Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Ακόμα και οι «ειδικοί» αμφιβάλλουν - Μ.Παγώνη: «Έχουμε αρχίσει και χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στα εμβόλια»

 

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της για το θέμα των εμβολίων ανέφερε πως οι λοιμωξιολόγοι έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια λόγω των...

αντικρουόμενων στοιχείων αλλά και της αργοπορίας στις παραδόσεις.

«Ενώ τα περιμέναμε λένε μείον 60% στην παραγωγή της Pfizer. Αν ισχύει η είδηση για την AstraZeneca ότι στους πάνω από 65 ετών έχει 6% αποτελεσματικότητα είναι σοβαρό. Μας έχουν μπερδέψει. Έχει δημιουργηθεί άγχος σε όλους μας. Όταν έχουμε στόχο 20-30 Ιουνίου να έχουμε 60% για να κάνουμε σχετική ανοσία και ξαφνικά λένε ότι δεν θα υπάρχουν εμβόλια, καταλαβαίνετε πόσο πίσω πηγαίνουν τα πράγματα» τόνισε.

Όσον αναφορά τα τεστ δήλωσε πως «πρέπει να ξεπεράσουμε τις 30-35 χιλιάδες τεστ, γιατί τώρα ανοίγουμε σταδιακά και δεν θέλουμε να φτάσουμε τα χάλια της Ευρώπης και της Αμερικής»..

Αναφορικά με την πλατφόρμα για τα δωρεάν τεστ σημείωσε ότι υπάρχει επιφυλακτικότητα και φόβος, σχετικά με το αν βγουν θετικοί.

«Είναι ο στιγματισμός και ο φόβος του ότι δεν θα ήθελα να είμαι. Δεν έχουμε ξεπεράσει πολλά πράγματα» σημείωσε.

Σχετικά με τις υφασμάτινες μάσκες υπογράμμισε ότι είναι από συγκεκριμένα υφάσματα και αυτές που μοιράστηκαν στα σχολεία πέρασαν από επιτροπή, ελέγχθηκαν και είδαν τα στρώματα που πρέπει να υπάρχουν στο ύφασμα και τις έστειλαν.

«Επειδή το θέμα το ξεκίνησε η Γαλλία, ο ΠΟΥ είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις υφασμάτινες μάσκες. Είναι ασφαλείς. Αν υπάρχουν αυτοσχέδιες μάσκες, μπορεί να μην είναι σωστές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να αλλάζουν δύο φορές τη μέρα και πρέπει πλένονται και να σιδερώνονται.

​Τα ΜΜΜ χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Είναι δύσκολος παράγοντας, δεν είναι εύκολο να τον ελέγξεις. Χρειάζονται περισσότερα λεωφορεία και δρομολόγια μετρό» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τις μεταλλάξεις του ιού είπε πως «αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι μεταλλάξεις μετά τις αναλύσεις που γίνονται, δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το θέμα του εμβολίου.

«Αν χρειαστεί μπορεί να γίνει προσαρμογή μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτό είναι ενθαρρυντικό. Άρα παρακολουθούμε βλέπουμε και αναπροσαρμοζόμαστε. Δεν χρειάζεται αυτός ο πανικός».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...