Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Καμία αποζημίωση: Η Big Pharma ΔΕΝ θα λογοδοτήσει για παρενέργειες του εμβολίου Covid!



Ανώτερο στέλεχος του φαρμακευτικού γίγαντα AstraZeneca επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες για πιθανές παρενέργειες που προκαλούνται από το εμβόλιο Covid – Όσοι επηρεάζονται δεν θα έχουν νομική προσφυγή...Η AstraZeneca είναι μία από τις 25 φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως που ήδη δοκιμάζουν τα εμβόλια Covid σε ανθρώπους, προετοιμάζοντας εμβόλιο εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Βρετανίας, αξίας περίπου 70 εκατομμυρίων λιρών. Ήδη ανέφεραν κέρδη 12,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους έξι μήνες.

Αλλά παρά τον υγιή ισολογισμό της, η AstraZeneca δεν είναι πρόθυμη να θεωρηθεί υπεύθυνη για τυχόν πιθανές παρενέργειες του «ελπιδοφόρου» υποψηφίου εμβολίου. Με άλλα λόγια, η εταιρεία προστατεύεται πλήρως από τυχόν αγωγές από άτομα που θα κάνουν το εμβόλιο τους και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρές ή μακροχρόνιες είναι.

Οι δικηγόροι της εταιρείας ζήτησαν να τεθούν σχετικές ρήτρες στις συμβάσεις τους με τις χώρες που η AstraZeneca συμφώνησε να προμηθεύσει με το εμβόλιο Covid. Η εταιρεία λέει ότι, χωρίς τέτοιες εγγυήσεις, δεν θα είχαν κίνητρα να παράγουν το φάρμακο. Και φαίνεται ότι οι περισσότερες χώρες έχουν αποδεχτεί αυτό το αίτημα.

Ο Ruud Dobber, ανώτερος διευθυντής της AstraZeneca, δήλωσε στο Reuters: «Στις συμβάσεις που έχουμε συνάψει, ζητάμε αποζημίωση. Για τις περισσότερες χώρες είναι αποδεκτό να αναλάβουν αυτόν τον κίνδυνο στους ώμους τους επειδή είναι “προς το εθνικό τους συμφέρον”».

Η… επίκληση στο «εθνικό συμφέρον» είναι η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων χρόνων, για να παίρνονται αποφάσεις αντιλαϊκές (όπως οι περικοπές μισθών και συντάξεων κλπ) όπου οι πολίτες όχι μόνο δεν κερδίζουν τίποτα, αλλά παραχωρούν δικαιώματα στην ντόπια πολιτική και οικονομική ελίτ.

Ο Dobber αρνήθηκε να κατονομάσει τις χώρες που έχουν υποβάλει παραγγελίες για το εμβόλιο της εταιρείας, αν και πολλές μεγάλες δυτικές δημοκρατίες είναι πιθανό να περιλαμβάνονται στη λίστα.

Όπως ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ στο Reuters αυτήν την εβδομάδα, έρχονται σε αντιπαράθεση με τους κατασκευαστές εμβολίων για την τιμή, τα χρονοδιαγράμματα πληρωμής και, κυρίως, την ευθύνη.

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, κανείς δεν θέλει να αναλάβει με την ευθύνη.

Ο Dobber πρόσθεσε επίσης: «Αυτή είναι μια μοναδική κατάσταση όπου εμείς ως εταιρεία απλά δεν μπορούμε να πάρουμε τον κίνδυνο εάν… σε τέσσερα χρόνια το εμβόλιο παρουσιάζει παρενέργειες».

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, έως και 700.000 άνθρωποι στον κόσμο να πάθουν βλάβη από το εμβόλιο και ζητάει από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν την ευθύνη, οι οποίες απ’ ό,τι φαίνεται, μάλλον δεν θα είναι και πολύ πρόθυμες.

Από την άλλη λένε -όπως η δική μας- δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αλλά θα πούμε εμείς σε «ποιες κατηγορίες» θα είναι (καταρχάς και διαίρει και βασίλευε), πάλι χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη;

Στ’ αλήθεια, πιστεύουν ότι όλο αυτό το παραμύθι θα πιάσει στον κόσμο, ειδικά όταν μας λένε ότι το εμβόλιο δεν θα καλύπτει πλήρως και θα πρέπει να φοράμε μάσκες και να κρατάμε αποστάσεις και να το κάνουμε μάλιστα ξανά και ξανά;

Μοιάζει λίγο με παγκόσμιο ξεκαθάρισμα ήρας από το στάρι: πόσοι άνθρωποι τελικά στον πλανήτη είναι νοήμονες και με ελεύθερο πνεύμα, και πόσοι βρίσκονται ακόμα σε χαμηλότερο επίπεδο εξέλιξης…

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...