Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

“Η κατανάλωση ανακυκλωμένων λυμάτων είναι το μέλλον, μην είστε επιφυλακτικοί” λέει ο εμπειρογνώμονας που συνδέεται με το WEF....

 

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος συνδέεται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, λέει ότι οι απλοί άνθρωποι πρέπει να είναι “λιγότερο ευαίσθητοι” στο να πίνουν νερό....

“από την τουαλέτα στη βρύση” από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, καθώς οι χώρες και τα κράτη σε όλο τον κόσμο κινούνται προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης των λυμάτων για ανθρώπινη κατανάλωση, συμβαδίζοντας με την ιδεολογία του WEF.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, ο Sir James Bevan, του οποίου οι απόψεις έχουν διαδοθεί στο παρελθόν από το WEF, γράφει ότι “η κατανάλωση ανακυκλωμένων λυμάτων είναι το μέλλον”.

Η ιδέα της ανακύκλωσης των υγρών αποβλήτων για ανθρώπινη κατανάλωση – που κάποτε ήταν η σφαίρα των δυστοπικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας – κερδίζει έδαφος παγκοσμίως, καθώς το WEF διεισδύει στις κυβερνήσεις.

“Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις δεν έχουν αλλάξει την υποκείμενη κατάσταση σε αυτή τη χώρα: πολλά μέρη είναι πιθανό να παραμείνουν σε ξηρασία για μήνες, και αν έχουμε έναν ξηρό χειμώνα, τότε το επόμενο έτος θα είναι ακόμη πιο δύσκολο”, γράφει ο Bevan. “Θα πρέπει να είμαστε λιγότερο επιφυλακτικοί σχετικά με το από πού προέρχεται το πόσιμο νερό μας. Μέρος της λύσης θα είναι η επανεπεξεργασία του νερού που προκύπτει από την επεξεργασία των λυμάτων και η μετατροπή του ξανά σε πόσιμο νερό – απόλυτα ασφαλές και υγιεινό, αλλά όχι κάτι που αρέσει σε πολλούς ανθρώπους”.

Το δημοσίευμα του Sir Bevan έρχεται την ώρα που τα αποθέματα νερού στις ΗΠΑ βρίσκονται υπό πίεση λόγω της συνεχιζόμενης και επιδεινούμενης ξηρασίας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα δέκα περιοχές να έχουν λάβει καθεστώς ξηρασίας από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Εξαιτίας αυτού, ο Sir Bevan λέει ότι οι απλοί άνθρωποι πρέπει να “αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται για το νερό” και “να το αντιμετωπίσουν ως πολύτιμο πόρο και όχι ως δωρεάν αγαθό”.

“Αν πρόκειται να το πετύχουμε, θα πρέπει όλοι να σκεφτούμε διαφορετικά. Ορισμένα από αυτά τα μέτρα θα είναι αντιδημοφιλή, οπότε οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα πρέπει να δείξουν πολιτική βούληση”, δήλωσε.

Νωρίτερα φέτος, η υπηρεσία ύδρευσης της Σιγκαπούρης λάνσαρε μια μπύρα που παρασκευάστηκε με ανακυκλωμένα λύματα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα προβλήματα ασφάλειας του νερού της χώρας (και πιθανώς για να καλύψει τη γεύση των σκατά).

Το Zero Hedge αναφέρει ότι η κομητεία του Λος Άντζελες απειλεί με μια παρόμοια κίνηση για την ανακύκλωση λυμάτων για ανθρώπινη κατανάλωση.

“Υπήρξε μια κληρονομιά για τη δημόσια υγεία όπου οι πρακτικές της υγειονομικής μηχανικής και οι ρυθμιστικές αρχές θεωρούσαν τα λύματα απόβλητα, ήταν κάτι που έπρεπε να αποφεύγεται, κάτι που έπρεπε να φοβόμαστε”, δήλωσε ο Brad Coffey της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Νερού της Νότιας Καλιφόρνιας. “Τώρα που διαθέτουμε την τεχνολογία … το κοινό, οι ρυθμιστικές αρχές, η επιστημονική κοινότητα έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να επαναχρησιμοποιούμε με ασφάλεια αυτή την παροχή νερού”.

Το σχέδιο εξαρτάται από το Κρατικό Συμβούλιο Ελέγχου Υδατικών Πόρων, στο οποίο οι νομοθέτες έχουν αναθέσει να αναπτύξει μια σειρά ενιαίων κανονισμών έως τις 31 Δεκεμβρίου, οι οποίοι θα διέπουν την επαναχρησιμοποίηση του πόσιμου νερού.

“Αυτό θα είναι το μέλλον του νερού του Λος Άντζελες, το μέλλον της υδροδότησης της πολιτείας”, δήλωσε ο Gonzalez, ο οποίος πρόσθεσε ότι το έργο Headworks θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ωστόσο, τα σχέδια του Λος Άντζελες είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό – καθώς η πόλη έχει θέσει ως στόχο την ανακύκλωση του 100% των λυμάτων της μέχρι το 2035, σύμφωνα με μια δέσμευση που ανέλαβε ο δήμαρχος Eric Garcetti πριν από αρκετά χρόνια.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, το εργοστάσιο επεξεργασίας νερού Hyperion του Λος Άντζελες – το οποίο επί του παρόντος επεξεργάζεται μόνο τα λύματα ώστε να είναι αρκετά καθαρά για να διοχετεύονται στον κόλπο της Σάντα Μόνικα – πρέπει να μετατραπεί πλήρως σε μια προηγμένη εγκατάσταση καθαρισμού νερού που παράγει νερό αρκετά καθαρό για κατανάλωση.

Τι άλλο θα χρησιμοποιήσετε για να ξεπλύνετε τα ζωύφια, άλλωστε;

newspunch.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...