Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κωνσταντινούπολη: Γιατί θα είναι πάντα η Άγια Πόλη των Χριστιανών...

 

 Γιατί θα είναι πάντα η Άγια Πόλη των Χριστιανών...

1.Γιατί ο Μέγας Κωνσταντίνος το 312 μ.χ έδωσε την ελευθερία στους Χριστιανούς  γι αυτό και το όνομα του θυμίζει πάντα στους  Χριστιανούς  το τέλος των διωγμών και την αρχή της νέας περιόδου της ιστορίας του κόσμου.

2.Γιατί  ο  αυτοκράτορας Κωνσταντίνος το 330 μ.χ άφησε  την Ρώμη ως πρωτεύουσα και έκανε νέα πρωτεύουσα το Βυζάντιο που απο το όνομα του ονομάστηκε Κωνσταντινούπολη. Την πόλη αυτή την στόλισε με τα ωραιότερα κτίρια και με υπέροχους ναούς όπως τον Ναό της Αγίας Σοφίας και τον Ναό των Αγίων Αποστόλων. Απο εκείνο τον καιρό η Κωνσταντινούπολη ήταν η πλουσιότερη πόλη της Ευρώπης και αποτέλεσε μια απο τις κύριες έδρες του Χριστιανισμού και η βάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης με έδρα το ναό της Αγίας Σοφίας.

3.Γιατί μία μέρα μεσημέρι χιλιάδες στρατιώτες ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος είδαν ψηλά στους πρόποδες των Άλπεων, ένα φωτεινό σταυρό και μέσα στο σταυρό γραμμένα τα λόγια «Εν τουτο νίκα». Την ίδια νύχτα ο Κωνσταντίνος είχε δει στον ύπνο του τον ίδιο τον Χριστό με ένα σταυρό στο χέρι να του λέει να κάνει μιά σημαία και να βάλει το σταυρό που είδε στον ουρανό και που κρατά στα χέρια του και να προχωρήσει για την νίκη και να μην χάσει την εμπιστοσύνη του σε Αυτόν.

4.Γιατί μετά απο αυτό ο Κωνσταντίνος με ένα λάβαρο με το μονόγραμμα του Ιησού και το σημείο του σταυρού κυμάτιζε μπροστά με το στρατό. Το λάβαρο αυτό το έπαιρνε κοντά σε όλες τις εξορμήσεις του.

5.Γιατί η μητέρα του Μ. Κωνσταντίνου η Αγία Ελένη η πιστή και ταπεινή χριστιανή ήταν ο φωτεινός σύμβουλος και οδηγός του γιου της όπου του δίδαξε όλες τις χριστιανικές αρετές για τα μετέπετειτα μεγάλα έργα του.

6.Γιατί ως φιλάνθρωπη η Αγία Ελένη έχτισε άφθονους χριστιανικούς ναούς (αφού πριν είχαν κατεδαφισθεί απο τους ειδωλολάτρες) δίνοντας πολλή φροντίδα στον κάθε ναό ξεχωριστά,όπου οι χριστιανοί την υποδέχονταν όχι μόνο σαν την αυτοκράτειρα και μητέρα του Μ. Κωνσταντίνου αλλά και μητέρα και προστάτιδα της χριστιανικής πίστεως.

7.Γιατί η Αγία Ελένη λίγο πριν πεθάνει μετέβει στους Αγίους Τόπους όπου βρήκε τον τίμιο σταυρό του Κυριου Ιησού Χριστού όπου τεμάχια απο τον Τίμιο Σταυρό έδωσε σε πολλές εκκλησίες ανάμεσα και το Σταυροβούνι στην Κύπρο και στο Όμοδος καί επίσης κομμάτι απο το σχοινί με το οποίο οι Εβραίοι έδεσαν τον Χριστό.

8.Γιατί για χίλια χρόνια περίπου ( όπως γράφει και η αποκάλυψη του Ιωάννη) απο το 330 μ.χ μέχρι το 1453 μ.χ βασίλευε ο Χριστιανισμός στην όμορφη αυτή πόλη παρόλες τις αντιξοότητες και την επιβουλή των εχθρών. Δυστυχώς από το 1453 ήρθε στα χέρια των οθομανών, μετά απο μια άνιση μάχη που παραμένει εως σήμερα στην μνήμη των Ορθόδοξων Χριστιανών.

9.Γιατί ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη είναι ο σημαντικότερος ναός της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχοντας στο εσωτερικό της διάφορα ψηφιδωτά με διάφορους   αυτοκράτορες να προσφέρουν δώρα στον Χριστό και την Παναγία δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι είναι οι παντοκράτορες του κόσμου. Επίσης υπάρχουν ψηφιδωτά με την Παναγία να κάθεται σε ένα θρόνο κρατώντας το θείο βρέφος στα γόνατα της και τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να βαστά στο αριστερό του χέρι μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο και με το δεξί του χέρι μία ράβδο σύμβολο δύναμης και εξουσίας.

10.Η Κωνσταντινούπολη όμως ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική Χριστιανική πόλη έστω και εάν οι κατακτητές έκαναν το μεγάλο λάθος να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε Τζαμί και να επικαλύψουν πολλά απο τα ψηφιδωτά του Χριστιανισμού με σοβάΤα γεγονότα της επικράτησης της στους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι πολύ κοντά.  Οι Άγιοι Πατέρες, ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Αντρέας ο Σαλός, ο Άγιος Μεθόδιος Παταρών καθώς και σύγχρονοι πατέρες όπως ο Γέροντας Παϊσιος μιλούν για την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης  και των άλλων Πάτρειων εδαφών όπως η Κύπρος, η Σμύρνη, η Έφεσος, η Λαοδίκεια, Πέργαμος, Θυάτειρα, Σάρδεις και Φιλαδέλφεια (οι εφτά εκκλησίες της Aποκάλυψης του Ιωάννη, το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης)

11.Η Λαική φράση «Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι» ισχύει και είναι δεδομένη αλλά τώρα με μία μικρή λεπτομέρεια «ο χρόνος πέρασε και ο καιρός έφτασε ο σταυρός του Κυρίου και η Ελληνική σημαία να τοποθετηθούν πίσω στο θρόνο τους, που δεν είναι άλλος από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης» .

12.Αυτό το ταξίδι της επιστροφής  θα το πραγματοποιήσουμε πολύ σύντομα ( εμείς οι Έλληνες και όλοι οι Χριστιανοί ) και σίγουρα θα ζήσει η δική μας γενιά να δει τον σταυρό του Κυρίου Ιησού Χριστού και την Ελληνική σημαία να τοποθετούνται απο κάποιο απο εμάς τους Έλληνες  με λαμπρό και φωτεινό τρόπο  πάνω στον τρούλο της Αγίας Σοφίας, της Χριστανικής Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, Αμήν.

Χρίστος Χ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...