Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Το σκορπιδόχορτο…ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ...

 

Το σκορπιδόχορτο είναι διουρητικό και δρα κατά της κυστίτιδας και της νεφρίτιδας. …

Το βλαστάρι του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών, των λίθων στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη.

Τέλος είναι αποτελεσματικό για τον προστάτη και τις ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΟΣΗ

ΒΡΑΣΜΟΣ 5-10 ΛΕΠΤΑ

9 ΦΥΛΑ ΑΝΑ ΠΟΤΗΡΙ

27 ΦΥΛΑ ΓΙΑ 3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ (ΗΜΕΡΗΣΙΟ) ΒΑΛΕ 4,50 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΤΜΙΣΗ

3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΗΣΤΙΚΟΣ

ΓΙΑ 7 ΜΕΡΕΣ – ΔΙΑΚΟΠΗ 7 ΜΕΡΕΣ – ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΤΑ από ένα μήνα ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Ευεργετικές ιδιότητες: Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιείται όλο το φυτό εκτός από τη ρίζα. Δρα ως καταπραϋντικό, διουρητικό, αποχρεμπτικό και εφιδρωτικό. Χρησιμοποιείται κατά των νοσημάτων της κύστεως, των ουροφόρων οδών και των νεφρών. Είναι πολύ καλό για την αφαίρεση της πέτρας από τους νεφρούς. Γενικότερα δρα κατά της διάρροιας και είναι θεραπευτικό της σπλήνας, των στηθικών παθήσεων και του βήχα. Έχει ακόμη ανθελμινθικές ιδιότητες (για τους σκώληκες των εντέρων). Το σιρόπι που παρασκευάζεται από το σκορπίδι χρησιμοποιείται σαν φάρμακο κατά των πνευμονικών παθήσεων.

Χρήση: Παρασκευάζεται ως αφέψημα. Βράζουμε 6 γραμμάρια σε 1,5 φλιτζάνι νερό για 5-10 λεπτά. Μία φορά την ημέρα. Αν θέλουμε μπορούμε να το γλυκάνουμε με μέντα ή γλυκάνισο. Ένα αποτελεσματικό μείγμα για τις πέτρες στα νεφρά γίνεται με σκορπίδι, δίανθο, πολύκομπο (από 1 μέρος) και σπόρους πεντάνευρου (1,5 μέρος). Βράζουμε 27 γραμμάρια από το μείγμα για 10 λεπτά σε 3 φλιτζάνια νερό το σουρώνουμε και πίνουμε το μισό το πρωί και το υπόλοιπο το βράδυ. Το ρόφημα αυτό το πίνουμε για μία εβδομάδα.

Προφυλάξεις – Αντενδείξεις: Οι ως άνω πληροφορίες δεν είναι ιατρικές συμβουλές ούτε υποκατάστατο συμβουλών άλλου επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης. Παρέχονται για ενημερωτικούς και μόνον λόγους. Μην διακόψετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές συστάσεις περίθαλψης χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.  Να μην ξεπερνούμε την συνιστώμενη δοσολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...