Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Π.Ο.Υ.: Ο κοροναϊός δεν είναι πιο θανατηφόρος ή επικίνδυνος από την εποχική γρίπη....

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε επιτέλους αυτό που λέμε (και πολλοί ειδικοί και μελέτες) εδώ και μήνες...ο κοροναϊός δεν είναι πιο θανατηφόρος ή επικίνδυνος από την εποχική γρίπη.

Ο κορυφαίος του ΠΟΥ έκανε αυτήν την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια ειδικής συνόδου του 34μελούς εκτελεστικού συμβουλίου του ΠΟΥ τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει κανείς.

Στην πραγματικότητα, δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν πλήρως ούτε οι ίδιοι.

Στη συνεδρία, ο Δρ Michael Ryan, επικεφαλής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, αποκάλυψε ότι πιστεύουν ότι περίπου το 10% του κόσμου έχει μολυνθεί με το Sars-Cov-2. 

Αυτή είναι η «καλύτερη εκτίμησή τους» και μια τεράστια αύξηση σε σχέση με τον αριθμό των επίσημα αναγνωρισμένων υποθέσεων (περίπου 35 εκατομμύρια).

Η Δρ Margaret Harris, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, επιβεβαίωσε αργότερα τον αριθμό, δηλώνοντας ότι βασίστηκε στα μέσα αποτελέσματα όλων των ευρέων μελετών οροεπιτήρησης που έγιναν σε όλο τον κόσμο.

Ενώ ο ΠΟΥ προσπαθούσε να το περιγράψει ως άσχημο - ο Δρ Ryan είπε ακόμη ότι σημαίνει «η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου παραμένει σε κίνδυνο». - είναι πραγματικά καλά νέα. 

Και επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, ότι ο ιός δεν είναι τόσο θανατηφόρος όσο όλοι είχαν προβλέψει.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, εάν το 10% έχει μολυνθεί, δηλαδή 780 εκατομμύρια περιπτώσεις. Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων που οφείλεται σήμερα σε μολύνσεις Sars-Cov-2 είναι 1.061.539.

Πρόκειται για ποσοστό θνησιμότητας λοίμωξης IFR περίπου 0,14%. Σύμφωνα με την εποχική γρίπη και τις προβλέψεις πολλών εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο.

Το 0,14% είναι πάνω από 24 φορές χαμηλότερο από το «προσωρινό ποσοστό» του ΠΟΥ το 3,4% τον Μάρτιο. 

Αυτός ο αριθμός χρησιμοποιήθηκε στα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν κλειδώματα και άλλες δρακόντειες πολιτικές.

Στην πραγματικότητα, δεδομένης της υπερβολικής αναφοράς των υποτιθέμενων θανάτων Covid, το IFR είναι πιθανότατα ακόμη χαμηλότερο από 0,14% και θα μπορούσε να δείξει ότι ο Covid είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος από τη γρίπη.

Κανένα από τα κύρια ΜΜΕ δεν το μετέδωσε. Αν και πολλά ΜΜΕ ανέφεραν τα λόγια του Δρ Ryan, όλοι προσπάθησαν να το μεταδώσουν με τρομακτικούς τίτλους και να εξαπλώσουν περισσότερο πανικό.

Προφανώς ούτε αυτοί, ούτε ο ΠΟΥ, ήταν σε θέση να κάνουν τα απλά μαθηματικά που μας δείχνουν ότι αυτά είναι καλά νέα. Και ότι οι σκεπτικιστές του Covid ήταν σωστοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...