Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Ο Ιρανός αντίφας θέλει νομικά έγγραφα και στέγαση για τους μετανάστες της πλατείας Βικτωρίας και βρίζει την Ελληνίδα υπάλληλο !


Απίστευτο αλλά το βλέπουμε κι αυτό. Ο Ιρανός μπήκε παράνομα στη χώρα και τώρα που οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να τους....
στεγάσουν όπως μπορούν, αυτός  βρίζει δημόσια την υπάλληλο που θέλησε να βοηθήσει και αποτρέπει τους υπόλοιπους μετανάστες να φύγουν από την πλατεία Βικτωρίας. Δεν τους αρέσει λέει ούτε η Αμυγδαλέζα ούτε θέλουν να πάνε σε άλλο camp στις Σέρρες. Θέλουν σπίτια εκεί στην Αθήνα. Το μόνο που δεν μας λέει είναι αν θέλουν και θέα θάλασσα…
Αντέξαμε να μεταφράσουμε ένα τμήμα μόνο από αυτά  που γράφει ο κύριος αυτός στο facebook :
Shiavash Shahabi :
Απόψε λοιπόν ήταν μία γυναίκα από τη Διεύθυνση Μετανάστευσης, συνοδευόμενη από αστυνομικούς στην πλατεία Αζαντι (πρώην πλατεία Βικτωρίας καθώς Αζαντι στα περσικά και στα κουρδικά σημαίνει Ελευθερία) για να πείσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πλατεία αλλά κανείς δεν το δέχτηκε και της είπαν πως “Δεν σας εμπιστευόμαστε καθόλου”.
Καταρχήν προσπάθησε να μιλήσει αγγλικά με κάποιους ανθρώπους ωστόσο οι άνθρωποι της απάντησαν με τα λίγα που ήξεραν στα αγγλικά, ότι δεν δέχονται αυτά που λέει. Μία ώρα αργότερα έφεραν έναν ενδιάμεσο. τότε οι άνθρωποι άρπαξαν την ευκαιρία και είπαν ότι επιθυμούσαν και της ανακοίνωσαν ότι δεν θα φύγουν από την πλατεία μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τα χαρτιά τους και και να λυθούν οι νομικές τους ανάγκες !
Ο κόσμος της είπε πως “Εμείς μένουμε εδώ, έλα αύριο και φτιάξτε τα προβλήματά μας”. Τους πρότεινε να πάνε σε ένα καλό στρατόπεδο όπως η Αμυγδαλέζα αλλά οι άνθρωποι άρχισαν να τις δείχνουν με τα κινητά τους τηλέφωνα κάποια βίντεο και φωτογραφίες σχετικά με τις συνθήκες στο camp εκείνο και της είπαν ότι εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε εκείνη τη φυλακή. Μία γυναίκα της είπε πως “Τα παιδιά μας κόλλησαν μόλυνση σε εκείνο το στρατόπεδο σίγουρα δεν πρόκειται να πάμε εκεί”.
Τους πρότεινε ένα άλλο στρατόπεδο στη Βόρεια Ελλάδα και όλοι είπαν ότι “Εμείς δεν πάμε στις Σέρρες”. Κάποιος της είπε ότι υπάρχουν γύρω πολλά άδεια κτίρια όπως τα σχολεία, “Ανοίξτε τα και εμείς θα μείνουμε εκεί μέχρι να λύσετε το πρόβλημά μας“.
σε ένα σημείο τον άρχισα να της μιλάω εκείνη προσπάθησε να με αποκτήσει και να μην μιλήσει μαζί μου και μου το είπε αυτό αρκετές φορές.
