Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Πώς λύνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού; Με απλές μαθηματικές πράξεις επιπέδου γυμνασίου....

 

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι δισεκατομμυριούχοι, οι προσκυνημένοι πολιτικοί, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, οι κατ’ όνομα μόνον επιστήμονες και διανοούμενοι, σπέρνουν διαρκώς τον τρόμο, πιπιλίζοντας την καραμέλα του υπερπληθυσμού και της δήθεν αδυναμίας του πλανήτη να μας θρέψει όλους.....

Και με πρόσχημα αυτήν την καραμέλα απεργάζονται προγράμματα μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού ή, στην καλύτερη περίπτωση, διακοπής της αυξητικής του πορείας.

Καθώς μας έχουν μαντρώσει εντέχνως σε μεγάλες πόλεις, τις οποίες κάνουν ακόμα μεγαλύτερες ευνοώντας την κάθε μορφής μετανάστευση, είναι σχεδόν αδύνατον να έχουμε ιδίαν αντίληψιν της πραγματικής πληθυσμιακής κατάστασης. Έτσι, πιστεύουμε τυφλά ό,τι μας λένε οι απογραφές τους.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι λένε αλήθεια για τον παγκόσμιο πληθυσμό, ο οποίος υπολογίζεται σήμερα στα 7,9 δισεκατομμύρια.

Χρήσιμα στοιχεία

Ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο ισούται με 1000 στρέμματα.

Ένα στρέμμα ισούται με 1000 τετραγωνικά μέτρα.

1000 τετραγωνικά μέτρα ισούνται με 5 οικόπεδα των 200 τετραγωνικών μέτρων το καθένα.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι ένας καλός άνθρωπος, σαν κι αυτόν που έψαχνε ο Διογένης με το φανάρι του, μοιράζει σε όλους τους ανθρώπους οικόπεδα των 200 τετραγωνικών μέτρων, υπό τον όρο να ζουν 4 άτομα σε κάθε οικόπεδο. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε στρέμμα θα ζουν 20 άνθρωποι.

Μας λένε ότι το 2050 θα υπάρχουν πάνω στην Γη 10 δισεκατομμύρια νοματαίοι. Αν διαιρέσουμε τα 10 δισ. διά του 20, προκύπτει ο αριθμός 500.000.000. Άρα ο καλός μας άνθρωπος χρειάζεται 500 εκατομμύρια στρέμματα για να στεγάσει άνετα όλον τον πληθυσμό. Αυτό σημαίνει ότι θέλει μια έκταση 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κι εδώ έρχεται το… ντουπ!

Η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ είναι το Τέξας, με συνολική έκταση 695.662 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το καταλάβατε;

Και για να προλάβω κάποιους που συνηθίζουν να λένε τα δικά τους, ας υποθέσουμε ότι ο καλός εκείνος άνθρωπος που μοιράζει τα οικόπεδα έχει στην κατοχή του (και δωρίζει στην ανθρωπότητα) όχι μόνον την πολιτεία του Τέξας, αλλά ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Έτσι, λοιπόν, το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού το 2050 θα μπορούσε να ζει, κάτω από εξαιρετικά ανθρώπινες συνθήκες, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Και πώς θα τρέφονται;» θα ρωτήσουν οι δύσπιστοι.

Η συνολική έκταση των ΗΠΑ είναι 9.834.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή αλλιώς 9.834.000.000 στρέμματα. Από αυτά, τα περίπου 920.000.000 στρέμματα είναι γεωργική (καλλιεργήσιμη) γη. Και έχουμε επιπλέον διαθέσιμη την καλλιεργήσιμη γη ολόκληρου του υπόλοιπου πλανήτη.

Τέλος, διαθέτουμε ήδη τεχνολογία η οποία μπορεί να μετατρέψει σε εύφορη γη τις ερήμους. Αλλά αυτό είναι θέμα κάποιου άλλου άρθρου.

Καταλαβαίνετε τώρα με τι «ανθρώπους» έχουμε να κάνουμε;

hellasmag.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...