Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Ένας διώκτης των λευκών κολάρων ανέλαβε την έρευνα σε βάρος του Biden για τα διάσπαρτα απόρρητα έγγραφα...

 

Πάμε να δούμε τώρα ποιος είναι ο Robert Hur

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023. Όταν το Σχέδιο αποτυγχάνει όσοι “δεσμεύθηκαν” για την επιτυχή του έκβαση θα πρέπει να είναι έτοιμοι εκ των προτέρων για τις συνέπειες. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν βρισκόμαστε σ΄αυτό το σημείο αλλά αίφνης ο άτυπος ηγέτης του δυτικού κόσμου Joe Biden περνάει δύσκολα.....

Πρόσθετα έγγραφα  που επισημάνθηκαν ως διαβαθμισμένα βρέθηκαν στην κατοικία του Προέδρου Biden στο Delaware του Wilmington και δόθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου το Σάββατο. Αυτή είναι η τελευταία αποκάλυψη σχετικά με τον χειρισμό απόρρητων πληροφοριών που προέκυψε αυτή την εβδομάδα, σημειώνει στο σχετικό ρεπορτάζ η Τhe Wall Street Journal. To ρεπορτάζ υπογράφει η Sabrina Siddiqui.

Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν αφού οι δικηγόροι του Βiden δήλωσαν νωρίτερα ότι κάποιο απόρρητο υλικό, πιθανότατα από την εποχή που ο Biden ήταν αντιπρόεδρος επί κυβέρνησης Obama, είχε βρεθεί στο γκαράζ του στην κατοικία τον Δεκέμβριο.

Ένα έγγραφο με την ένδειξη ως απόρρητο βρέθηκε επίσης στην κατοικία του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είπε ο Λευκός Οίκος. Επιπλέον, έγγραφα που φέρουν τη σήμανση ως διαβαθμισμένα βρέθηκαν στο γραφείο του σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον τον Νοέμβριο.

Σε δήλωση το Σάββατο, ο Richard Sauber, ειδικός σύμβουλος του προέδρου, είπε ότι συνόδευσε αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης στο Wilmington την Πέμπτη για να ανακτήσoυν το αρχικό έγγραφο από την κατοικία – και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας βρέθηκαν «πέντε επιπλέον σελίδες με σήμανση ταξινόμησης» μεταξύ του υλικού , ανεβάζοντας το σύνολο σε έξι σελίδες που ανακαλύφθηκαν αυτήν την εβδομάδα.
Όλο το υλικό τέθηκε αμέσως στην κατοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είπε ο κ. Sauber. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε το Σάββατο να σχολιάσει.

Ο γενικός εισαγγελέας Merrick Garland όρισε έναν πρώην εισαγγελέα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump ως ειδικό σύμβουλο για να εξετάσει την ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων στο σπίτι και το γραφείο του Προέδρου Βiden.

Οι αποκαλύψεις έρχονται αφού ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland διόρισε τον Robert Hur, πρώην δικηγόρο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump, ως ειδικό σύμβουλο για να εξετάσει γιατί βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα τόσο στο σπίτι του κ. Biden όσο και στο γραφείο που χρησιμοποιούσε στο think tank.

Οι βοηθοί είχαν βρει έγγραφα με διαβαθμισμένες σημάνσεις στο think tank, το Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement, στις 2 Νοεμβρίου, και τα παρέδωσαν στα Εθνικά Αρχεία.

Η ομάδα του κ. Biden είπε ότι το υλικό ήταν εκεί από ακούσιο λάθος.

Ορισμένοι νυν και πρώην βοηθοί είπαν ότι η αποχώρηση του τότε αντιπροέδρου Βiden από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2017 χαρακτηρίστηκε από μια βιασύνη να μαζέψει έγγραφα και άλλα υπάρχοντα εν μέσω έντονων εσωτερικών και διεθνών ταξιδιών και μιας σειράς επίσημων εκδηλώσεων.

Ο Bob Bauer, ο προσωπικός δικηγόρος του Biden, εξέδωσε επίσης δήλωση το Σάββατο παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις τελευταίες ανακαλύψεις.

