Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

BAS_4 : «Scripta manent» & το αυγό του Κολόμβου...

 

Η ιστορία λέει ότι θέλοντας η βασίλισσα Ισαβέλα να τιμήσει τον Κολόμβο, για την ανακάλυψη της Αμερικής, έκανε ένα πλούσιο τραπέζι με όλο τον “καλό” κόσμο, όπου οι κακεντρεχείς, που ζήλευαν τον Κολόμβο, άρχισαν να μουρμουράνε “ε, και τι έκανε ο Κολόμβος;....

πήγαινε-πήγαινε-πήγαινε και κάποια στιγμή έπεσε πάνω στην Αμερική!”. Ο Κολόμβος ατάραχος πήρε ένα βρασμένο αυγό από τον δίσκο και ρώτησε τους παρευρισκόμενους :

– Μπορεί κάποιος να στήσει όρθιο το αυγό;

Προσπάθησαν πολλοί αλλά κανείς δεν το κατάφερε. Τότε εκείνος πήρε το αυγό, το χτύπησε ελαφρά με την κάτω μύτη στο τραπέζι κι εκμεταλευόμενος το επίπεδο σπασμένο μέρος, το έστησε όρθιο. Άρχισαν να τον κατηγορούν οι άλλοι ότι κι αυτοί μπορούν να το κάνουν και τότε τους απάντησε :

– Ναι, μπορείτε αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ. Έτσι και με την Αμερική. Γιατί δεν ξεκινήσατε και πηγαίνοντας-πηγαίνοντας-πηγαίνοντας να την βρείτε;

Τα λέω αυτά για κάποιους που με κατηγόρησαν ότι γράφω και κοινοποιώ απόψεις, στενοχωρώντας τους, ακόμα και από το πολύ στενό περιβάλον. Ναι! «SCRIPTA MANENT» (τα γραπτά μένουν) αλλά ξέρεις γιατί το κάνω; Γιατί «VERBA VOLANT» («έπεα πτερόεντα», τα λόγια πετούν) ή για να το πω όπως ο Χριστός «ο έχων ώτα ΑΚΟΥΕΙΝ, ακουέτω». Να το πω και πιο λαϊκά “μπαινάκης-βγαινάκης”!

Αν έχεις πρόβλημα στο τι γράφω, να απαντήσεις με επιχειρήματα, όπως επιχειρηματολογώ!

Δυο πιθανότητες υπάρχουν για το άμεσο μέλλον, ή να συνεχίσει ο κόσμος σε αυτό που σου αρέσει και βολεύεσαι ή να ανατραπεί εντελώς και να έρθουν τα πάνω κάτω, όπως οι εντεταλμένοι του Χριστού εξαντλητικά προείπαν. Στην πρώτη περίπτωση θεωρείς ότι όλα θα συνεχίσουν “ζάχαρη” αλλά κι εγώ (και οι όμοιοί μου) ξέρουμε να τα φέρνουμε βόλτα. Στην δεύτερη περίπτωση όμως, που εμείς αναμένουμε διακαώς, συ τι θα κάνεις; Μην πεις ότι πιστεύεις στον Χριστό και θα σε βοηθήσει. Αν πράγματι πίστευες θα άκουγες τους απεσταλμένους Του και θα προσπαθούσες να διορθωθείς από τα λάθη σου κι όχι να τα κρύβεις κάτω από το χαλάκι. Δεν εστιάζω μόνο στα λάθη τα δικά σου γιατί όλοι αμαρτωλοί είμαστε κι εντελώς εκτός του νόμου Του, οι δε απεσταλμένοι Του συνεχώς τα έλεγαν και τα βροντοφώναζαν αλλά σε ώτα ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΑ, VERBA VOLANT δηλαδή! Κατάλαβες λοιπόν γιατί τα γράφω; Επειδή SCRIPTA MANENT και για να μην με ειρωνευτείς αύριο σαν τους αντίζηλους του Κολόμβου. Όχι ότι θα με πειράξει αλλά για σένα τα γράφω, μήπως κάποια στιγμή “ξυπνήσεις” από την διαβολική νάρκωση που βιώνεις κι αποδεικνύεται από τα ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΑ ώτα.

