Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Η Ολλανδή δημοσιογράφος που έκανε το επεισόδιο στο Μαξίμου είναι ακόμα εδώ και μιλάει για «push back στο Αιγαίο»

 

Επανεμφανίστηκε η Ολλανδή δημοσιογράφος Ιγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία είχε κατηγορήσει τις ελληνικές Αρχές για πρακτικές push back στο Αιγαίο - για να μιλήσει για άλλη μία φορά για....

«εκδίωξη ξεγυμνωμένων παιδιών».

Η Ολλανδή, η οποία είχε δηλώσει το Νοέμβριο - μετά από το επεισόδιο που είχε προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου , στην κοινή συνέντευξη Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε - ότι επρόκειτο να επιστρέψει στην πατρίδα της, έλαβε μέρος στη διαδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή στα Πετράλωνα στη μνήμη του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 2013.

Στον χαιρετισμό της, η Μπέουχελ μίλησε και πάλι για πρακτικές push back από τις ελληνικές Αρχές, «με την επιστροφή στην Τουρκία ξεγυμνωμένων παιδιών», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ο Πέτρος Κωνσταντίνου της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και την δασιστική απειλή», έφτασε να χαιρετίσει «τους Χιώτες που εμπόδισαν το ξεκίνημα των εργασιών του νέου στρατοπέδου-φυλακή στη Χίο», επειδή θα πρόκειται για κλειστή δομή. Όπως είναι γνωστό, τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασκευή της νέας δομής στη Χίο, στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Η Μπέουχελ είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο στην Ύδρα, όταν διαπιστώθηκε ότι φιλοξενούσε έναν νεαρό Πακιστανό ο οποίος δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...