Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Ο Καναδάς θα αρχίσει να κάνει ευθανασία σε κλινικά καταθλιπτικούς ανθρώπους για να εξοικονομήσει χρήματα....

 

Τον Μάρτιο του επόμενου έτους, ο Καναδάς θα αρχίσει να κάνει ευθανασία σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, προκειμένου να εξοικονομήσει η κυβέρνηση χρήματα και να....

μειώσει τον πληθυσμό της χώρας.

Ο νέος νόμος θα σημαίνει ότι αν ένα άτομο αισθάνεται κατάθλιψη, θα χρειάζονται μόνο δύο γιατροί για να νομιμοποιήσουν ένα θανατηφόρο κοκτέιλ φαρμάκων για να τερματίσουν γρήγορα τη ζωή του.

Η κίνηση για την ερήμωση των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες έρχεται μετά την ανακοίνωση του καθεστώτος Τριντό ότι θα αρχίσει να κάνει ευθανασία σε ανθρώπους που είναι φτωχοί.

Rmx.news αναφέρει: Αυτό είναι απλώς το επόμενο στάδιο μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το 2016, όταν το καναδικό κοινοβούλιο ψήφισε το νόμο για την Ιατρική Βοήθεια στο Θάνατο (MAID), ο οποίος ουσιαστικά νομιμοποίησε την ευθανασία. Έτσι, η “καμαριέρα” έγινε μια λέξη συνώνυμη με την επιθυμία να πεθάνει κανείς.

Ο νόμος έπρεπε να εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις ανίατων ασθενειών ή σε άτομα των οποίων η κατάσταση της υγείας σήμαινε ότι ο θάνατος ήταν επικείμενος. Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του νόμου, λίγο περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, που έπασχαν κυρίως από καρκίνο, θανατώθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Το 2021, ο νόμος άλλαξε για να συμπεριλάβει και άλλες παθήσεις που οι ασθενείς έκριναν ότι ήταν “ανυπόφορες”. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των θανάτων που νομιμοποιήθηκαν με αυτόν τον τρόπο έφτασε πάνω από 10.000, πάνω από 30 τοις εκατό περισσότερο από ό,τι το 2020.

Τώρα, τον Μάρτιο του 2023, η καναδική νομοθεσία θα επιτρέπει την ευθανασία των ψυχιατρικών ασθενών. Σύμφωνα με τον καθηγητή Νομικής του Τορόντο Trudo Lemmens, αυτό σημαίνει ότι η αυτοκτονία θα γίνει ουσιαστικά ένας τρόπος θεραπείας της ψυχιατρικής ασθένειας. Ανοίγει το ενδεχόμενο ένα άτομο που πάσχει από χρόνια κατάθλιψη και αναζητά βοήθεια να διαπιστώσει ότι ο θεραπευτής του συστήνει τον θάνατο ως διέξοδο.

Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένος ο νόμος, σύμφωνα με τον Γκας Αλεβίου, ειδικό σε θέματα αναπηρίας, θα μπορούσε να οδηγήσει όχι μόνο στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης με ευθανασία, αλλά και στη διαταραχή μετατραυματικού στρες, στον αυτισμό, στη ΔΕΠΥ, στη βουλιμία, στην ανορεξία και στον εθισμό.

Μέχρι πρόσφατα, αναφορά σε τέτοιες καταστάσεις βρίσκαμε μόνο στη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας που περιέγραφε την κοινωνική μηχανική σε ολοκληρωτικές δυστοπίες. Σήμερα αυτή η δυστοπία γίνεται πραγματικότητα.

newspunch.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...