Πως μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι πιστεύεις στον Χριστό και δεν ακούς τους απεσταλμένους Του; Διάβασες ποτέ πόσες φορές στο Ευαγγέλιο κατακεραυνώνει τους φαρισαίους ότι όχι μόνο αγνόησαν τους προφήτες Του αλλά και τους φόνευσαν; Θες να είσαι ο σημερινός φαρισαίους, αυτός που αύριο θα του πει ο Χριστός το φοβερό «ουκ οίδα υμάς»; Πως μπορείς να αγνοείς τους νόμους Του και να τους καταπατάς, θεωρώντας ότι αφορούν τους άλλους κι όχι εσένα; Είσαι Άγγελος με φτερά; Αν ναι δείξτα! Για ποιά ψυχούλα μιλάς, όταν είναι αντίθετη στο Θείο Θέλημα; Που πιθανόν να μην ήρθε να σου πει το Θέλημά Του με ύφος γκαουλάιτερ ala Koulis von Meisens, αλλά γλυκά και τρυφερά όπως μόνον Εκείνος γνωρίζει. Αυτός που γνωρίζει ποιό είναι το ιδεατό για τον καθένα να σωθεί και να θεωθεί, τον θείο προορισμό του δηλαδή.

Εμείς της δεύτερης πιθανότητας, ακούγοντας τους απεσταλμένους Του, δεχθήκαμε ότι μετέχουμε στο παγκόσμιο πρόβλημα (εδώ οι άγιοι επί γης το δέχονται…) και προσπαθούμε να διορθωθούμε γιατί ξέρουμε ότι θα ζήσουμε καταστάσεις Παλαιάς Διαθήκης, που αυτό είναι απλά ένα μηδαμινό δείγμα >

https://www.brighteon.com/9a7ac034-1d74-4b4a-8a99-acd3214f799c

Μην ξεχνάς το μεγάλο τσουνάμι στον Ινδικό, που πλέον φαίνεται να ήταν προοίμιο των προφητευμένων. Αν αύριο δεις να γίνεται Ατλαντίδα η Αμερική, όπως πάμπολλοι είπαν, τι θα πεις; Το ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ μας κλαίει τόσους μήνες γιατί πλέον όλα τα προφητευόμενα μπήκαν στην σειρά, σε απασχόλησε; (Δρ. Κ. Βαρδάκας : “η ΠΑΝΑΓΙΑ μας κλαίει τόσους μήνες γιατί πλέον όλα τα προφητεύομενα μπήκαν στην σειρά”) Πήγες να την δεις από κοντά, μήπως ευαισθητοποιηθείς; Μήπως τα δάκρυά της σε συνεφέρουν από τη δαιμονική ραστώνη; Μήπως καταλάβεις ότι συμμετέχεις στη παγκόσμια διαστροφή, όπως όλοι μας; Μήπως και σταματήσεις να απενοχοποιείς εγωιστικά τα δικά σου αμαρτήματα, διεκδικώντας την Κρίση από τον Χριστό; Πόσο σατανικό αυτό; ακριβώς όπως του Εωσφόρου!

Αν θες να λες ότι έχεις Χριστό μέσα σου (που έχεις ασφαλώς την εμφυσηθείσα Πνοή Του) θα πρέπει να αφαιρέσεις τη μάκα, που την καλύπτει, την φέτσα, που έλεγε η μακαριστή γ.Γαλακτία. Δες τι είπε :

