Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Χωρίς δημοσίευση σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα απαγορεύσεων σε όλη τη χώρα...

 

Ένα σκηνικό αυθαιρεσίας άνευ προηγουμένου λαμβάνει χώρα το Σάββατο με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα και για τα άλλα περιοριστικά μέτρα, με τα μέτρα να μην έχουν ακόμη δημοσιευτεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, …

παρότι αυτά υποτίθεται πως ισχύουν από τα ξημερώματα της ημέρας. «Σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, που τονίζει πως «δεν αρκεί ο λόγος του αυτοκράτορα».

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται αναστολή της διά ζώσης λειτουργείας των Λυκείων της χώρας, το click away στο λιανεμπόριο, τη λειτουργία μόνο των σούπερ μάρκετ, των καταστημάτων τροφίμων, των φούρνων, των βενζινάδικων και των φαρμακείων για τα Σάββατα και μόνο μέχρι τις 17.00 το απόγευμα, την αναστολή της λειτουργίας των λαϊκών αγορών για τα Σαββατοκύριακα, ενώ άθικτη παραμένει η λειτουργία της Εκκλησίας, όπως λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε αναλυτικά για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή:

Ωστόσο, μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, τα νέα μέτρα δεν είχαν δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, πράξη απαραίτητη για να τεθούν σε ισχύ, αφού δεν αρκούν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Το γεγονός αυτό έχει ήδη τεθεί στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος πως σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ. Δεν αρκεί ο λόγος του αυτοκράτορα».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τις πραγματικές εστίες διασποράς. Ισχυρίζεται πως δεν κολλάει στα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι άνθρωποι κάθε μέρα, δεν κολλάει στα σχολεία που άνοιξαν πάλι με αυξημένο αριθμό μαθητών, δεν κολλάει στα εργοστάσια που λειτουργούν χωρίς ελέγχους και τεστ. Κολλάει όμως εάν κάποιος θελήσει να περπατήσει μετά τις 6 το Σαββατοκύριακο» σχολιάζονται τα νέα απαγορευτικά μέτρα, ενώ προσίθεται ακόμα πως «σε λίγες μέρες, όταν θα έχει γίνει πάλι η ζημιά, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα, αφού αυτά θα έχουν αποτύχει. Η αποτυχία του έχει κουράσει τους πολίτες».

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...