Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ….ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΦΩΡΩΝ, ΔΙΩΞΕΩΝ, ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ...

 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ….

,https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=413921089765819&id=100034437944878

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ FAKE NEWS ,https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=421384929019435&id=100034437944878

ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΦΩΡΩΝ, ΔΙΩΞΕΩΝ, ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…[Είναι αρκετά μεγάλο, αλλά σας παρακαλώ να το διαβάσετε όλο γιατί σας ενδιαφέρει]

Θυμάστε το παραπάνω post της 5ης Δεκεμβρίου για το “τέλος των διώξεων για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”.Σήμερα θέλω να σκεφτείτε πότε ακούσατε τελευταία φορά για συλλήψεις για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα για “παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών”.

Το είχα αναφέρει ΚΑΙ αυτό στη συνέντευξή μου στον Στέφανο Χίο.

Οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές δεν είχαν εφαρμόσει για τις μάσκες το άρθρο αυτό στην προ του δεύτερου lock down εποχή. Γιατί η χώρα θα μετατρέπετο σε ένα απέραντο αυτόφωρο.

Γιατί τι είναι και η μάσκα;

Ένα από τα μέτρα για την πρόληψη της ασθένειας Covid-19 είναι.

Το παραβίασες; Αυτόφωρο. Δίωξη. Κρατητήριο.

Την άλλη μέρα (και αν είναι Παρασκευή, την Δευτέρα) στην Εισαγγελία για δίκη.

Και επειδή το 285 εφαρμόζεται ως κοινώς επικίνδυνο αδίκημα, αρκεί η παραβίαση του μέτρου. Η αμφιβολία στη φάση αυτή ΔΕΝ είναι υπέρ του διωκόμενου.

Θα ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να μεταδώσεις τον ιό.

Θα μπορούσες και να ΜΗΝ τον μεταδώσεις (αν είσαι αρνητικός), αλλά θα μπορούσες ΚΑΙ να τον μεταδώσεις (αν είσαι θετικός).

Οπότε στη φάση αυτή διώκεσαι, κρατείσαι κ.λπ.Και εγώ λοιπόν δεν είχα ασχοληθεί με το 285 για τις μάσκες, αλλά συνέχιζα να μηνύω τους κυβερνητικούς για τις άλλες παραβάσεις:Συναθροίσεις, αποστάσεις κ.λπ.

Έτσι με Κώστα Μπακογιάννη για συναυλίες και εγκαίνια (η δικογραφία είναι ώριμη πλέον για δίωξη και παραπομπή), έτσι με Βασίλη Κικίλια, Νίκο Χαρδαλιά και επιτροπή για το Εφετείο.Στον άξονα “με τα δικά τους”.

Όταν μπήκαμε όμως στο δεύτερο lock down, “έπρεπε” να “αγριέψουν” τα πράγματα. Προς γνώση και συμμόρφωση.Και άρχισαν σε όλη τη χώρα οι συλλήψεις ΚΑΙ για τις μάσκες, πέραν της επιβολής προστίμων.Κάποιες από αυτές τις συλλήψεις μάλιστα, έγιναν σε …ζωντανή μετάδοση, καθώς “έτυχε” να περνάνε από εκεί δημοσιογράφοι. Γιατί μερικές φορές χρειάζεται και λίγη “τύχη” για το ρεπορτάζ…

Έτσι έγινε π.χ. στο Σύνταγμα.

Τότε κατάλαβα ότι ήρθε και πάλι η δική μου ώρα.

Και άρχισα να παρεμβαίνω στα αστυνομικά τμήματα και στις εισαγγελίες.

Όπως έκανα με τα σχολεία και τις απειλές στους γονείς.

Όπως έκανα με τη “διασπορά ψευδών ειδήσεων” και τα “fake news”.

Και τα δύο κόπηκαν “μαχαίρι”.

Γιατί ο ρόλος μου είναι να σας ενημερώνω και να παρεμβαίνω για να σας εξηγώ ποια είναι τα όριά σας απέναντι στο σύστημα, αλλα ο ρόλος μου είναι και να σας ενημερώνω και να παρεμβαίνω και για να εξηγώ τόσο σε εσάς όσο και στο σύστημα ποια είναι και τα δικά του όρια απέναντί σας.

Με βάση πάντα αυτά που το ΙΔΙΟ το σύστημα επιβάλλει. Δεν μπορεί να τα έχει όλα δικά του. Όπως, ναι μεν υποχρεωτικό το τεστ με τον νόμο 4682/2020, αλλά δεν μπορεί να έρχεται ο ΕΟΔΥ και να μη δέχεται τα αρνητικά τεστ από αλλού.

Αυτό δεν το γράφει πουθενά καμία Κ.Υ.Α. και κανένας νόμος.

Έτσι, εξήγησα ότι ναι μεν κατ’ αρχήν η αμφιβολία είναι υπέρ των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών και της κυβέρνησης, πλην όμως εάν ο συλληφθείς ζητήσει άμεσα πραγματογνωμοσύνη, δηλαδή να πολεμήσει και αυτός το σύστημα με τα δικά του όπλα, τότε μπορεί να τινάξει στον αέρα ΚΑΙ το ποινικό αδίκημα, τη δίωξη, την παραπομπή, τη δίκη και την καταδίκη.

