Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Σ.Κυριακίδου: Να είμαστε έτοιμοι εάν τα επιστημονικά δεδομένα κρίνουν ότι χρειάζεται τέταρτη δόση...

 

Σε περίπτωση που υπάρξουν επιστημονικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία κριθεί ότι η τέταρτη δόση είναι απαραίτητη, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας που διοργάνωσε η Γαλλική προεδρία....

«Όπως πάντα, η αφετηρία μας πρέπει να είναι οι επιστημονικές συμβουλές και μια προσέγγιση βασισμένη σε στοιχεία», τόνισε η κ. Κυριακίδου.

Προσέθεσε ότι τόσο το ECDC όσο και το ΕΜΑ είχαν ξεκάθαρη θέση ως προς την αναμνηστική δόση αναφέροντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας».

«Η ετοιμότητα είναι το κλειδί.

Αυτό το ξέρουμε μετά από δύο χρόνια.

Αν δούμε δεδομένα που είναι πειστικά για το αν χρειάζεται τέταρτη δόση, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε», υπογράμμισε η Ευρωπαία Επίτροπος .

Στην συνέχεια είπε πως “έχει γίνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί ότι έχουμε πρόσβαση σε δόσεις εμβολίου εάν η επιστήμη μας πει ότι πρέπει να τις χορηγήσουμε».

Η Επίτροπος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι ακόμη ανεμβολίαστοι.

Και εδώ ακριβώς πρέπει να εστιάσουμε την ενέργειά μας τώρα.

Να γίνουν αυτοί οι εμβολιασμοί, γρήγορα.

Ανεβάζοντας το συλλογικό επίπεδο ανοσίας σε τρεις δόσεις».

Η κ. Κυριακίδου είπε ότι, «καθώς ο ιός μεταλλάσσεται και όσο μαθαίνουμε περισσότερα, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσουμε τις στρατηγικές μας».

«Ευτυχώς, τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ενάντια σε σοβαρή νόσηση και θάνατο, ειδικά όταν γίνεται και η ενισχυτική δόση.

Τα συμβόλαιά μας με τους παρασκευαστές μάς επιτρέπουν να διασφαλίσουμε την προμήθεια των εμβολίων επόμενης γενιάς», σημείωσε καταλήγοντας:

Υπάρχει ανάγκη να μείνουμε συντονισμένοι και ενωμένοι».

Σε ανάρτησή της στο Twitter μετά την τηλεδιάσκεψη η Στέλλα Κυριακίδου επεσήμανε ότι προτεραιότητα επί του παρόντος πρέπει να είναι η ανοσοποίηση των μη εμβολιασμένων, που εξακολουθούν να αποτελούν περίπου το 25% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι ορισμένα μέλη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία και η Δανία, έχουν ήδη αποφασίσει να χορηγήσουν τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η μεν πρώτη στο σύνολο του πληθυσμού ενώ η δεύτερη στις ευάλωτες ομάδες.

Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες παρότι έχουν επιταχύνει την χορήγηση τρίτης δόσης εν μέσω της έξαρσης της Όμικρον, παραμένουν διχασμένες όσον αφορά τη χορήγηση τέταρτης δόση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...