Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

ΣΗΜΑΔΙΑ έλευσης ΧΑΟΥΣ: ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΧΑΜΟΣ με ελλείψεις ΒΑΣΙΚΩΝ φαρμάκων σε ΗΠΑ και Ελλάδα....

 

Τυχαίο;;; Δύσκολα…

Ταυτόχρονα στην Ελλάδα αλλά και στην υπερδύναμη των ΗΠΑ, όπως και σε άλλες χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, παρατηρούνται ελλείψεις σε....

αντιπυρετικά, αντιβηχικά και αποσυμφορητικά σκευάσματα για παιδιά και γενικά ελλείψεις ΒΑΣΙΚΩΝ φαρμάκων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και απαγορεύεται η εξαγωγή τους και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις, ο υπουργός ζήτησε να κινηθούν τάχιστα και οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Την ίδια, ώρα στις ΗΠΑ, η πανεθνική έλλειψη βασικών αντιβιοτικών και κρίσιμων φαρμάκων που θεραπεύουν χρόνιες παθήσεις και βακτηριακές λοιμώξεις έχει γίνει το τελευταίο ζήτημα που πλήττει τον ιατρικό κόσμο. Κατά συνέπεια, αναγκάζει πολλούς γιατρούς να βασίζονται σε εναλλακτικά φάρμακα για την θεραπεία ασθενών.

“Αυτό που κάποτε ήταν μια αδιανόητη κατάσταση – έλλειψη βασικών αντιβιοτικών όπως η αμοξικιλλίνη και το Augmentin για τη θεραπεία λοιμώξεων των αυτιών και του δέρματος ή ακόμα και φάρμακα όπως το Albuterol για την θεραπεία του άσθματος – είναι τώρα μια σκληρή πραγματικότητα”, δήλωσε ο γιατρός των επειγόντων περιστατικών της Νέας Υόρκης Dr. Ο Ρόμπερτ Γκλάτερ είπε στο FOX Business.

Ακόμη και η «έλλειψη βασικών φαρμάκων όπως το παιδικό Tylenol – αναπόσπαστο για την θεραπεία του πυρετού και του ήπιου έως μέτριου πόνου – επηρεάζει την ικανότητά μας να παρέχουμε φροντίδα στους ασθενείς μας», είπε ο Glatter.

Επί του παρόντος, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει μια λίστα με περισσότερες από 180 τρέχουσες ή επιλυμένες ελλείψεις φαρμάκων. Ο Γκλάτερ προέβλεψε ότι το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων που κυματίζεται σε όλες τις ΗΠΑ θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο, αν όχι περισσότερο.

ΠΑΝΤΟΥ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΑΞΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ…

 

photo intime

el.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...