Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Τα Σκόπια ως FFM (Football Federation of Macedonia) στο EURO

 

Η Ποδοσφαρική Ομοσσπονδία στα Σκόπια, δεν έχει καμία υποχρέωση να προσαρμόσει το όνομά της σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών ισχυρίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Μπουχάρ Οσμάνι….

Σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο 12 Ιουνίου τόνισε:
«Το FFM είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο κεντρικό μητρώο ως ένωση που δε λαμβάνει κρατικά χρήματα. Η συμφωνία Πρεσπών καλύπτει ιδρύματα που λαμβάνουν κρατικά χρήματα. Και εφόσον η FFM δε λαμβάνει κρατικά χρήματα, δεν έχει καμία υποχρέωση να προσαρμόσει το όνομά της σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα εμπορικά σήματα της Συμφωνίας είναι MK, MKD. “Μερικοί ρωτούν γιατί δεν είναι NMC”, αλλά αυτό το ακρωνύμιο είναι μόνο για πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών», δήλωσε ο Οσμάνι.

Οι φανέλες της Εθνικής Ομάδας των Σκοπίων στο EURO, προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΠΟ, του Λευτέρη Αυγενάκη και του Νίκου Δένδια.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί η ονομασία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε την παρέμβαση της UEFA.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε την UEFA ότι αντίστοιχη επιστολή απέστειλε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στον ομόλογό του, Μπουχάρ Οσμάνι.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...