Πολύ απλά δηλαδή απαιτεί να κάνει το τεστ. Και αν αυτό βγει αρνητικό, πάπαλα το 285. Γιατί αν βγει αρνητικός ο συλληφθείς πολύ απλά αποδεικνύει ότι ΔΕΝ θα μπορούσε να μεταδώσει κανέναν ιό, αφού δεν τον κουβαλάει πάνω του. Δεν έχει μάλιστα να χάσει τίποτα, αφού αν βγει θετικός τι είχε τι έχασε. Ίδιες ακριβώς συνέπειες θα έχει.

Αφού ούτως ή άλλως ως θετικός αντιμετωπίζεται.

Και έτσι έβγαλα στο άψε σβήσε ανθρώπους από τα κρατητήρια. Κανείς δεν ήθελε να το προχωρήσει.

Και τότε φυσικά, αν το τεστ π.χ. του Ε.Ο.Δ.Υ. βγει θετικό και ο “δράστης” κάνει και άλλο τεστ και αυτό βγει αρνητικό,τότε η αμφιβολία, μεταξύ των δύο τεστ, είναι ΥΠΕΡ του κατηγορουμένου.

Παγίδευσα το σύστημα. Ξανά.

Και, όπως καταλαβαίνετε, αυτό ισχύει ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

Εκείνη την ώρα όμως. Μετά δεν έχει νόημα.Το πρόστιμο, βέβαια, δεν επηρεάζεται. Άλλο πράγμα είναι το διοικητικό πρόστιμο και άλλο η ποινική ευθύνη.

Όμως, και για τα πρόστιμα, πέραν της παράλειψης πολλών αστυνομικών τμημάτων να μην αναγράφουν την ηλεκτρονική διεύθυνση στα πρόστιμα, η οποία τινάζει στον αέρα τα πρόστιμα αυτά και έχω ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών με εξώδικό μου να μην βεβαιωθούν τα πρόστιμα αυτά στις εφορίες ,

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=414540219703906&id=100034437944878

πολύ σύντομα θα σας ενημερώσω για μία άλλη μεγάλη “τρύπα” στην ιστορία αυτή των προστίμων.

Και πιο συγκεκριμένα με τις ενστάσεις.

Και τις copy paste απορρίψεις.

Με emails στα οποία γίνεται λόγος για αποφάσεις τριμελών επιτροπών.

Ή δεν γίνεται καθόλου λόγος. Γιατί δεν μπορώ να ανεχθώ πρόστιμα π.χ. σε έναν μεροκαματιάρη ντελιβερά, ο οποίος στα ελάχιστα δευτερόλεπτα της μετάβασης από τη μία υποχρεωτικότητα (μάσκα) στην άλλη (κράνος), να έρχεται η Άμεση Δράση και να τον “γράφει”.

Και μετά να υποβάλλει ο φουκαράς αυτός ένσταση και να του απορρίπτεται με το κλασικό “η ένστασή σας εξετάστηκε από τριμελή επιτροπή και κρίθηκε αβάσιμη”.

Και όταν ο φουκαράς μεροκαματιάρης, ο οποίος έχει καεί με τα 300 ευρώ, γιατί αυτός ούτε Μητσοτάκης είναι να ξεμπερδέψει με “ανεμελιές” ούτε πολύ περισσότερο δεν είναι Μητσοτάκης να του περισσεύουν τα 300 αυτά ευρώ ,ζητήσει τα στοιχεία των μελών της επιτροπής που έκριναν αβάσιμη την έντασή του, να λαμβάνει την ίδια copy paste απάντηση, ότι “τα λεγόμενά του είναι αβάσιμα”.

Χωρίς να του εξηγούν ποια από όλα τα “λεγόμενα” είναι αβάσιμα, ώστε αβάσιμο μπορεί να είναι και το …ονοματεπωνυμό του.

Και να τον παραπέμπουν στα διοικητικά δικαστήρια.

Φίλοι μου αστυνομικοί, όμως, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δούμε αυτές τις τριμελείς επιτροπές, τα πρακτικά τους και τις αποφάσεις τους.

Τις θέλουμε. Και γνωρίζετε ότι αν δεν τις δώσετε, οι παραβάτες θα τις πάρουν με εισαγγελική εντολή.

Γιατί χωρίς αυτά άλλωστε, πώς θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια στα οποία τους παραπέμπετε…

Να δούμε αν και πότε συνεδρίασαν όλες αυτές οι επιτροπές στις χιλιάδες ενστάσεις, και τις αιτιολογίες σε όλες αυτές τις χιλιάδες περιπτώσεις.

Γιατί πολύ φοβάμαι ότι εδώ έχουμε μεγάλο θέμα…

Υ.Γ. Την επόμενη ώρα θα σας ενημερώσω για ένα σύντομο, αλλά άκρως ενημερωτικό και διαφωτιστικό, live.

Σήμερα στις 7:30 ή αύριο ίδια ώρα.

Μίλησα με τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη στο Focus Fm 103,6 και κανονίζουμε για την άλλη εβδομάδα.

Πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε και μία τελευταία για το καταραμένο 2020 εκπομπή με τον Στέφανο Χίο.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...