Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Η Ελλάδα της μιζέριας, επιβάλλει τα εμβόλια και η Ιαπωνία του πλούτου… απαγορεύει ρητά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό...

 

Όμως μετά από μια πραγματικά γενναία απόφαση που πήρε η Ιαπωνία, απόφαση υψηλού πολιτικού ήθους η σύγκριση Ελλάδος και Ιαπωνίας είναι μοιραία

Δύο κράτη με εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές στην διαχείριση της πανδημικής κρίσης.....


Όχι η σύγκριση δεν θα αφορά την Σουηδία αλλά την Ελλάδα με την Ιαπωνία.
Έχει λογική αυτή η σύγκριση;
Εκ πρώτης όψεως καμία.
Η Ιαπωνία με 125,8 εκατ πληθυσμό και ΑΕΠ 5,59 τρισεκ. δολάρια και ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων 78% και νεκρούς από τον covid 19 περίπου 18.350… έναντι της Ελλάδος που έχει 10,8 εκατ πληθυσμό περίπου 200 δισεκ. δολάρια ΑΕΠ, περίπου 63,1% ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων και σχεδόν 19.500 νεκρούς από covid 19.

H μοιραία σύγκριση

Όμως μετά από μια πραγματικά γενναία απόφαση που πήρε η Ιαπωνία, απόφαση υψηλού πολιτικού ήθους η σύγκριση Ελλάδος και Ιαπωνίας είναι μοιραία.
Η Ιαπωνία αποφάσισε ότι οποιαδήποτε υποχρέωση εμβολιασμού είναι απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη και δίνει έμφαση στην εξής στρατηγική κανένας εμβολιασμός δεν θα πραγματοποιηθεί χωρίς την συγκατάθεση των πολιτών και κανένας εμβολιασμός δεν θα πραγματοποιηθεί κάτω από οποιοδήποτε καθεστώς πίεσης.
Η Ελλάδα αντιθέτως πήρε μια απόφαση πρωτοφανή, που προσβάλλει την ανθρώπινη αυτοτέλεια και αξιοπρέπεια, μια απόφαση πολιτικής ανευθυνότητας και ανηθικότητας, τιμωρώντας τους ανεμβολίαστους πολίτες και επιβάλλοντας πρόστιμα και περιοριστικά μέτρα…

Το παράδειγμα προς μίμηση της Ιαπωνίας και οι προειδοποιήσεις για παρενέργειες

Η Ιαπωνία όχι μόνο απορρίπτει οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα στα εμβόλια αλλά προβαίνει και σε μια απόφαση ιστορική.
Προειδοποιεί τους πολίτες, πριν εμβολιαστούν, να ενημερωθούν, να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να σταθμίσουν τα οφέλη έναντι των δυνητικών παρενεργειών.
Η Ιαπωνία λοιπόν προειδοποιεί ότι τα εμβόλια μπορεί να προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες όπως η μυοκαρδίτιδα.
Προσέξτε αυτό το αναφέρει επίσημα η Ιαπωνία και οι επίσημες υγειονομικές αρχές.
Ωστόσο, αυτού του είδους οι προειδοποιήσεις, έχουν κοστίσει σε ορισμένους γιατρούς ακόμη και την άδεια άσκησης επαγγέλματος, καθώς ορισμένες κυβερνήσεις τους κατηγορούν ότι διαδίδουν «τον δισταγμό έναντι των εμβολίων ή ότι παρουσιάζουν σενάρια συνωμοσίας ή fake news».
H Ιαπωνία επίσης επιβεβαίωσε την δέσμευσή της να αναφέρονται όλες οι ανεπιθύμητες παρενέργειες των εμβολίων.
Αυτές οι προσπάθειες της ιαπωνικής υγειονομικής αρχής έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα μέτρα που έλαβαν άλλες χώρες για να εξαναγκάσουν ή να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, υποβαθμίζοντας ή και συγκαλύπτοντας τις παρενέργειες.
Η Ιαπωνία εκφράζει ιδιαίτερα ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους μυοκαρδίτιδας σε νέους που εμβολιάστηκαν με τα εμβόλια Pfizer ή Moderna.
Μάλιστα επέβαλλε μια αυστηρή νομική απαίτηση αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών που πρέπει να καταγράφονται εντός 28 ημερών από τον εμβολιασμό.

Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας

Το Υπουργείο υγείας της Ιαπωνίας αναφέρει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.
«Παρόλο που ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19, δεν είναι υποχρεωτικό.
Ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με τη συγκατάθεση του ατόμου που θα εμβολιαστεί μετά από τις πληροφορίες που πρέπει να του παρασχεθούν».
Επιπλέον, η κυβέρνηση συνιστά σε όσους σκέφτονται να κάνουν το εμβόλιο να εξετάσουν προσεκτικά τόσο την αποτελεσματικότητά του όσο και τις παρενέργειές του.
«Εμβολιαστείτε με δική σας απόφαση, κατανοώντας τόσο την αποτελεσματικότητα στην πρόληψη μολυσματικών ασθενειών όσο και τον κίνδυνο παρενεργειών.
Κανένας εμβολιασμός δεν θα γίνει χωρίς συγκατάθεση».
Επιπλέον, οι δημόσιες αρχές τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να αναγκάζουν τους εργαζόμενους να εμβολιάζονται.
Ούτε οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν διακρίσεις εις βάρος εκείνων που αρνούνται να εμβολιαστούν.
«Μην αναγκάζετε κανέναν στον χώρο εργασίας σας ή όσους βρίσκονται γύρω σας να εμβολιαστούν και μην κάνετε διακρίσεις σε βάρος όσων δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Συμβουλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Η Ιαπωνία εφαρμόζει πιλοτικά ένα πρόγραμμα κατά των διακρίσεων συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για τη διαχείριση τυχόν καταγγελιών εάν τα άτομα αντιμετωπίζουν «διακρίσεις περί των εμβολίων» στην εργασία τους.
Η Ιαπωνία επιτρέπει στους πολίτες της να επιλέξουν εάν θα εμβολιαστούν ή όχι και αναφέρει ότι οποιαδήποτε απόφαση είναι ελεύθερη και σεβαστή.
Στην δύση, χώρες όπως η Ελλάδα προβαίνουν σε απαράδεκτα μέτρα διαχωρισμού, επιβάλλονται πρόστιμα και χωρίζονται οι πολίτες άδικα και προσβλητικά σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η ηθική προσέγγιση της Ιαπωνίας

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ακολουθεί μια λογική, ηθική προσέγγιση για τα εμβόλια κατά του Covid.
Αυτή η στρατηγική της Ιαπωνίας μεταφέρει την ευθύνη εμβολιασμού ή μη εμβολιασμού στο άτομο ή την οικογένεια.
Η Ελλάδα είναι το αντίθετο παράδειγμα, όπου η αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας φέρνει μέτρα που τιμωρούν τους πολίτες.
Παραδόξως παρόμοια μέτρα προσπαθούν να επιβάλλουν και στις ΗΠΑ αν και εκεί η αντίσταση των Ρεπουμπλικάνων στα απαράδεκτα μέτρα των δημοκρατικών είναι σθεναρή.
Τα CDC τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ συστήνουν τα εμβόλια.
Αλλά η ηθικά κρίσιμη διάκριση μεταξύ σύστασης και εντολής καταρρέει αμέσως όταν π.χ. κυβέρνηση, επιχειρήσεις, εργοδότες, πανεπιστήμια ή σχολεία απαιτούν να εμβολιαστούν οι πολίτες με βάση τη σύσταση των CDC.
Προσπαθήστε να αμφισβητήσετε τον ορθολογισμό αυτών των εντολών, π.χ. στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, και η άλλη πλευρά θα επικαλεστεί την σύσταση των CDC ως λογική βάση για τις εντολές εμβολιασμού.
Τελικά είναι σύσταση ή απαίτηση;
Τα CDC από την πλευρά τους αποποιούνται την ευθύνη:
«Δεν κάνουμε πολιτική κάνουμε απλώς συστάσεις».

Η ασυλία των φαρμακευτικών εταιριών

Εν τω μεταξύ, οι φαρμακευτικές εταιρίες εμβολίων, έχουν νομική ασυλία και δεν υποχρεώνονται να αποζημιώσουν για οποιαδήποτε παρενέργεια.
Όλος αυτός ο σχεδιασμός στις ΗΠΑ και αλλού έχει ένα στόχο… είναι αδύνατο να εντοπίσει ο πολίτης την αρμόδια αρχή που έδωσε μετέτρεψε την σύσταση σε εντολή εμβολιασμού.
Η πολιτική της Ιαπωνίας αποφεύγει τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα τοποθετώντας απλώς την ευθύνη για την απόφαση στο άτομο ή στον γονέα στην περίπτωση ενός παιδιού που δεν είναι αρκετά μεγάλο για να συναινέσει.
Παρεμπιπτόντως, αυτή η εστίαση στην επιλογή και την ελευθερία αντικατοπτρίστηκε στις πολιτικές της Ιαπωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και το εντυπωσιακό όλων…η Ιαπωνία θεωρείται μια χώρα πρότυπο στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και στην πορεία των υγειονομικών δεικτών.
Εάν στο παράδειγμα συμπεριλάβουμε και την Σουηδία που δεν επέβαλλε lockdowns, δεν επέβαλλε χρήση μάσκας, δεν επέβαλλε πιστοποιητικά εμβολιασμού και δεν επέβαλλε πρόστιμα σε όσους δεν εμβολιάζονται… το συμπέρασμα είναι ένα…
Μόνο οι αποτυχημένες χώρες, όσες τα έκαναν μαντάρα όπως η Ελλάδα εξαντλούν την αυστηρότητα στους πολίτες, ενοχοποιούν τους ανεμβολίαστους επειδή είναι ανίκανες οι αρχές να φέρουν ένα αποτέλεσμα.
Αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια.
Η Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ας δει… τι συμβαίνει στην Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...