Της είπα πως εσύ (σαν Κράτος ή οτιδήποτε) μπορείς και ξοδεύεις 300.000 ευρώ για μία ανοησία για να βάψεις το δρόμο αλλά δεν έχεις τη δυνατότητα να λύσεις το θέμα των ανθρώπων που είναι χωρίς σπίτια ; ;Hσουν στο γραφείο σου όλη τη μέρα και τώρα στις 1:00 που ο κόσμος κοιμάται, ήρθες εδώ να λύσεις το πρόβλημα; Πριν από εσένα ήταν εδώ οι αστυνομικοί που μας απείλησαν, μας πρόσβαλαν και θέλησαν να μας αναγκάσουν να φύγουμε και τώρα τι μας λες εσύ;
…….
…….
Ναι αυτή η ηλίθια και γα@@μένη ρατσίστρια νόμιζε πως δεν μπορώ εγώ ως πρόσφυγας να μιλήσω και να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου όπως και αυτά των άλλων ανθρώπων !
……
……
Η ανάρτηση του είναι στα αγγλικά και μπορείτε να την δείτε στην παρακάτω διεύθυνση :
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=698410744048704&id=100016393539063
 https://www.facebook.com/sia.lemel/posts/698410744048704
Απόψε λοιπόν ήταν μια γυναίκα από την υπηρεσία μεταναστών με αστυνομική συνοδεία στην πλατεία Αζάντι (προηγούμενη πλατεία Βικτωρίας και Αζάντι στο Φαρσί και Κουρδικό σημαίνει Ελευθερία) να πείσει τους ανθρώπους να φύγουν από την πλατεία αλλά κανείς δεν το δέχεται και είπαν ότι δεν σας εμπιστευόμαστε καθόλου.
Αρχικά, προσπάθησε να μιλήσει αγγλικά με ανθρώπους, Ωστόσο, οι άνθρωποι απάντησαν με ελάχιστες γνώσεις Αγγλικών ότι δεν δέχονται τα λόγια της. Μια ώρα αργότερα, έφεραν έναν διερμηνέα. Αυτή τη φορά, οι άνθρωποι άρπαξαν την ευκαιρία και είπαν ότι ήθελαν και ανακοίνωσαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν την πλατεία μέχρι να λυθεί το πρόβλημα των εγγράφων και των νομικών τους αναγκών!
οι άνθρωποι είπαν ότι θα μείνουμε εδώ και αύριο θα επιστρέψουμε και θα διορθώσουμε το πρόβλημα μας. τους είπε πάμε σε μια καλή κατασκήνωση όπως η Amygdaleza αλλά οι άνθρωποι αρχίζουν να της δείχνουν με το τηλέφωνό τους μερικά βίντεο και φωτογραφίες για την κατάσταση του στρατοπέδου και είπαν ότι δεν πάμε σε αυτή τη φυλακή. μια γυναίκα είπε ότι τα παιδιά μας έχουν δερματική μόλυνση σε αυτή την κατασκήνωση! δεν θα πάμε εκεί σίγουρα.
έτσι τους πρόσφερε άλλο ένα στρατόπεδο στα βόρεια της Ελλάδας και όλοι είπαν ότι δεν πάμε Σέρρες! κάποιος είπε ότι υπάρχουν πολλά άδεια κτίρια γύρω από το σχολείο, ανοίξτε το και θα μείνουμε εκεί μέχρι να λύσετε το πρόβλημα μας.
Προσπάθησε να μιλήσει ξεχωριστά με οικογένειες, αλλά κανείς δεν δέχτηκε τα λόγια της. πολλοί άνθρωποι της ζητούσαν να φύγει.
Κάποια στιγμή, όταν αρχίζω να της μιλάω, προσπάθησε να με ανάψει και να μην μου μιλήσει και μου το είπε αρκετές φορές.
