Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ο κόσμος μετατρέπεται σε τεχνητή τροφή. Μετά τον πόλεμο, το πλαστικό θα γίνει τροφή για πάντα.

 

Με την έναρξη του φθινοπώρου του 2021, ένα από τα θέματα που ξαφνικά αγαπήθηκαν από όλα τα δημοσιεύματα ήταν η δραματική αύξηση των τιμών των τροφίμων. Η αύξηση είναι ήδη τόσο μεγάλη που έχει αρχίσει να τρομάζει πολλούς ανθρώπους. Δεν θα παραθέσουμε όλα τα άρθρα, δεν πρόκειται γι’ αυτό, αλλά ας αναφέρουμε τα πιο ενδιαφέροντα και τα πιο σημαντικά.....

strangesounds.org:  Η τιμή του σιταριού που εξάγεται στη Ρωσία από τις ΗΠΑ εκτοξεύεται στα ύψη, γίνεται η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη και ανεβάζει το κόστος του ψωμιού παγκοσμίως. Η αμερικανική καλλιέργεια, που καλλιεργείται σε μεγαλύτερη έκταση από κάθε άλλη, επλήγη φέτος από ξηρασία, παγετό και έντονες βροχοπτώσεις. Αυτό προκαλεί περιορισμούς στην προσφορά και μέχρι στιγμής, οι τιμές αγοράς αναφοράς στο χρηματιστήριο του Σικάγο έχουν φτάσει σχεδόν σε υψηλό εννέα ετών.

zerohedge.com: Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων συνέχισαν να αυξάνονται για τρίτο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο, φθάνοντας σε νέα ρεκόρ δεκαετίας, κυρίως λόγω των φυτικών ελαίων και των δημητριακών. Οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων συμβάλλουν στις πληθωριστικές πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι φτωχοί, οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις. Οι παγκόσμιες τιμές των φυτικών ελαίων και των δημητριακών ήταν οι δύο μεγαλύτερες κινητήριες δυνάμεις του δείκτη.

Προειδοποιήσαμε τους αναγνώστες μας για το τι ερχόταν ΧΡΟΝΙΑ πριν, εστιάζοντας περιστασιακά την προσοχή τους μόνο στις μεγάλες διακυμάνσεις της αγοράς που επρόκειτο να συμβούν. Για παράδειγμα, είχαμε προβλέψει ένα άλμα στις τιμές των σιτηρών και του πετρελαίου το καλοκαίρι, κάπου τον Ιούλιο, όταν έγινε σαφές ότι οι καλλιέργειες σιταριού και καλαμποκιού είχαν καταστραφεί τουλάχιστον στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, αλλά πιθανότατα και παντού αλλού. Και σε αυτή την περίπτωση είναι απλά ξεκαρδιστικό για τους δοξασμένους οικονομολόγους που σκέφτονται κάπως με μια καθυστέρηση τριών έως τεσσάρων μηνών. Ή μήπως αυτοί οι τύποι πιστεύουν ότι οι σακούλες με το γάλα φυτρώνουν στα δέντρα και το καλαμπόκι μεταφέρεται στα καταστήματα με φορτηγίδες που αποβιβάζονται από τον Άρη;

Τι θα συμβεί στα τρόφιμα βραχυπρόθεσμα δεν θα πούμε πολλά, το infographic των τιμών προμήθειας σιταριού δίνεται παραπάνω. Σε αυτό δεν χρειάζεται παρά να προσθέσουμε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία δεν είναι μικρότερη από το 50% της τιμής του ψωμιού που ψήνεται, την τιμή του μαζούτ για τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, την τιμή του ντίζελ για τα φορτηγά των σούπερ μάρκετ και, τέλος, την τιμή των ορέξεων των αφεντικών, που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους λόγω της πανδημίας και το εισόδημά τους μειώνεται. Φυσικά, θα ξαναβάλουν τα πάντα στα τρόφιμα και σύντομα η τιμή του ψωμιού θα αυξηθεί όχι δύο αλλά πέντε φορές. Αλλά αυτό είναι εκτός θέματος, γιατί έχουμε κάποια πολύ ωραία νέα για τους αναγνώστες μας που γεμίζουν το στομάχι τους με αισιοδοξία:

