Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΥΠΕΘΑ: «Χουντικό» παραλήρημα αξιωματικού Ζητά φίμωση του Τύπου...

 

ΥΠΕΘΑ: «Χουντικό» παραλήρημα αξιωματικού Ζητά φίμωση του Τύπου και των δημοσιογράφων που είναι διαπιστευμένοι στο υπουργείο

ΥΠΕΘΑ: Παραλήρημα που θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης, και πρακτικές που εφάρμοζε η χούντα, από κατώτερο αξιωματικό που υπηρετεί στο στρατιωτικό γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου, έγινε γνωστό χθες από βίντεο που δημοσίευσε η στρατιωτική Ομοσπονδία ΠΟΜΕΝΣ.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο υποσμηναγός Ηλίας Κολλύρης, ο οποίος είναι ένας από τους συνδικαλιστές που υπηρετούν στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου,

να ρωτά την πολιτική ηγεσία γιατί υπάρχουν διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που κατά τη γνώμη του είναι πολλοί για το υπουργείο εθνικής άμυνας, ενώ σε άλλο σημείο ζητά να τους «πετάξει έξω από το Πεντάγωνο».

Παράλληλα ομολογεί διώξεις δημοσιογράφων από στρατιωτικούς με μηνύσεις και αγωγές, ζητάει λογαριασμό για το που υπηρετούν οι συγγενείς των δημιοσιογράφων,

ενώ επιτίθεται και στις ιστοσελίδες που δημοσιεύουν χρήσιμες πληροφορίες για το ευρύ κοινό, κρίνοντας ότι οι δημοσιογράφοι τους δεν πρέπει να ασχολούνται με θέματα του υπουργείου άμυνας.

Ενοχλείται που οι δημοσιογράφοι ασκούν κριτική σε διαβαθμισμένα θέματα και σε θέματα μεταθέσεων και ζητά από τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος είναι και ο προϊστάμενός του να τους απομακρύνει προληπτικά γιατί ενδέχεται να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα!

Χουντικές πρακτικές

Το παραλήρημα του κατώτερου αξιωματικού μας έφερε στη μνήμη τις πρακτικές της χούντας.

Να θυμίσουμε ότι από την πρώτη μέρα της δικτατορίας εγκαταστάθηκε στο υπουργείο Προεδρίας της Κυβέρνησης, του οποίου υπουργός ήταν ο ίδιος ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, η Υπηρεσία Λογοκρισίας.

Η αστυνομία πήγε στα πιεστήρια και σταμάτησε το τύπωμα των εφημερίδων, ήταν Παρασκευή, 21 Απριλίου 1967.

Είχαν προλάβει να βγουν μόνο κάποια πρωινά φύλλα, από τα απογευματινά κανένα. Τη Δευτέρα η λογοκρισία ξεκίνησε κανονικά, στα πάντα.

Για παράδειγμα απαγορευόταν οποιαδήποτε αναφορά σε εργατικά ατυχήματα. Ακόμα και ο καιρός λογοκρίθηκε. Γιατί έλεγε ότι την Παρασκευή, 21 Απριλίου ο καιρός ήταν κακός.

Εκθέτει άμεσα Μαξίμου και πολιτική ηγεσία ΥΠΕΘΑ

Ο κατώτερος αξιωματικός εκθέτει άμεσα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Είχε άραγε λάβει άδεια από τον υπουργό να αναφερθεί σε υπηρεσιακά θέματα (η απόφαση για διαπιστεύσεις δημοσιογράφων ανήκει στην υπηρεσία) και να επιτεθεί δημόσια στην προηγούμενη κυβέρνηση;

Εκπροσωπεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο κ. Κολλύρης στις δημόσιες ομιλίες του, από την στιγμή που υπηρετεί στο στρατιωτικό γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου;

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι, όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί σε τηλεοπτική εκπομπή έχει υπηρετήσει και στα υπουργικά γραφεία των κ. Αβραμόπουλου και Δένδια, Καμμένου ενώ σήμερα υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Διαβάστε τι είπε στην ομιλία του για τους δημοσιογράφους ο υποσμηναγός Κολλύρης από το ΥΠΕΘΑ.

