Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Η “άγνοια” οδηγεί στην “ανοησία”

 

Χαίρεται
Με αφορμή το  τραγούδι  της Κύπρου που θα  την εκπροσωπήσει στην Eurovision , το “el diablo ” είναι ευκαιρία να κατανοήσουμε μερικές “έννοιες ” και καταστάσεις  που υπάρχουν γύρω μας ....
Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν “θεωρητικά ” τι είναι ο διάβολος ,μέσα από την Αγία Γραφή αλλά και “βιωματικά ” ,λόγω των “εξορκισμών ” και “πειρασμικών ” εμπειριών που βίωσαν ,αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν γνωρίζουν τι είναι ή δεν δέχονται την ύπαρξη του .
Διάβολος …διαστροφή της αλήθειας
Όταν φτάνει μία Κύπρος ,να εκπροσωπείτε από τραγούδι με αυτόν τον τίτλο , που εξυμνεί  τον “αντίθετο ” με κάποιες πολύ φτηνές και ψεύτικες  ;δικαιολογίες   ,τότε υπάρχει “θέμα “ και η “δυτική “  ´άθεη  κουλτούρα έχει κάνει την δουλειά της, όταν εμείς κοιμόμασταν ..
Δήθεν ότι μιλά για την “κακοποίηση ” ,ενώ στους στίχους απλά λέει  “ότι αγαπά τον διάβολο “ .εξυμνεί  την “δαιμονική ” αγάπη ...και όχι ότι θέλει να ξεφύγει από αυτόν .
Είναι κατανοητό ότι υπάρχει επικίνδυνη  “διαστροφή ” της αλήθειας  σε αυτό το τραγούδι  μέσα και γύρω από τους δημιουργούς του ,δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει “διάβολος ” ….
Δεν είναι παιχνίδι ή τραγουδάκι ο “σατανάς ” 
Ο διάβολος είναι πνευματική οντότητα ,όπως και τα δαιμόνια ,επέλεξαν το “κακό” ,αρνήθηκαν πλήρως  τον Θεό
 Είναι  οι  αμετανόητες πνευματικές δυνάμεις ,που λόγω της απουσίας της ενέργειας του Θεού μέσα τους ,άδειες από Θεία Χάρι ,έχουν γίνει το “απόλυτα  κακό .”Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα “καλό” ,άλλο αν μέσα από τα Έργα ” τους ο Θεός βγάζει στο τέλος το “καλό ” Με το απόλυτο κακό δεν παίζεις …
 
Ο Θεός ότι έφερε στην ύπαρξη ,θα ήταν “μνησίκακος” αν επειδή αυτό που έφερε στην ζωή επέλεξε το “κακό” δηλαδή τον αποστρέφεται ,το επέστρεφε στην “ανυπαρξία .Έτσι θα υπάρχει στην αιωνιότητα .
Νομίζω ότι είναι κατανοητά τι είναι ο “διάβολος “ και  γιατί ο Θεός του επιτρέπει την αιώνια ύπαρξη .
Εξάλλου ο διάβολος  λαμβάνει μέρος ,εν αγνοία του στην “οικονομία” του Θεού  ,στην μόνιμη προσπάθεια του να καταστρέψει “ οδηγεί σε “πειρασμούς “ και παιδαγωγίες τους ανθρώπους και έτσι τους προκαλεί τον “πόνο “ την “οδύνη ” και την “κάθαρση “ τους “καθ αγιάζει ”  Η..
 
Ο κατ εικόνα άνθρωπος είναι φύση καλός 
Ο άνθρωπος ως εικόνα του Θεού είναι  φύση  “καλός”  ,αλλά είναι τρεπτός ,δηλαδή ελεύθερα μπορεί να επιλέξει  αν θα ομοιωθεί του Θεού ή θα τον “αποστραφεί ” δηλαδή θα κολαστεί ,θα δαιμονιστεί .
Ο διάβολος από την κακία του ,αυτό συνεχώς αποζητά την καταστροφή του ανθρώπου ,να τσαλαπατήσει αυτή την εικόνα του Θεού .
Πως μπορούμε λοιπόν να τον κάνουμε τραγούδι ; 
Μόνο απο εγκληματική “άγνοια ” πιάνουμε στο στόμα μας τον “διάβολο ” ,μόνο από “ανοησία “ και
  “διαστροφή ” τον διαδίδουμε .
Μόνο  ο Θεός ,ο Χριστός μη ΥπερΑγία Θεοτόκος , οι Άγιοι ,οι ουράνιες δυνάμεις με την “Χάρι ” του Θεού ,μπορούν να αντιμετωπίσουν τον “διάβολο “  την πονηρία του , την πανουργία του ,την κακία του ,και τον έχουν νικήσει και τον νικούν κάθε στιγμή “κατα κράτος ” τον συντριβούν .
 
Εμείς είμαστε αδύναμοι μπροστά του και μπροστά στην “πονηρία “ του ,χωρίς ουράνια βοήθεια  είμαστε χαμένοι  ,μακριά από τον Θεό .
Ακόμα και κάθε “επαφή ” ούτε για αστείο δεν πρέπει να γίνεται .

Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιας 

Γ.Μ 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...