Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Η εντολή μετάβασης φύλου του Μπάιντεν μπλοκάρεται μόνιμα από το ομοσπονδιακό δικαστήριο....

 

Την Παρασκευή ομοσπονδιακό εφετείο μπλόκαρε οριστικά την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν να υποχρεώνει τους γιατρούς και τα νοσοκομεία να εκτελούν διαδικασίες που αντιβαίνουν στις....

ηθικές τους πεποιθήσεις.

Καθολικοί εργοδότες είχαν ασκήσει αγωγή υποστηρίζοντας ότι η εντολή της κυβέρνησης “αναγκάζει τους γιατρούς να εκτελούν αμφιλεγόμενες και μερικές φορές επιβλαβείς ιατρικές διαδικασίες” και παραβιάζει τη θρησκευτική τους συνείδηση.

Αυτό καθιστά το Εφετείο του Όγδοου Κυκλώματος το δεύτερο κύκλωμα που μπλοκάρει την εντολή, μετά την απόφαση του Πέμπτου Κυκλώματος τον Αύγουστο του έτους στην υπόθεση Franciscan Alliance κατά Becerra.

Το Breitbart αναφέρει: Οι ενάγοντες, ένας συνασπισμός καθολικών νοσοκομείων, ένα καθολικό πανεπιστήμιο και καθολικές καλόγριες που διευθύνουν κλινικές υγειονομικής περίθαλψης για τους φτωχούς, εκπροσωπήθηκαν από το Becket Fund for Religious Liberty.

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει καμία δουλειά να αναγκάζει τους γιατρούς να παραβιάζουν τη συνείδησή τους ή να εκτελούν αμφιλεγόμενες διαδικασίες που θα μπορούσαν να βλάψουν μόνιμα τους ασθενείς τους”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Becket και ανώτερος σύμβουλος Luke Goodrich σε δελτίο τύπου. “Πρόκειται για μια απόφαση κοινής λογικής που προστατεύει τους ασθενείς, ευθυγραμμίζεται με τις βέλτιστες ιατρικές πρακτικές και διασφαλίζει ότι οι γιατροί μπορούν να ακολουθήσουν τον όρκο του Ιπποκράτη να “μην κάνουν κακό””.

Αφού κληρονόμησε την εντολή από την κυβέρνηση Ομπάμα, η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπάθησε να αναγκάσει τους γιατρούς να εκτελούν χειρουργικές επεμβάσεις “μετάβασης φύλου” – ακρωτηριασμό – και να συνταγογραφούν αναστολείς της εφηβείας, ορμονικά φάρμακα για το άλλο φύλο και άλλες διαδικασίες.

Επικαλούμενη τον νόμο περί προσιτής περίθαλψης (Affordable Care Act – ACA), η κυβέρνηση Μπάιντεν απείλησε τα νοσοκομεία και τους γιατρούς που δεν συμμορφώθηκαν με οικονομικά πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς προσπάθησε να επιβάλει τον επαναπροσδιορισμό της διάκρισης βάσει φύλου ώστε να συμπεριλάβει την ταυτότητα φύλου.

Το Όγδοο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την αρχική γνωμοδότηση του περιφερειακού δικαστηρίου, κρίνοντας: “Το περιφερειακό δικαστήριο έκρινε ορθά ότι “η επέμβαση στην άσκηση της θρησκείας των καθολικών ενάγοντων”.

Σε μια κλήση προς τα μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Παρασκευής, ο Goodrich δήλωσε ότι “η σημερινή απόφαση είναι μια τεράστια νίκη για τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά όχι μόνο για τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά και για την κοινή λογική και την ορθή ιατρική κρίση”.

Η απόφαση είναι κάπως στενή, δεδομένου ότι μόνο οι διάδικοι των υποθέσεων προστατεύονται από τη μόνιμη διαταγή. Παρά το γεγονός αυτό, οι αποφάσεις δημιουργούν ένα ισχυρό προηγούμενο για άλλους γιατρούς ώστε να αποκτήσουν παρόμοια προστασία στο μέλλον.

“Η σημερινή νίκη δημιουργεί ένα σημαντικό προηγούμενο ότι οι θρησκευόμενοι επαγγελματίες υγείας είναι ελεύθεροι να ασκούν την ιατρική σύμφωνα με τη συνείδησή τους και την έμπειρη επαγγελματική τους κρίση”, δήλωσε ο Goodrich. “Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναγκάσει τους γιατρούς να πάνε ενάντια στη συνείδησή τους ήταν κακή για τους ασθενείς, κακή για τους γιατρούς και κακή για τη θρησκευτική ελευθερία”.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει 45 ημέρες για να ζητήσει από μια πλήρη ομάδα δικαστών του Ογδόου Κυκλώματος να επανεξετάσει την υπόθεση ή 90 ημέρες για να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο Γκούντριτς δήλωσε στην κλήση ότι αμφιβάλλει αν η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει σε έφεση.

newspunch.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...