Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Ποιός είναι ο Μόσιαλος που μας κούνησε το δάκτυλο.. Από τον Αντρέα Παπάνδρέου στον Μητσοτάκη μέσω Παπαδήμα!!...Και βέβαια ένα διάστημα θήτευσε στον Σημίτη !!

 

Διαβάστε χωρίς δημοσιογραφική περιγραφή και σχόλια και θα βγάλετε συμπεράσματα τόσο για τον Η.Μόσιαλο όσο και για τον σημερινό πρωθυπουργό που τον επέλεξε ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης σε διεθνής οργανισμούς...

Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές πάνω σε Πολιτικές Υγείας στο LSE. Από το 1995 εργάζεται στο LSE, όπου έχει αναγορευτεί καθηγητής της πολιτικής της υγείας.περιοδικού Health Economics. 

Υπήρξε σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα. 

Πολιτική καριέρα

Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, όταν και ανέλαβε, όσο ήταν φοιτητής στη σχολή της ιατρικής, το πόστο του επικεφαλής της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Με την οργάνωση δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών κατά τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Με το τέλος των σπουδών του αποχώρησε από την Ελλάδα. Αργότερα, από το πόστο του καθηγητή πολιτικής της υγείας στο LSE, αποδέχθηκε τη πρόταση του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβει σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής.[

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 αποδέχθηκε πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τοποθέτηση στη τρίτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη βουλευτής. Αρνήθηκε όλα τα βουλευτικά του προνόμια, καθώς και το βουλευτικό του αυτοκίνητο με σκοπό την ελάφρυνση της οικονομίας στη περίοδο λιτότητας.

Το 2010 υπερψήφισε τον μηχανισμό στήριξης της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ τον Ιούνιο του 2011 τοποθετήθηκε Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Κυβέρνηση Παπανδρέου, ύστερα από τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

 Από τη θέση αυτή υποστήριξε την αναδιάρθωση του δημοσίου τομέα με ριζικές αλλαγές στη διαχείριση πόρων και το σύστημα υγείας με ταυτόχρονη καταπολέμηση πελατειακών σχέσεων. 

Παρέμεινε μέλος της κυβέρνησης μέχρι και τη παραίτηση της τον Νοέμβριο του 2011, όταν και ανακοινώθηκε η Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

Τον Μάρτιο του 2020 αποδέχθηκε τη πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εργαστεί ως εκπρόσωπος και σύμβουλος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της Πανδημίας κορονοϊού 2019–20, θέση που κατείχε αμισθί.

Προσωπική ζωή

Ζει στην Αγγλία με τη σύζυγο του Λίλυ Χουλιαράκη και τη κόρη τους. Κατά το παρελθόν βρέθηκε στο επίκεντρο αντισημιτικών επιθέσεων από ανώνυμους χρήστες του διαδικτύου.

 Πηγή:Βικιπαίδεια

Διαβάστε τώρα  ένα δημοσίευμα του 2011 της εποχής που ο Ηλίας Μόσιαλος ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Σημίτη.

 

Όλοι οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι στο Μαξίμου

Συνάντηση στο γραφείο του πρωθυπουργού είχαν το απόγευμα του Σαββάτου όλοι οι πρώην κυβερνητικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο Ηλίας Μόσιαλος.
 
Συνάντηση στο γραφείο του πρωθυπουργού είχαν το απόγευμα του Σαββάτου όλοι οι πρώην κυβερνητικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο Ηλίας Μόσιαλος, νυν εκπρόσωπος, με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Στόχος της σύσκεψης η επικοινωνιακή αντιμετώπιση της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και η διαχείριση της ιδιαίτερα κρίσιμης εβδομάδας που ξεκινά σήμερα.

Φωτογραφία από την εποχή που ήταν στο βαθύ ΠΑΣΟΚ


Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι δυο εκπρόσωποι των κυβερνήσεων Σημίτη Δημήτρης Ρέππας και Χρήστος Πρωτόπαπας, οι εκπρόσωποι τύπου του ΠΑΣΟΚ επί Γεωργίου Παπανδρέου τον καιρό της αντιπολίτευσης 2004-2009 (Άννα Διαμαντοπούλου, Νίκος Αθανασάκης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Ραγκούσης), ο Γιώργος Πεταλωτής και ο νυν εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
 
real.gr

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...