Της είπα ότι εσύ (ως κράτος ή οτιδήποτε άλλο) μπορείς να ξοδέψεις 300,000 € για ένα έργο βλακείας για να ζωγραφίσεις δρόμο αλλά δεν έχεις την ιδιότητα να λύσεις το πρόβλημα της στέγης των ανθρώπων; Ήσασταν όλη μέρα στο γραφείο σας και τώρα στις 1 π.μ. όταν οι άνθρωποι κοιμούνται ήρθαν εδώ για να λύσουν το πρόβλημα; Πριν από εσάς, ήρθαν μπάτσοι να μας απειλήσουν, να μας προσβάλουν και να μας αναγκάσουν να φύγουμε και τώρα τι λέτε;
Έλεγε ότι αν μπορούσες να κάνεις κάτι, έφερνες γιατρούς ή κάτι τέτοιο για αυτόν τον κόσμο. Είπα ότι το κάναμε αλλά στην πραγματικότητα αυτή είναι δική σου ευθύνη όχι εμείς! Πρέπει να το κάνεις και άφησες ανθρώπους έτσι εδώ και είπε ξανά δεν μιλάω μαζί σου είμαι εδώ για να μιλήσω ιδιωτικά με ανθρώπους και απάντησα ότι έφερες ανθρώπους από τη Μόρια εδώ, τους άφησες άστεγους και τώρα θέλεις να μιλήσεις τους ιδιωτικά; ναι, μπράβο ξέρεις τη δουλειά σου!
στο τέλος είπε ότι δεν είσαι πρόσφυγας και δεν μιλάω μαζί σου! Είπα γεια είναι γαμημένο 7 όρος περιμένω τα έγγραφα μου σαν αυτόν τον άνθρωπο!
Ναι! Ναι! αυτός ο ηλίθιος γαμημένος ρατσιστής νόμιζε ότι δεν είναι δυνατόν εγώ, καθώς ένας πρόσφυγας μπορεί να τους μιλήσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μου και τους άλλους ανθρώπους κοιτάζοντας τα μάτια τους και λένε ότι δεν σε εμπιστευόμαστε και λες ψέματα και δεν σε πιστεύουμε.
Αυτή είναι η μάχη μας. Δεν είναι μόνο για διαμονή ή κάποια άλλα νομικά πράγματα. Πρόκειται για πόλεμο κατά του ρατσισμού. Ενάντια στην αποικιακή νοοτροπία. Ναι, αν κοιτάξουμε καθαρά, ο κύριος λόγος για την απόδραση από τους πολέμους και τα κατασταλτικά καθεστώτα είναι οι πολιτικές τους. Ξέρουμε ότι η έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αστείο γι ' αυτούς. Αποτελεί εργαλείο εξουσίας για εμπορικά και οικονομικά οφέλη μέσω της δημιουργίας επιχειρήσεων με αυταρχικά καθεστώτα στη Μέση Ανατολή. Αυτοί οι Ευρωπαίοι λευκοί δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι άνθρωποι από τη Μέση Ανατολή μπορούν να υπερασπιστούν
Αυτός είναι ένας πόλεμος ενάντια στο πώς σκέφτονται για εμάς. και με τον τρόπο τους πώς αυτό το σύστημα καπιταλισμού θέλει να αντιμετωπίσει τους ανθρώπους. Όχι μόνο πρόσφυγες αλλά και όλοι. Ζούμε σε μια ταξική κοινωνία. Εκεί που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βία από διαφορετικές εικόνες. σήμερα πρόσφυγες και αύριο άλλοι άνθρωποι. Αυτή είναι μια ταξική πάλη και θα αγωνιστούμε μέχρι να αλλάξουμε αυτόν τον άδικο κόσμο.
Η συζήτησή μας δεν αφορά μόνο την κατάσταση των προσφύγων. Η συζήτησή μας είναι για τους ανθρώπους, την αξία των ανθρώπων, και μια ζωή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θέλουμε τα ανθρώπινα όντα και τα δικαιώματά τους να είναι προτεραιότητα στις αποφάσεις.
Είμαστε μέρος αυτής της κοινωνίας σήμερα και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας ώμο από τους άλλους, την τάξη μας και τους συντρόφους μας.
Όπως είπαμε και στα Φαρσί, είμαστε παιδιά πολέμου, πολεμήστε να πολεμήσετε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...