Σάββατο 10 Απριλίου 2021

( ANANEΩΣΗ) ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΪΒΑΖ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. 17 ΚΑΛΥΚΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ. ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ. ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

 

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ εργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, ενώ ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr…

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε εργαστεί στο παρελθόν ως επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.
Ο ίδιος είχε αναφερθεί μάλιστα στην αποχώρησή του από τον ΑΝΤ1, περιγράφοντας όσα συνέβησαν, μιλώντας στο τελευταίο του -όπως αποδείχθηκε- τηλεοπτικό «σπίτι»…

KARAIVAZ2

  Τουλάχιστον έξι σφαίρες έχει δεχτεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι στις 14.15 μετά το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, στην οδό Θέμου Άννινου 29 στον Άλιμο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ ή έρευνα στο σημείο συνεχίζεται.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Ο Γιώργος Καραϊβαζ δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητο του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ, σύμφωνα με μαρτυρίες τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν». Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε εκείνη την ώρα από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Η δολοφονία του έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν αστυνομικός συντάκτης πολλά χρόνια, από την δεκαετία του ’90 και εκτός από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «Αντέννα», απ’ όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ενέδρα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο, είχαν στήσει οι δράστες οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν στις 14:15 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ. Την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου 29, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ βρέθηκε η σύζυγός του, Στάθα.

Η γυναίκα συντετριμμένη και σε κατάσταση σοκ από το κακό που βρήκε την οικογένειά της πήγε στο σημείο που ο Γιώργος έπεσε νεκρός και αφού ο ιατροδικαστής είχε ολοκληρώσει το έργο του. Η γυναίκα που έχασε τον άνθρωπό της από την μια στιγμή στην άλλη, έκανε το θλιβερό έργο της αναγνώρισης και στην συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της υποβασταζόμενη.

Συγκλονισμένος από τη στυγερή δολοφονία είναι σύσσωμος ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος που καταδίκασε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου.

Από τα τελευταία άρθρα του εκτελεσμένου δημοσιογράφου Καραιβάζ: Νέο σοκ! Διέθεταν την ασφάλεια μαμούθ σε κατηγορούμενο για απάτες – Πώς εκβιάζονταν και οι αστυνομικοί

karaivaz_copy_1

Το κείμενο με τίτλο “Νέο σοκ! Διέθεταν την ασφάλεια μαμούθ σε κατηγορούμενο για απάτες – Πώς εκβιάζονταν και οι αστυνομικοί” ήταν ένα από τα τελευταία κείμενα που είχε υπογράφει ο δολοφονημένος Γιώργος Καραϊβάζ, στο bloko.gr, όπου αρθρογραφούσε.

Διαβάστε τι είχε γράψει:

“Σε βαρέλι δίχως πάτο μετασχηματίζεται η φαρσοκωμωδία απροσμέτρητης κακογουστιάς και υποκρισίας στην αστυνομία. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες όσο κι εξακριβωμένες πληροφορίες του bloko.gr, σε βάρος του υψηλού φυλασσόμενου έχουν υποβληθεί τους τελευταίους μήνες, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι, 4 μηνύσεις από πολίτες που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν.

Ο πολιορκημένος από αστυνομικός υψηλής κρισιμότητας στόχος, φέρεται να είχε συστήσει εταιρεία τηλεπώλησης ακριβών κινητών τηλεφώνων σε τιμές … κάτω του κόστους. Το γεγονός της ιδιοκτησίας της επίμαχης εταιρείας, όπως και ο ονομαστικός τραπεζικός στις οποίες γινόταν οι καταθέσεις των χρημάτων, εξακριβώθηκε πως ανήκαν στο ίδιο πρόσωπο. Στον υψηλά φυλασσόμενο.

Σε τουλάχιστον 4 μέχρι σήμερα περιπτώσεις και σε αστυνομικές υπηρεσίες της Λάρισας, Αμαρουσίου και Αμπελοκήπων στην Αθήνα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος του μετά από καταγγελίες ισάριθμων πολιτών, ότι παρότι κατέβαλαν το χρηματικό αντίτιμο, καταθέτοντας συμπληρωματικά τα … παραστατικά αγορών, ουδέποτε παρέλαβαν τα τηλέφωνα. Μάλιστα, η εταιρεία με τις προσφορές, τύγχανε συστηματικής προβολής από κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας δια μέσω και του ίντερνετ.

Η τελευταία καταγγελία, έγινε στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Συνεπώς, το επιπλέον ερώτημα που προκύπτει είναι εάν η αστυνομία διαθέτει συνοδούς ασφαλείας και σε κατηγορούμενους για απάτες. Ή μήπως δεν γνώριζε η αστυνομία, ποιες έρευνες κάνει η αστυνομία; Εάν ναι, θα μπορούσε κάλλιστα να διευρύνει τον κύκλο της προστασίας και σε άλλους υπόδικους, όλων των κατηγοριών της εγκληματικότητας, ούτως ώστε να τους συλλαμβάνει άκοπα και δίχως κατασπατάληση δυνάμεων σε αναζητήσεις, στην περίπτωση έκδοσης ενταλμάτων ή και καταδικών. Πρόκειται για μια απόλυτα λειτουργική και αχρεωστήτως καταβληθείσα λύση.

Το εξοργιστικά οξύμωρα είναι πως σύμφωνα με τις αναφορές, εκβιάζονταν ακόμη και οι αστυνομικοί συνοδείας! Ειδικά όλοι όσοι αρνήθηκαν να εκτελέσουν χρέη οδηγού, πιέστηκαν να το κάνουν με το επιχείρημα ότι θα καταγγελθούν στις “εταιρικές” προς αυτόν εσωτερικές υποθέσεις για εκβιαστική διεκδίκηση μηνιαίου πανωμισθώματος ύψους 500 ευρώ! Μάλιστα, οι συγκεκριμένες αναφορές λέγεται πως … αξιοποιήθηκαν προκειμένου να ληφθεί χθες κατεσπευσμένα η απόφαση της επιτροπής για αφαίρεση των αστυνομικών από τον υπό προστασία στόχο!!!

ΕΛΑΣ και ΓΑΔΑ, υπάρχει ακόμη πιο κάτω;”


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...