Ο κ. Bauer, είπε ότι οι προσωπικοί δικηγόροι του προέδρου διεξήγαγαν έρευνες στις κατοικίες του κ. Biden αφού βρέθηκαν αρχεία από την κυβέρνηση Οbama στο Κέντρο Penn Biden.

Επειδή δεν διαθέτουν άδειες ασφαλείας, οι δικηγόροι του κ. Biden ειδοποίησαν την κυβέρνηση όταν βρέθηκε ένα έγγραφο με διαβαθμισμένες σημάνσεις και καθάρισαν την περιοχή.

Ως αποτέλεσμα, είπε, «οι προσωπικοί δικηγόροι του Προέδρου δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό σελίδων στο υλικό που ανακαλύφθηκε, ούτε έχουν εξετάσει το περιεχόμενο των εγγράφων, σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες και απαιτήσεις».

Η κυβέρνηση Biden έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις επειδή δεν αποκάλυψε την αρχική ανακάλυψη όταν συνέβη τον Νοέμβριο – ή όταν ανακαλύφθηκαν περαιτέρω έγγραφα τον Δεκέμβριο. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ειδήσεις σχετικά με τις αρχικές ανακαλύψεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και είπε ότι ήταν σαφής, αλλά αρνήθηκε επανειλημμένα να δώσει λεπτομέρειες.

Πάμε να δούμε τώρα ποιος είναι ο Robert Hur τον οποίο διόρισε ο  Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland για να ερευνήσει την υπόθεση των απορρήτων εγγράφων που βρέθηκαν διάσπαρτα στις κατοικίες και τα γραφεία του σημερινού προέδρου.

Ο Ηur λοιπόν υπηρέτησε ως κύριος αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας στο Department of Justice (DOJ) από το 2017 έως το 2018, αναφερόμενος στον αναπληρωτή AG της εποχής TrumpRod Rosenstein, αφού εργάστηκε ως ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Maryland και ως βοηθός του επικεφαλής του ποινικού τμήματος του DOJ Christopher Wray, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως διευθυντής του FBI. Το έργο του στο Maryland περιελάμβανε υποθέσεις που αφορούσαν δημόσια διαφθορά, απάτη, βίαιο έγκλημα, εθνική ασφάλεια, συμμορίες και την κρίση οπιοειδών, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Ηur εργάστηκε ως υπάλληλος του πρώην προϊσταμένου του Ανωτάτου Δικαστηρίου William H. Rehnquist αφού παρακολούθησε το  Stanford για τη Νομική Σχολή και το Harvard για το προπτυχιακό του πτυχίο.

Ιδιαίτερη σημασία για την έρευνα εγγράφων έχει το γεγονός ότι ο Hur εργάστηκε σε πολλές υποθέσεις που αφορούσαν απόρρητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των διώξεων εργαζομένων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και προσώπων που έκλεψαν και διατήρησαν απόρρητο υλικό στα σπίτια τους

Το Politico σημειώνει ότι το δικηγορικό γραφείο του Hur είναι το ίδιο όπου εργαζόταν προηγουμένως η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ, Aileen Cannon, προτού ο Trump τη διορίσει στην ομοσπονδιακή έδρα.

Στο μεταξύ προέκυψαν λεπτομέρειες που υποδηλώνουν ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Klaus Schwab βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη ξαφνική ώθηση από τους Δημοκρατικούς και την κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden να απαγορεύσουν τις σόμπες αερίου από τα αμερικανικά σπίτια!

Όπως μεταδόθηκε τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση Βiden εξετάζει το ενδεχόμενο μιας εθνικής απαγόρευσης των εστιών αερίου λόγω ισχυρισμών ότι εκπέμπουν «επιβλαβείς ρύπους».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, αξιωματούχοι του Biden, o oποίος σημειωτέον έτρεξε με αφοσίωση το project της πανδημίας και των εμβολιασμών, ισχυρίζονται ότι η απαγόρευση χρήσης των συσκευών σε αμερικανικά σπίτια «είναι στο τραπέζι».

Η εκτεταμένη παραδοχή έγινε από τον επίτροπο της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) Richard Trumka Jr.

Ο Trumka φέρεται να είπε στο Bloomberg ότι οι συσκευές εστιών αερίου αποτελούν «κρυφό κίνδυνο» που «μπορεί να απαγορευθεί».

kourdistoportocali.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...