Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Το παραδέχεται κυνικά και ο ίδιος! Μητσοτάκης: «Πρόκειται για έναν εποχιακό ιό – Τώρα όμως έχουμε εμβόλια»

 

Τη νύχτα-μέρα προσπάθησε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της γερμανικής εφημερίδας Bild μέσω της οποίας απηύθυνε κάλεσμα στους Γερμανούς να επισκεφθούν τη χώρα….

Και βέβαια είναι καθήκον και του πρωθυπουργού να διαφημίζει τη χώρα με δεδομένο ότι από τον τουρισμό εξαρτάται το ένα τέταρτο του ελληνικού ΑΕΠ αλλά και τόσες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πολλές «υπερβάσεις» στη συνέντευξή του για να καλύψει τα τεράστια λάθη της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια της διαχείρισης της κρίσης.
Πρώτα και κύρια υποστήριξε πως δεν ήταν ο τουρισμός που μας έκανε να χαλαρώσουμε τα μέτρα.

«Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο τα μέτρα χαλαρώνουν σε όλη την Ευρώπη» είπε, σημειώνοντας πως υπάρχει «μείωση των κρουσμάτων, μείωση στους νοσηλευόμενους, ο καιρός βοηθά και βέβαια υπάρχουν τα εμβόλια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χαλαρώνουμε»

Παραμένει ωστόσο κοινό μυστικό πως ο τουρισμός ορίζει το άνοιγμα της οικονομίας, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και άλλη μια «υπέρβαση» στην πίεση των δημοσιογράφων που του θύμισαν τη δήλωση του υπουργού Υγείας της Γερμανίας Jehn Spahn πως άτομα που επέστρεψαν από τις διακοπές τους ευθύνονται για τα κρούσματα Covid-19 στη Γερμανία.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε άγνοια για τις δηλώσεις του -λέγοντας πως τον σέβεται- και υποστήριξε πως τα κρούσματα στη Γερμανία σημείωσαν αύξηση πολύ μετά, δηλαδή τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο συμπεραίνοντας πως δεν έχουν σχέση με τον τουρισμό.

«Όλοι γνωρίζαμε ότι ερχόταν ένα τρίτο κύμα και για το λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να λάβουμε μέτρα», είπε για να αποφύγει τις ευθύνες του το 2020 με το άνοιγμα του τουρισμού. Και πρόσθεσε για να υποστηρίξει τη θέση του:

«Πρόκειται για έναν εποχιακό ιό. Οι εμπειρογνώμονες μας είχαν προειδοποιήσει (…) αλλά τώρα έχουμε στη διάθεσή μας το όπλο του εμβολίου, έχουμε δει την αρχή του τέλους».

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...