«Μου ανατέθηκε από την διοργανώτρια Ένωση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να τοποθετηθώ για το θέμα των ΜΜΕ, των sites, του υπουργείου και της Ομοσπονδίας μας.

Από την Ορεστιάδα θα μεταφερθεί σήμερα το αίτημα από τους στρατιωτικούς όλης της επικράτειας, όπου θα καλούμε την πολιτική ηγεσία άμεσα να αξιολογήσει δημοσιογραφικές συμπεριφορές συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Αν ισχύει ότι η πληροφόρηση που έχουμε ως Ομοσπονδία ότι στο Άμυνας αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τους 83 δημοσιογράφους και bloggers που έχουν διαπίστευση, επαναλαμβάνω 83, ο αριθμός είναι τεράστιος, αν αναλογιστούμε ότι ο αριθμός των διαπιστευμένων σε άλλα υπουργεία είναι πολύ μικρότερος.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποια η χρησιμότητα και η ουσία το να έχει το υπουργείο άμυνας 83 διαπιστευμένους δημοσιογράφους;

Αν εξαιρέσουμε δημοσιογράφους καναλιών, εφημερίδων και μεγάλων sites, που ο αριθμός τους είναι συγκεκριμένος, ποιος ο λόγος να κυκλοφορούν εντός Πενταγώνου και Μονάδων, δημοσιογράφοι που αν μπείτε μέσα στα sites τους θα διαπιστώσετε ότι αναφέρονται στον καιρό, στον Καζαμία, στο ποιος γεννήθηκε σαν σήμερα, το πώς παρασκευάζονται λουκουμάδες, αλλά και παχείς (sic) τίτλους.

Δημοσιεύματα ποτισμένα με ειρωνία, με υπονοούμενα, με απειλές, με στοχοποιήσεις στρατιωτικών.

Δημοσιοποίηση και κριτική πάνω σε διαβαθμισμένα εμπιστευτικά θέματα, ακόμα και σε θέματα μεταθέσεων.

Αλήθεια γνωρίζουν οι σημερινοί υπουργοί πόσα χρήματα έχουμε σπαταλήσει από το οικογενειακό μας υστέρημα να κάνουμε εξώδικα, μηνύσεις, και αγωγές σε όλους αυτούς τους τύπους, μήπως ηρεμήσουν και σοβαρευτούν;

Μήπως πάψουν να διχάζουν και να προκαλούν όλους εμάς;

Ρωτάνε οι στρατιωτικοί από όλες τις ενώσεις της Ομοσπονδίας: «Γιατί υπουργέ αφήνουνε εκτεθειμένους εμάς απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές».

Ως πότε θα επιτρέπεται σε δημοσιογράφους που έχουν μηνυθεί από εν ενεργεία στρατιωτικούς να μας διχάζουν με στημένα δημοσιεύματα, που εκπέμπουν μίσος και εμπάθεια για όλους εμάς.

Από πότε αγαπητοί συνάδελφοι στρατιωτικοίοι δημοσιογράφοι έχουν την κρίση και τις γνώσεις να κρίνουν αποφάσεις επιτελών, και να παίρνουν θέσεις για εμπιστευτικά έγγραφα και μεταθέσεις στρατιωτικών.

Πώς φθάνουν αυτά τα εμπιστευτικά έγγραφα στα χέρια των δημοσιογράφων; Τι διαδρομές υπόγειες ακολουθούνται και με ποιο τρόπο αποσπώνται από τους επιτελείς αυτά τα εμπιστευτικά έγγραφα.

Μήπως χρησιμοποιούνται και απειλές;

Αν αυτά συμβαίνουν για εμπιστευτικά έγγραφα, γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και με απόρρητα έγγραφα, ή με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στρατιωτικών, ώστε να γνωρίζουν πράγματα οι δημοσιογράφοι και να πιέζουν και να απειλούν πιθανώς εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Ένα ερώτημα που μου ζητήθηκε να απευθύνω δημόσια είναι το εξής και το διαβάζω όπως μου δόθηκε:

Κύριοι υπουργοί, υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα δημοσιογράφων που υπηρετούν σε θέσεις στα επιτελεία, αντί να υπηρετούν εκεί που η διαταγή του υφυπουργού κυρίου Στεφανή είναι ρητή και ξεκάθαρη;