Μια τεράστια εγκατάσταση σχεδιασμένη για την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων κιλών καλλιεργημένου κρέατος άνοιξε την Πέμπτη στο Emeryville, ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην εκκολαπτόμενη αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία όπου το κρέας αναπτύσσεται από ζωικά κύτταρα χωρίς την ανάγκη σφαγής.

Η εγκατάσταση, μέρος μιας νέας πανεπιστημιούπολης 53.000 τετραγωνικών ποδιών, αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει κατασκευαστεί για την εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Upside Foods με έδρα το Μπέρκλεϊ. Ανακοινώθηκε ως το πρώτο του είδους του στον κόσμο και είναι έτοιμο για εμπορική κλιμάκωση. Ενώ άλλες εταιρείες παράγουν καλλιεργημένο κρέας σε μικρά εργαστήρια, η εγκατάσταση είναι πλέον πλήρως βιομηχανική.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη εγκρίνει την πώληση του κρέατος που εκτρέφεται, αλλά η διευθύνουσα σύμβουλος της Upside Foods, Amy Chen, λέει ότι η νέα εγκατάσταση είναι η απόδειξη ότι η τεχνολογία είναι έτοιμη.

Όπως υποδηλώνει το τελευταίο απόσπασμα, οι επενδυτές σε αυτή την εγκατάσταση είναι κάπως απερίσκεπτοι: η πώληση του νέου είδους “κρέατος” δεν έχει ακόμη εγκριθεί, αλλά έχουν ήδη επενδύσει στο εργοστάσιο. Δεν λειτουργεί έτσι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η εντολή για την κατασκευή του εργοστασίου προέρχεται από το ίδιο κέντρο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, οπότε η άδεια δίνεται χωρίς καθυστέρηση και δεν υπάρχει καμία επικάλυψη.

Το δεύτερο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι επιτυχής στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας πανδημίας. Οι άνθρωποι εδώ δεν μπορούν να κατασκευάσουν ούτε ένα αεροπλάνο ούτε ένα απλό αυτοκίνητο, πάντα τους λείπει κάτι. Οι τιμές των οικοδομικών υλικών και του αλουμινίου αυξάνονται, η παραγωγή που παράγει κάθε είδους πολύτιμες συσκευές κλείνει. Υπάρχει πανικός στον κόσμο, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο και σε τι να επενδύσει. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι μάγκες του “κρέατος” τα πάνε μια χαρά. Για άλλη μια φορά, αυτό δείχνει ότι τους έχουν χτυπήσει στον ώμο με ένα καθησυχαστικό “νταφάι, νταφάι” κάποιοι πολύ υψηλόβαθμοι τύποι που έχουν την παγκόσμια οικονομία υπό πλήρη έλεγχο.

Με βάση τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι η αύξηση των τιμών των τροφίμων στον κόσμο δεν είναι καθόλου τυχαία και ότι όλα αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος για τη μετατροπή των προλετάριων σε τεχνητά τρόφιμα. Πρώτα οι τιμές του φυσιολογικού θα ανεβαίνουν και θα ανεβαίνουν και μια μέρα δεν θα υπάρχει τίποτα φυσιολογικό και οι άνθρωποι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να πάνε στο μαγαζί, να αγοράσουν πλαστελίνη και να την καταβροχθίσουν. Και ακόμη και για τέτοιες θαυματουργές τροφές οι άνθρωποι θα πρέπει να εργάζονται πολλές ώρες, να κάνουν τακτικά πρωκτικά στυλεό και να χρησιμοποιούν κωδικούς QR. Είναι δύσκολο να πούμε πότε όλα αυτά θα εισαχθούν πλήρως, αλλά πιστεύουμε ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, οπότε ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...