Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν είναι ο Χίτλερ του 21ου αιώνα

Καλεντερίδης: Ο Χίτλερ του 21ου αιώνα έχει όνομα και λέγεται Ταγίπ ...

Ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις κινήσεις του Ερντογάν και αναφέρεται στις... «χλιαρές» αντιδράσεις και την ανάγκη για αύξηση της διεθνούς πίεσης.
Όπως τόνισε: «Τα κράτη δεν μπορούν να αντιδράσουν εντονότερα απ’ ό,τι αντέδρασαν γιατί αν το δούμε καθαρά τεχνικά είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας, αλλά σκεφτείτε αν αποφάσιζε η Ελλάδα να κάνει τον Παρθενώνα εκκλησία ή κάτι άλλο.
»Θα είχαμε τεράστιες αντιδράσεις σε όλη την ανθρωπότητα, τέτοιες αντιδράσεις έχουμε και στη διεθνή κοινή γνώμη, τα μέσα ενημέρωσης, οι εφημερίδες, οι φορείς, όμως οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα και πιστεύω δεν θα έπρεπε να έχουμε περισσότερες προσδοκίες.
»Εκεί που πρέπει να κινηθεί ο Ελληνισμός και η κυβέρνηση είναι κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη γιατί αυτό βλέπω τις αντιδράσεις ότι ενοχλείται η Τουρκία από τις αντιδράσεις αυτές και της διεθνούς κοινής γνώμης και των διεθνών ΜΜΕ για τις πράξεις της Τουρκίας.
»Οι προσδοκίες του Ερντογάν δεν επαληθεύονται.
»Δεν έχουμε θετικές αντιδράσεις σε επίπεδο τουρκικής κοινής γνώμης.
»Σε επίπεδο διανοουμένων και κυρίως στον κύκλο κεμαλιστών έχουμε αρνητικές αντιδράσεις απέναντι στην απόφαση του Ερντογάν.
»Έχουμε και μια αντίδραση έκπληξη Νταβούτογλου που είπε “αφού άνοιξε ως τζαμί να υπάρχει χώρος να προσεύχονται και οι χριστιανοί μέσα στην Αγία Σοφία”.
»Αυτό ήταν έκπληξη από την πλευρά του Νταβούτογλου.
»Ο Ιμάμογλου στην ουσία στηλίτευσε την απόφαση Ερντογάν με βάση τις περσινές δηλώσεις του και τον ρωτά τι άλλαξε από πέρυσι μέχρι φέτος και πήρατε την απόφαση που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους Τούρκους που κατοικούν σε πολλές χώρες στο εξωτερικό κι έχουν πολλά τζαμιά στο εξωτερικό που αν χρησιμοποιήσουν την ίδια λογική που χρησιμοποιείτε εσείς για την Αγία Σοφία κι αυτοί μπορούν να μετατρέψουν τους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων στο εξωτερικό σε χώρους που η κάθε κυβέρνηση θα αποφασίσει.
»Η λογική Ερντογάν είναι το δίκαιο του γιαταγανιού, βλέπει την Αγιά Σοφιά σαν λάφυρο και αφού την καταλάβαμε με το γιαταγάνι μπορούμε να την κάνουμε ό,τι θέλουμε.
»Από αυτήν τη συμπεριφορά μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που μας απασχολούν στη Μεσόγειο, την Κρήτη κλπ.
»Είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να καταδείξει ιδιαίτερα στους Ευρωπαίους το ποιο είναι το πρόβλημα Ερντογάν και Τουρκία και να μην κάνουν το λάθος που έκανε ο Τσάμπερλεν και άλλοι Ευρωπαίοι προ Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που στην ουσία έτειναν χείρα φιλίας και συνεργασίας στον Χίτλερ.
»Ο Χίτλερ του 21ου αιώνα έχει όνομα και λέγεται Ταγίπ Ερντογάν», επεσήμανε ο στρατιωτικός αναλυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...