Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ολοταχώς για τέταρτη δόση με ενστάσεις από τους ειδικούς...

 

Κυβέρνηση, επιτροπή και ειδικοί προλειαίνουν εδώ και καιρό το έδαφος για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό. Οπως όλα δείχνουν, αυτό θα συμβεί τον...

 ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν εκτιμάται πως θα έχουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, τόσο λόγω των νέων μεταλλάξεων όσο και λόγω της… ανέμελης τουριστικής σεζόν.

Το σύνθημα που δίνεται από τους δημοσιολογούντες του υπουργείου είναι πως η νέα αναμνηστική δόση θα προσφέρει στον γενικό πληθυσμό μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της νόσησης, και δη της σοβαρής. Ωστόσο, την άποψη αυτή φαίνεται πως δεν συμμερίζεται μια σειρά επιστημόνων, που εκφράζουν αντιρρήσεις με τη συγκεκριμένη γραμμή, εκκινώντας από διαφορετική αφετηρία.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης παραδέχθηκε πως τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες παραλλαγές της Ομικρον, ενώ ο καθηγητής Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ Χρήστος Παναγιωτίδης ξεκαθάρισε πως δεν είναι βιώσιμο να ζητείται από τον κόσμο να εμβολιάζεται κάθε έξι μήνες.

newsbreak.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...