχης και υπάρχουν συζητήσεις για αεροπλάνα’. Η Ουγγαρία έχει αρνηθεί να στείλει όπλα στην Ουκρανία και έχει ενισχύσει τα ταμεία του Κρεμλίνου αγοράζοντας ρωσικό φυσικό αέριο, πετρέλαιο και πυρηνικά καύσιμα.

Ερωτηθείς αν η Ουγγαρία θα εμπλακεί περισσότερο, ο κ. Όρμπαν είπε: “Αυτό αποκλείεται όσο είμαι πρωθυπουργός.

‘Αλλά οι άλλοι [άλλες ευρωπαϊκές χώρες] έχουν ήδη παρασυρθεί. Αν στείλεις όπλα, ό,τι και να πεις, είσαι στον πόλεμο”.

Αυτό έρχεται την ώρα που η Ουκρανία πρόκειται να δημιουργήσει εταιρείες επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ένοπλες δυνάμεις της σε μια κοινή επιχείρηση με την εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών του δισεκατομμυριούχου Elon Musk.

Το Κίεβο ανακοίνωσε χθες ότι υπέγραψε συμφωνία με τις δορυφορικές επικοινωνίες Starlink, τις οποίες διαχειρίζεται ο οργανισμός SpaceX του κ. Musk.

Η Ουκρανία θέλει να αναπτύξει έναν φουτουριστικό στρατό από μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πραγματοποιεί επιθέσεις πίσω από τις ρωσικές γραμμές. Σε δήλωσή της στη σελίδα της στο Facebook χθες, η Starlink ανέφερε ότι “οι πιο επαγγελματίες [Ουκρανοί] στρατιωτικοί” έχουν επιλεγεί για να ηγηθούν των λόχων επίθεσης, οι οποίοι θα είναι εξοπλισμένοι με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και εκρηκτικά.

Η Starlink πρόσθεσε: “Κάνουμε τα πάντα για να παρέχουμε στους στρατιώτες σύγχρονες τεχνολογίες”.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ήδη διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο και στις δύο πλευρές από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Μόσχα έχει χρησιμοποιήσει εκατοντάδες “μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας” ιρανικής κατασκευής για να επιτεθεί σε ουκρανικές πόλεις, ενώ οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να ρίχνουν μικρά εκρηκτικά στις ρωσικές δυνάμεις και να παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

newspunch.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...