Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Guardian: Πώς το Facebook επιτρέπει την εξαπάτηση και την πολιτική χειραγώγηση...




Το Facebook έχει επιτρέψει επανειλημμένα σε παγκόσμιους ηγέτες και πολιτικούς να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του για να εξαπατήσουν το κοινό ή να... παρενοχλήσουν τους αντιπάλους τους παρά το γεγονός ότι έχει ειδοποιηθεί ότι αυτή η τακτική συνιστά αδίκημα

Στη διάθεση της βρετανικής εφημερίδας Guardian βρίσκεται εκτεταμένη εσωτερική τεκμηρίωση που δείχνει πώς το Facebook χειρίστηκε περισσότερες από 30 υποθέσεις σε 25 χώρες πολιτικά καταχρηστικής συμπεριφοράς, που εντοπίστηκαν προληπτικά από το προσωπικό της εταιρείας.

Η έρευνα δείχνει πώς το Facebook έχει επιτρέψει μεγάλες καταχρήσεις της πλατφόρμας του σε φτωχές, μικρές και μη δυτικές χώρες, προκειμένου να δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση αντίστοιχων καταχρήσεων που προσελκύουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης ή επηρεάζουν το κοινό στις ΗΠΑ και άλλες πλούσιες χώρες.

Προκύπτει λοιπόν, ότι ενώ η εταιρεία ενήργησε γρήγορα για να αντιμετωπίσει την πολιτική χειραγώγηση που πλήττει χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ταϊβάν, η Νότια Κορέα και η Πολωνία, κινείται αργά ή καθόλου σε υποθέσεις στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Μογγολία, το Μεξικό και μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με την Σόφι Ζανγκ, πρώην επιστήμονα δεδομένων στο Facebook, σε αυτές τις χώρες γίνεται μεγάλη ζημιά που δεν αντιμετωπίζεται, διότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι δημοσίων σχέσεων για το Facebook.

Το Facebook δεσμεύθηκε να καταπολεμήσει την πολιτική χειραγώγηση της πλατφόρμας του μετά το υποτιθέμενο ιστορικό φιάσκο των εκλογών των ΗΠΑ το 2016, όταν, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα και την αμερικανική εκδοχή, Ρώσοι πράκτορες χρησιμοποίησαν ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook για να εξαπατήσουν και να διχάσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Moufa News

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...