Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Παραιτήθηκε ο καθηγητής Δ.Γεωργόπουλος για τις προσλήψεις ανειδίκευτων σε ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Την παραίτηση του από τη θέση του συντονιστή των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Κρήτης υπέβαλε ο καθηγητής ιατρικής και διευθυντής της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) Δημήτρης Γεωργόπουλος, μετά την καταγγελία που ο ίδιος δημοσιοποίησε για …..

Στην καταγγελία του ο κ. Γεωργόπουλος επισημαίνει μάλιστα ότι η πρόσληψη ανειδίκευτων γιατρών προωθείται με μία κατάπτυστη προκήρυξη που αποκλείει τους εξειδικευμένους εντατικολόγους, στερώντας τους εξαρχής τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις για να προσληφθούν!
«Νομίζω ότι ζω σε άλλον πλανήτη. Αυτοί οι τακτικισμοί δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του Δυτικού κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία του ο διακεκριμένος καθηγητής, ο οποίος πέρα από την δημοσιοποίηση της καταγγελίας του προχώρησε σε παραίτηση από τη θέση του συντονιστή των ΜΕΘ της Κρήτης. Αιτιολογώντας την παραίτησή του είπε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να την υποβάλει, καθώς όχι μόνο αγνοήθηκε η άποψή του αλλά δεν ρωτήθηκε καν για τα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι της προκήρυξης και κατά συνέπεια δεν έχει κανένα λόγο να «υποδύεται» τον συντονιστή.
Στην αρχική καταγγελία του, την οποία δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε:
«Σήμερα βγήκε στον ‘αέρα’ η προκήρυξη για την πλήρωση των 10 θέσεων Επιμελητών Β’ για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με σκοπό να στελεχώσουν την καινούργια μονάδα. Με έκπληξη είδα ότι η αρχική προκήρυξη για τις 10 θέσεις Επιμελητών Β’ για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που είναι μονάδα αναφοράς για COVID-19, άλλαξε και απέκλεισε εξειδικευμένους Εντατικολόγους επειδή η αρχική τους ειδικότητα ήταν Παθολογία ή Αναισθησιολογία!!!. Εάν συμβεί αυτό ειδικευμένοι Εντατικολόγοι που έχουν ως βασική ειδικότητα Παθολογία ή Αναισθησιολογία (η πλειονότητα των Εντατικολόγων) αποκλείονται ως υποψήφιοι για θέση Εντατικής! Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να καταλάβουν τις θέσεις Επιμελητών ΜΕΘ ανειδίκευτοι γιατροί και να αποκλεισθούν ειδικευμένοι Εντατικολόγοι που θα στελεχώσουν τη μεγαλύτερη ΜΕΘ της Κρήτης στο τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό νοσοκομείο του νησιού. Το ίδιο βέβαια ισχύει και γιατρούς με βασική ειδικότητα Παθολογία ή Αναισθησιολογία και σημαντική εμπειρία και εκπαίδευση στην Εντατική Ιατρική! Νομίζω ότι ζω σε άλλον πλανήτη. Αυτοί οι τακτικισμοί δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του Δυτικού κόσμου. Η καινούργια ΜΕΘ θα στελεχωθεί αποκλειστικά από ανειδίκευτο ιατρικό προσωπικό. Και θα κληθεί να νοσηλεύσει πολύπλοκα περιστατικά περιλαμβανομένων και ασθενών με COVID-19. Έλεος!!!».
Dimitris Georgopoulosτην Τρίτη

Σήμερα βγήκε στον «αέρα» η προκήρυξη για την πλήρωση των 10 θέσεων Επιμελητών Β’ για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με σκοπό να στελεχώσουν την καινούργια μονάδα. Με έκπληξη είδα ότι η αρχική προκήρυξη για τις 10 θέσεις Επιμελητών Β’ για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που είναι μονάδα αναφοράς για COVID-19, άλλαξε και απέκλεισε εξειδικευμένους Εντατικολόγους επειδή η αρχική τους ειδικότητα ήταν Παθολογία ή Αναισθησιολογία!!!. Εάν συμβεί αυτό ειδικευμένοι Εντατικολόγοι που έχουν ως βασική ειδικότητα Παθολογία ή Αναισθησιολογία (η πλειονότητα των Εντατικολόγων) αποκλείονται ως υποψήφιοι για θέση Εντατικής! Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να καταλάβουν τις θέσεις Επιμελητών ΜΕΘ ανειδίκευτοι γιατροί και να αποκλεισθούν ειδικευμένοι Εντατικολόγοι που θα στελεχώσουν τη μεγαλύτερη ΜΕΘ της Κρήτης στο τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό νοσοκομείο του νησιού. Το ίδιο βέβαια ισχύει και γιατρούς με βασική ειδικότητα Παθολογία ή Αναισθησιολογία και σημαντική εμπειρία και εκπαίδευση στην Εντατική Ιατρική! Νομίζω ότι ζω σε άλλον πλανήτη. Αυτοί οι τακτικισμοί δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του Δυτικού κόσμου. Η καινούργια ΜΕΘ θα στελεχωθεί αποκλειστικά από ανειδίκευτο ιατρικό προσωπικό. Και θα κληθεί να νοσηλεύσει πολύπλοκα περιστατικά περιλαμβανομένων και ασθενών με COVID-19. Ελεος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...