Προτείνεται στους κυρίους υπουργούς να ζητήσουν από τους δημοσιογράφους αυτούς που επιτίθενται στους στρατιωτικούς, της ΠΟΜΕΝΣ να τους δείξουν ένα μόνο δημοσίευμα, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επιτέθηκαν είτε στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία είτε στην ΠΟΕΣ (εννοεί την άλλη Ομοσπονδία στρατιωτικών με την οποία είναι σε αντιδικία).
Κανένα δεν θα έχουν να τους δείξουν.

Ακόμα και το κραυγαλέο αυτού του θέματος, απέκρυπταν αυτοί οι δημοσιογράφοι και ποτέ δεν ανέδειξαν την παραμονή στα γραφεία του υπουργού άμυνας δεκάδων εκπροσώπων της ΠΟΕΣ παρόλο που από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι το Μάιο του 2019, η ΠΟΕΣ ήταν κατηργημένη και εξαφανισμένη από το νομικό κόσμο και παρόλα αυτά υπηρετούσε πάνω στα γραφεία των υπουργών.

Δεν τολμούσαν αγαπητοί φίλοι να γράψουν ο,τιδήποτε εις βάρος της ΠΟΕΣ και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας οι δημοσιογράφοι αυτοί.

Γιατί τόσο η ηγεσία των υπουργών Καμμένου, Αποστολάκη, Βίτσα και Ρήγα όσο και η ΠΟΕΣ δεν επέτρεπαν τέτοιες δημοσιογραφικές «μαγκιές», μετατρέποντάς τους κυριολεκτικά κότες λυράτες (sic).

Μια ΠΟΜΕΝΣ που υπήρξε πολύ γενναιόδωρη σε όλους αυτούς τους δημοσιογράφους. Πολύ γενναιόδωρη με στοιχεία, με πράξεις και με γνωριμίες.

Αγαπητοί συνάδελφοι όπως όλοι γνωρίζουμε, κόντρα σε κάθε ψέμμα, η ΠΟΜΕΝΣ μέσω των ενώσεών της εκπροσωπεί χιλιάδες εν ενεργεία στρατιωτικούς. Προκαλώ και προσκαλώ όποιον το αμφισβητήσει αυτό, να τοποθετηθεί επ’ αυτού αύριο κιόλας το πρωί.

Οι δημοσιογράφοι-απειλή για τη συνοχή του στρατεύματος εφηύραν να δημιουργήσουν (sic) τη δημιουργία τρίτης ομοσπονδίας.

Βρήκαν τους πρόθυμους που αρέσκονται στο γυαλί και στη συνέντευξη προσπάθησαν να τους ομορφύνουν, να τους κάνουν μεγάλους και τρανούς με σκοπό τη δημιουργία τρίτης ομοσπονδίας.

Οι μάσκες έπεσαν. Υπάρχει η ΠΟΜΕΝΣ και όλοι οι άλλοι. Όλοι οι άλλοι που βάση συντονισμένου προγράμματος και δημοσιευμάτων αριστερών κατευθύνσεων προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εις βάρος της Ομοπονδίας μας.

Ευελπιστούμε στο σημείο αυτό ότι η νυν πολιτική ηγεσία του Άμυνας θα βάλει ένα τέλος τις δημοσιογραφικές «μαγκιές» πετώντας έξω απο το πεντάγωνο τους διαχαστές και εκβιαστές των στρατιωτικών.

Είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική ανάγκη της πολιτικής μας ηγεσίας να ενώσει όλους τους στρατιωτικούς υπό τη σκέπη μιας Ομοσπονδίας ώστε να παύσουν οι στρατιωτικοί να λυντσάρουν διαδικτυακά ο ένας τον άλλον».

Για το θέμα ενημερώνεται και η ΕΣΗΕΑ προκειμένου να παρέμβει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

ΠΗΓΗ

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζει το «χουντικό» παραλήρημα αξιωματικού του ΥΠΕΘΑ

 Ερώτηση στη Βουλή για το παραλήρημα αξιωματικού κατά του Τύπου

πηγή

πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...