Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Είναι η Marzieh, μία από τις ισχυρότερες γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο

Είναι η Marzieh, μία από τις ισχυρότερες γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ. Πήρα αυτήν τη φωτογραφία πριν από λίγο, στο....
Ιράν και σήμερα, μετά από τη συγκατάθεσή της, αποφάσισα να την δημοσιεύσω.

Η Marzieh οδηγούσε στο Ισφαχάν του Ιράν, πριν από έξι χρόνια, όταν δύο άντρες με μοτοσικλέτα ήρθαν κοντά στο αυτοκίνητό της. Ένας από αυτούς έριξε οξύ στο πρόσωπό της και στη συνέχεια έφυγαν.

Η αστυνομία δεν τους συνέλαβε ποτέ, αν και ο δρόμος παρακολουθείτο από βιντεοκάμερες. Υπήρξαν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο Ισφαχάν, την ίδια χρονιά, και οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ποτέ. Όλες αυτές οι φρικτές πράξεις απευθύνονταν σε γυναίκες που δεν φορούσαν συντηρητικά ρούχα.

Πολλοί Ιρανοί πιστεύουν ότι αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνενοχή με διαφορετικές Αρχές για να αποθαρρύνουν τις γυναίκες να υιοθετήσουν έναν πιο φιλελεύθερο τρόπο ντυσίματος. Ωστόσο, τόσο οι εθνικές όσο και οι τοπικές Αρχές αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή.




Σήμερα η Marzieh προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για αυτές τις τρομερές επιθέσεις και υποστηρίζει την απαγόρευση των πωλήσεων οξέων. Αν και άρχισε να κλαίει όταν θυμήθηκε αυτή τη φρικτή μέρα, ήθελε να μου πει όλη την ιστορία. Τότε χαμογέλασε ξανά. Ήταν το χαμόγελο μιας ισχυρής γυναίκας, που βρήκε τη δύναμη και το θάρρος να ξεπεράσει τα βάσανα και να αγωνίζεται για την αιτία τους κάθε μέρα, μέχρι αυτό να μην ξανασυμβεί ξανά σε άλλες γυναίκες.

Αγαπητή Marzieh, απίστευτες γυναίκες σαν εσένα είναι ο λόγος που κάνω αυτό το έργο. Σας ευχαριστώ που μου δείξατε την πιο αγνή μορφή ομορφιάς.

Κείμενο - Φωτό: Mihaela Noroc


πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...