Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί οι εκατομμυριούχοι εγκαταλείπουν τη Νέα Υόρκη; Τι άλλαξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19....

 

H Πολιτεία της Νέας Υόρκης γνώρισε τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού από οποιαδήποτε άλλη των ΗΠΑ φέτος -χάνοντας το 0,9% των κατοίκων της....

Η Νέα Υόρκη έχει χάσει ένα σημαντικό ποσοστό των εκατομμυριούχων της στον απόηχο της πανδημίας της COVID-19, δείχνουν τα νέα στοιχεία από την αμερικανική Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, τα οποία, σύμφωνα με τον EJ McMahon του Empire Center for Public Policy, πιθανότατα θα εντείνουν τη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με το φορολογικό μη φιλικό καθεστώς της αμερικανικής μεγαλούπολης της Ανατολικής Ακτής, ιδίως όσον αφορά τα άτομα υψηλού εισοδήματος.

Ο McMahon ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία δείχνουν μείωση 1,3% του αριθμού των Νεοϋορκέζων με προσαρμοσμένο ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η είδηση έρχεται καθώς πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια βιώνουν μια μαζική φυγή πολιτών μεσαίου υψηλού εισοδήματος εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των τιμών των κατοικιών και της έξαρσης της εγκληματικότητας.

Όσον αφορά τη Νέα Υόρκη, ο ακριβής αριθμός τους μειώθηκε σε 54.370 από 55.100 -δηλαδή κατά 730 άτομα, ενώ ο εθνικός αριθμός τους αυξήθηκε από 554.340 σε 608.549 -ένα άλμα σχεδόν 10%.

Οι φόροι πιθανότατα δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι έφυγαν από την πολιτεία κατά τη διάρκεια της COVID, αλλά είναι τουλάχιστον σημαντικός και όχι κάτι που πρέπει να αγνοηθεί από την πολιτειακή κυβέρνηση, ανέφερε ο McMahon. «Είναι παράλογο να αρνούμαστε ότι δεν είναι ένας από τους βασικούς καθοριστικούς παράγοντες», είπε στην Union-Sun & Journal. «Και είναι η μεταβλητή που ελέγχει η κρατική κυβέρνηση».

Το 2010, ανέφερε, η πολιτεία της Νέας Υόρκης είχε το 12,7% του εισοδήματος των εκατομμυριούχων της χώρας. Αυτό ήταν το έτος που οι αξιωματούχοι επέβαλαν τον διαβόητο φόρο του εκατομμυριούχου, ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν ένας προσωρινά υψηλότερος φορολογικός συντελεστής για όσους έβγαζαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια. Μέχρι το 2019, το μερίδιο του κράτους των κερδισμένων εκατομμυρίων δολαρίων είχε πέσει κάτω από το 10% και μειώθηκε έναντι του 2020 στο 8,9%.

Ένας ηγέτης των Δημοκρατικών, ωστόσο, που λέει ότι προσπαθεί να κρατήσει τους πλούσιους της χώρας στη Νέα Υόρκη, είναι ο δήμαρχος Eric Adams. Σε μία πρόσφατη συνάντηση του με επικεφαλής εταιρειών, ο δήμαρχος είπε ότι έχει κουραστεί από τις πολιτικές «φορολόγησης των πλουσίων» που ευνοεί η προοδευτική πτέρυγα του κόμματός του. «Μου ταράζει το μυαλό όταν ακούω, «Θέλω τους υψηλού εισοδήματός πολίτες μου εδώ» είπε.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία του αμερικανικού Γραφείου Απογραφής, η Νέα Υόρκη γνώρισε τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ φέτος -χάνοντας το 0,9% των κατοίκων της. Η Καλιφόρνια με τους υψηλούς φόρους και τους μεγάλους δείκτες εγκληματικότητας απώθησε επίσης εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους.

Από τον Απρίλιο του 2020, η Νέα Υόρκη έχει χάσει καθαρά μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Ο σημερινός πληθυσμός της καταγράφηκε σε 19.677.151, καθιστώντας την την τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία μετά την Καλιφόρνια, το Τέξας και τη Φλόριντα. Στην Καλιφόρνια, όπου τεράστιες πυρκαγιές και μεγάλες κατολισθήσεις λάσπης κάθε χρόνο απειλούν κατοικίες, ο πληθυσμός έχει επίσης μειωθεί κατά 508.000 ανθρώπους από το 2020.

Ο Αναπληρωτής διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων στο Τμήμα Οικονομικών της Καλιφόρνια, H.D. Palmer, είπε στους Sacramento Bee ότι η συρρίκνωση του πληθυσμού της «Χρυσής Πολιτείας» είναι μια αντανάκλαση της συνεχιζόμενης κρίσης στον τομέα των προσιτών κατοικιών. «Αν μιλήσεις με δημογράφους, θα πουν ότι ένας από τους παράγοντες είναι το κόστος στέγασης. Και η κατάσταση αυτή παραμένει πρόκληση για το κράτος», είπε.

Σύμφωνα με την Bee, στο Σακραμέντο -όπου το μεσαίο εισόδημα των νοικοκυριών το 2021 ήταν 71.047 $- απαιτείται ετήσιος μισθός περίπου 145.000 $ για να αντέξει οικονομικά κάποιος τη διατήρηση μίας κατοικίας με μέση τιμή στην περιοχή.

Στη Νέα Υόρκη, όπου η εγκληματικότητα και τα ενοίκια αυξάνονται, η μαζική έξοδος συνεχίζεται. Τον Ιανουάριο του 2020, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης εισήγαγε μια σαρωτική νομοθεσία ποινικής δικαιοσύνης που εξάλειψε την εγγύηση με μετρητά για την πλειονότητα των πλημμελημάτων και των μη βίαιων κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ληστειών.

Η Νέα Υόρκη, όπου το μέσο ενοίκιο είναι πλέον πάνω από 5.200 $ το μήνα, έχασε περισσότερους κατοίκους από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία μεταξύ 1ης Απριλίου 2020 και 1ης Ιουλίου 2021, πολλοί από τους οποίους διέφυγαν από μια σταθερή σειρά περιορισμών πανδημίας και υψηλών φόρων για πιο φιλικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα, σύμφωνα με το MarketWatch.

Ο πληθυσμός της Αμερικής αυξήθηκε κατά 0,4% -αλλά αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά σε περισσότερες γεννήσεις ενάντι των θανάτων. «Υπήρξε μια σημαντική άνοδος στην αύξηση του πληθυσμού πέρυσι σε σύγκριση με την ιστορικά χαμηλή αύξηση του προηγούμενου έτους», δήλωσε η Kristie Wilder, δημογράφος στο Census Bureau. «Η ανάκαμψη της καθαρής διεθνούς μετανάστευσης, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις συνολικές γεννήσεις από το 2007, βρίσκεται πίσω από αυτήν την αύξηση», πρόσθεσε.

Η Φλόριντα και το Τέξας συνεχίζουν να έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

kourdistoportocali.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...