Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Πέθαναν και επέστρεψαν στη ζωή: Ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν κλινικό θάνατο...

 

Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν αναρωτηθεί, πώς να είναι άραγε ο θάνατος. Τρία άτομα από τη Ρωσία βίωσαν τον «κλινικό θάνατο» και....

μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

Τι μπορεί να μας περιμένει όταν θα σταματήσει η καρδιά μας να χτυπά; Τι θα γίνει όταν πάψουμε να αναπνέουμε; 

Την απάντηση σε αυτές τις ανησυχίες, θα μπορούσαν να τη δώσουν οι άνθρωποι που έχουν βιώσει κλινικό θάνατο, δηλαδή αυτοί που έχασαν για λίγα λεπτά την αναπνοή και τον χτύπο της καρδιά τους.

Τρία άτομα από τη Ρωσία, που βρέθηκαν μεταξύ ζωής και θανάτου, αναφέρουν πως η εικόνα που έχει χαραχθεί στη μνήμη τους είναι το απόλυτο σκοτάδι και ένα αίσθημα ευφορίας.

Σύμφωνα με την αναισθησιολόγο-εντατικολόγο Νατάλια Αχτιάνοβα, το συναίσθημα αυτό προκύπτει λόγω της απώλειας των αισθήσεων, εξαιτίας, για παράδειγμα, μιας μεγάλης αιμορραγίας ή μιας αναφυλακτικής αντίδρασης.

«Έσβησε το φως. Απλώς κάποια στιγμή εξαφανίστηκε το φως» εξιστορεί ο ένας από τους τρεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ένας άνθρωπος υφίσταται κλινικό θάνατο, οι γιατροί έχουν στη διάθεσή τους περίπου πέντε λεπτά για να τον επαναφέρουν στη ζωή. Τρία λεπτά περίπου μετά τη διακοπή της αναπνοής, τα κύτταρα του εγκεφαλικού φλοιού αρχίζουν να καταστρέφονται και στην πλειονότητα των περιπτώσεων μόνο ένα 3%-4% των ασθενών καταφέρνουν να επανέλθουν.

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...