Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Οι Ισραηλινοί πετάνε τα εμβόλια.

 

Κι ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στα σκαριά η φιλόδοξη εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού οι πολίτες του Ισραήλ αποφεύγουν πλέον τον εμβολιασμό καθώς συνειδητοποιούν ότι...

τα κρούσματα αυξάνονται λόγω των μεταλλάξεων.

Σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ η προσπάθεια εμβολιασμού στη χώρα φαίνεται να επιβραδύνεται, καθώς οι πάροχοι της υγειονομικής περίθαλψης δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να πείσουν τους ανθρώπους να έρθουν να εμβολιαστούν και τουλάχιστον ένας πάροχος αναγκάστηκε να πετάξει τις ληγμένες δόσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Δευτέρας.

Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης της Clalit πετάει περίπου 1.000 ληγμένες δόσεις τις τελευταίες ημέρες, αφού δεν ήρθαν αρκετοί άνθρωποι για να κάνουν τα εμβόλια, ανέφερε το Channel 12.

Το εμβόλιο Pfizer που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ λήγει γρήγορα αφού αφαιρεθεί από το βαθιά κατάψυξη.

Τόσο η Clalit όσο και η Meuhedet έστειλαν τις τελευταίες ημέρες μηνύματα σε όλους τους πελάτες σε διάφορες περιοχές για να εμβολιαστούν – συμπεριλαμβανομένων ατόμων εκτός των ηλικιακών ομάδων που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας (επί του παρόντος άνω των 35 και ηλικίας 16-18 ετών).

Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ότι 87.000 άτομα είχαν εμβολιαστεί από τα μεσάνυχτα, μειωμένο από ένα ημερήσιο ποσοστό περίπου 150.000 πριν από μερικές εβδομάδες.

Η πτώση του δημόσιου ενθουσιασμού για τα  άφθονα αποθέματα εμβολίων έρχεται καθώς πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων τα ευρωπαϊκά έθνη, αγωνίζονται να εξασφαλίσουν προμήθειες για τους πληθυσμούς τους.

Ένας αξιωματούχος της Clalit είπε στο κανάλι 12, «Στο παρελθόν, δεν είχαμε εμβόλια, τώρα δεν έχουμε ανθρώπους να εμβολιάσουμε».

Ο Kalanit Kay, ο οποίος διαχειρίζεται την εκστρατεία εμβολίων για το Clalit, δήλωσε στο δίκτυο, “Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δει μια επιβράδυνση των εμβολιασμών, στον αριθμό των ατόμων που έρχονται για να πάρουν την πρώτη τους δόση.”

«Στείλαμε μηνύματα στο Facebook και γραπτά μηνύματα, για όσους ζουν στην περιοχή, όσους πιστεύουν ότι θέλουν ένα εμβόλιο, να έρθουν νωρίς και να εμβολιαστούν», είπε.

Ένας άλλος αξιωματούχος της Clalit είπε στο κανάλι 12, «Δυστυχώς, δεν βλέπουμε τον αριθμό των ατόμων που συνηθίζαμε να βλέπουμε. Έχουμε δει μια δραματική μείωση του ποσοστού εμβολιασμών».

Η εκστρατεία εμβολιασμού αναμένεται να ανοίξει σε όλες τις ηλικίες σε εθνικό επίπεδο αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων Ynet. Το ποσοστό των εμβολιασμών για άνω των 60 ετών έχει μειωθεί επειδή πολλοί άνθρωποι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Προφανώς επιδιώκοντας να ενισχύσει τη δημόσια συνεργασία με το κίνημα εμβολιασμού, ένας δήμαρχος προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι θα αρνηθεί τις υπηρεσίες της πόλης σε κατοίκους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο δήμαρχος του Lod, Yair Revivo είπε σε μια ζωντανή ροή στο Facebook ότι θα ζητούσε «κυρώσεις» εναντίον των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των αγορών και της παρακολούθησης σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το σχέδιο του Revivo είναι παράνομο.

Συνολικά 3,1 εκατομμύρια Ισραηλινοί έλαβαν την πρώτη τους δόση και 1,8 εκατομμύρια έλαβαν τη δεύτερη δόση. Το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει πολύ χαμηλότερο στις αραβικές και υπέρ-ορθόδοξες κοινότητες του Ισραήλ από τον υπόλοιπο πληθυσμό, δήλωσε το Channel 12.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε τη Δευτέρα ορισμένα στοιχεία σχετικά με τις δευτερεύουσες κυρίως παρενέργειες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια ήταν «γενική αδυναμία», η οποία επηρέασε τους ανθρώπους με ρυθμό 458 ανά 1 εκατομμύριο. Οι επόμενες πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν πονοκεφάλους, υψηλή θερμοκρασία, μυϊκός πόνος και πόνος στις αρθρώσεις.

Mε απλά λόγια μπάχαλο και στο Ισραήλ, το φερόμενο παγκόσμιο πρωταθλητή των εμβολιασμών. 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...