Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΣΚΑΝΔΑΛΟ : ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 600 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑ…ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ (βίντεο)

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια ανεκτίμητης πολιτιστικής, ιστορικής και θρησκευτικής αξίας ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, στην περιοχή των Μουδανιών επαρχίας Προύσας της Τουρκίας, γκρεμίζεται, όπως καταγγέλλει η ίδια η....

τουρκική εφημερίδα Hürriyet, για να κτιστεί στην θέση της ένα ξενοδοχείο.

Η εκκλησία αυτή λειτουργούσε και δέσποζε σε όλη την περιοχή της Προύσας μέχρι το 1923, αλλά μετά την αποχώρηση των Ελλήνων δόθηκε για κατοικία σε μια οικογένεια Τούρκων από την Κρήτη με το όνομα Ali Durak.

Στη συνέχεια εγκαταλείφτηκε κυριολεκτικά και άρχισε σταδιακά να καταρρέει το κύριο κτίσμα με την πλήρη αδιαφορία των Τούρκων.

Τώρα και το εντυπωσιακό είναι πως οι ίδιοι οι Τούρκοι της περιοχής, όπως το δημαρχείο των Μουδανιών, καταγγέλλουν ότι η εκκλησία αυτή πρόκειται να κατεδαφιστεί για να κτιστεί ένα ξενοδοχείο.

Και ύστερα ο Ερντογάν μας κουνά το δάχτυλο και απαιτεί να κτίσουμε…200 τζαμά σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Αθήνα και στην πόλη μας την Θεσσαλονίκη.

Και καθόμαστε και δεν αντιδρούμε. Μπράβο μας!

 


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...