Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Στη μνήμη του Σαράντου Καργάκου...

 

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από το θάνατο του δασκάλου του γένους, Σαράντου Καργάκου. Το πάθος του για την ελληνική ιστορία και η αγωνία του για το μέλλον του ελληνισμού ήταν κάτι που σε λίγους ανθρώπους του πνεύματος βλέπει κανείς σήμερα. Πόσο θα θέλαμε να ακούγαμε τις απόψεις του για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας σήμερα και να μας δώσει κουράγιο με τον τρόπο που μόνο εκείνος ήξερε…

Όμως έτσι είναι η ζωή δυστυχώς. Αλλά ας προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα θετικά. Ευτυχώς γεννήθηκε και το τεράστιο έργο του θα είναι πάντοτε διαθέσιμο στα ββιβλιοπωλεία και θα μπορεί να μας γεμίζει γνώσεις και φώτιση. Υπάρχει αρκετό υλικό από τις ομιλίες του και τα μαθήματά του τα οποία μπορούν οι νέοι να βρίσκουν εύκολα στο διαδίκτυο, αρκεί να τα ψάξουν.

Πάντοτε θα θυμόμαστε το χαρτί που βρήκε ο γιος του, Ιωάννης, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του: “Θα φύγω με ένα λυγμό. Όχι γιατί φεύγω από τη ζωή, αλλά γιατί αποχωρώ από τη μάχη.”

Σε ευχαριστούμε πολύ δάσκαλε για όλα, κάποτε θα τα ξαναπούμε!

Δείτε την ζωή και το πλούσιο έργο ενός από τους σημαντικότερους ιστορικούς, φιλολόγους και δοκιμιογράφους της Ελλάδας, του Σαράντου Καργάκου, που με τις γνώσεις, τις ιδέες και την πολιτική του στάση έχει επηρεάσει ολόκληρες γενιές.

Σαράντος Καργάκος

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...