«Είδα απόψε έναν αστραφτερό άνδρα να κάθεται σε θρόνο φοβερό! Κρατούσε ένα τοπάκι σαν μπίλια. Πάνω στην μπίλια άρχισαν να μεγαλώνουν κάτι σαν αόρατα μικρόβια. Όταν συνήλθα παρακαλούσα τον Θεό να μου εξηγήσει τι ήταν αυτό που είδα. Έλαβα πληροφορία στην καρδιά μου, ότι ο Καθήμενος επί του θρόνου είναι ο Παλαιός των Ημερών! Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός! Η μικρή μπίλια που κρατούσε είναι το σύμπαν. Δεν είναι ούτε κόκκος άμμου στα άχραντα χέρια Του. Αυτοί που ψηλώσανε πάνω στο σύμπαν είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Μας φουσκώνει ο εγωισμός και νομίζουμε ότι είμαστε σπουδαίοι και πανύψηλοι. Είμαστε, βέβαια, σπουδαίοι γιατί είμαστε παιδιά του Θεού και όλο το σύμπαν δημιουργήθηκε για μας. Αλλά για να το νιώσουμε αυτό πρέπει να αισθανόμαστε ένα τίποτα μπροστά στον Κύριο μας και μεταξύ μας. Όχι να σηκώνουμε μπόι και να τον βλασφημούμε και να νομίζουμε πως είμαστε Θεοί χωρίς Αυτόν.
Ζήτησα μετά να δω την γη. Την είδα να την κρατεί σαν σφαιρίδιο και πάλι. Είδα όμως ότι είχε γύρω – γύρω κάτι που βρωμούσε . Ήταν κάτι σαν διάφανη μεμβράνη. Τσίπα, όπως λέμε, γλίδα καλύτερα. Ήταν παχύρευστη και σιχαμερή και είπε ο Θεός :
– Μιχαήλ βγάλε αυτήν την βρώμικη φέτσα (σ.σ.αποξηραμένα κατακάθια από κάποιο υγρό) με το σπαθί σου! Μας αηδίασε η βρώμα τους με τα στοματικά τους όργια, τις μοιχείες τους, τους Σοδομισμούς τους και όλα τα πονηρά έργα τους”.
Τότε παρακαλούσα να μπει το μαχαίρι που θα βγάλει τη φέτσα από την σφαίρα της γης όσο γίνεται πιο απάλαφρα. Μου απάντησε :
– Δεν γίνεται!
Μετά παρακάλεσα για την πατρίδα μας με δάκρυα. Και απάντησε :
– Η πατρίδα σου έχει πολλή τέτοια φέτσα! Πνίγηκε σ’ αυτήν την βρώμα. Για το χατίρι όμως της μητέρας μου (Της Παναγίας) θα βγει πολύ ελαφριά. Δεν θα νιώσουν το μαχαίρι”.
Τότε συνήλθα. Κατάλαβα ότι ο κόσμος θα καθαρίσει με αίματα. Θα ξεμαγαρίσει με αφόρητο πόνο και πολέμους. Ευχαριστώ συνέχεια την Θεοτόκο για την προστασία Της στην Ελλαδίτσα μας» >

(ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΓΑΛΑΚΤΙΑΣ ΓΙΑ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!)

Όταν λοιπόν μια φωτισμένη γερόντισσα, που σε καθημερινή βάση σχεδόν έκανε θαύματα (ένας θηλυκός Πορφύριος!!!), δεν είχε καταλάβει το βάρος των ανομημάτων μας, πως συ παριστάνεις τον/την Παρθενόπο/η; Στέκει ορθόδοξα; Και δώσε βάση στα αμαρτήματα, που αναφέρει κι όχι ότι συ απενοχοποιείς. Μπορεί να σώσεις και τους δικούς σου, ακόμα κι αυτούς που καμώνονται τους πρεσβευτές της χωρίς Χριστό αγάπης. Να μην ξεχνιόμαστε : χωρίς Χριστό δεν υπάρχει αγάπη, αφού Αυτός είναι η Αγάπη. Αγάπη χωρίς θυσία είναι ανύπαρκτη!

Λοιπόν μην μου “κοπανάς” το «scripta manent» αφού είσαι στο verba “benakis-vgenakis” γιατί όταν αύριο κάνουμε ταμείο (κι εννοείται αν ζούμε – στο χέρι του Θεού είναι), θα δεις ότι επέμενες στην αμαρτία με εβραϊκή επιμονή και πέραν αυτού θα πονέσεις πολύ αντιλαμβανόμενος ότι έχασες μεγάλο μέρος της ζωής σου επιμένοντας σε αντίχριστες καταστάσεις, που μπορεί να σε ώθησαν ακόμα και οι γονείς σου, βαφτίζοντας την αμαρτία αγάπη. Κάτι σαν τους ελ-τζη-μπι-τά-δες. Στο θέμα της διαστροφής δεν υπάρχει βαθμός κακά-χειρότερα-κάκιστα, ό,τι είναι εκτός Χριστού, είναι εκτός Χριστού, ΤΕΛΟΣ!

Μάλλον χρειάζεται να ξαναδείς αυτόν, που είναι πιο φωτισμένος από τον μπαμπάκα και την μαμάκα, μιλάει Χριστά και βρίσκεται στην ακτίνα δράσης σου, αν μένεις Αθήνα >
https://www.brighteon.com/8d9d2fb7-d306-493f-a198-6736d6a63d8e

SCRIPTA MANENT, λοιπόν και Ειρήνη ημίν!

BAS_4

ΥΓ- «Scripta manent, verba volant», χμμ ας δούμε τον “πρύτανη” να γελάσουμε πικρά >
https://www.brighteon.com/c4245e68-3bc2-4304-9b1c-951ebc487f64
Δείτε κι αυτό και μην πείτε τίποτα, η απάντησή μου στο επόμενο άρθρο. Έκπληξη >
https://www.brighteon.com/e81ae892-4cd4-4d6e-8230-0eb9a8fd8915


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...