Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Μια κυβέρνηση αποκομμένη από την κοινωνία…



Μου έχουν κάνει φοβερή εντύπωση το τελευταίο διάστημα τα παράπονα που ακούω από πολλές πλευρές και κυρίως από παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για το πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα της καθημερινότητας και κυρίως τους Έλληνες πολίτες....

Οι περισσότεροι στέκονται στις αλαζονικές συμπεριφορές πολλών κυβερνητικών παραγόντων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το «μαγαζάκι» τους και τίποτα παραπάνω.

Αναρωτιούνται δε, αν το κόμμα που εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς είμαστε μπερδεμένοι εκτός των άλλων από τα… δημοσκοπικά επιτεύγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και είμαστε μπερδεμένοι γιατί ουδόλως συμβαδίζουν με την πραγματική άποψη των πολιτών την οποία πια την εκφράζουν χωρίς δισταγμό.

Αυτό ακριβώς λοιπόν είναι το πρόβλημα.

Ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί (πάντα με βάση τις δημοσκοπήσεις) πως είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης ο οποίος θα κάτσει στην καρέκλα του πρωθυπουργού καμιά δεκαετία ακόμα, αλλά και κάποιοι από τους υπουργούς του νομίζουν ότι είναι αμετακίνητοι γιατί ανήκουν στην κλειστή ομάδα διακυβέρνησης αδιαφορώντας αν η άμαξα δεν τραβάει.

Τη στιγμή που τα προβλήματα των πολιτών είναι τεράστια αν αναλογιστεί κανείς το στραπάτσο που έφαγε η χώρα τρεις μήνες τώρα και τα απόνερα που θα ταλανίζουν την Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δυστυχώς η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια για τα δεινά που έρχονται και δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών στους πολίτες προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Παραδείγματος χάριν, τι κάνει η κυβέρνηση με τις οφειλές στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία;

Γιατί δεν εφαρμόζει άμεσα 120 δόσεις χωρίς προαπαιτούμενα και αστερίσκους για να διευκολύνει τους πολίτες να πάρουν μια ανάσα για να μπορέσουν να καλύψουν τα δυσβάσταχτα βάρη τους;

Γιατί δεν παίρνει πίσω ΤΩΡΑ αυτό τον κατάπτυστο νόμο με τις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών που θα βοηθήσει επί της ουσίας κιόλας την επανεκκίνηση της οικονομίας;

Θα μπορούσε μάλιστα να πει πως όσοι δεν μπουν στην ρύθμιση των 120 δόσεων τότε αυτοί θα έχουν επιπτώσεις με κατασχέσεις των λογαριασμών τους.

Γιατί πρέπει να προχωρήσει στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας;

Να τα πάρει από τους έχοντες και τους ευνοημένους (ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση) και όχι από τον λαουτζίκο που δεν έχει πλέον στον ήλιο μοίρα.

Αλλά το συμπέρασμα απ’ όλα αυτά είναι ένα.

Μήπως δεν θέλουν τελικά;

Μήπως θέλουν έναν λαό να μην έχει μία, να μην έχει αξιοπρέπεια και να είναι δούλος του εκάστοτε συστήματος;

Μήπως τον θέλουν τρομαγμένο, άρα έρμαιό τους;

Διότι διαφορετικά δεν εξηγείται αυτή η αφασία της κυβέρνησης.

Και για να εξηγούμαστε.

Τι ακριβώς επιδιώκει όταν οι Έλληνες γίνουν φτωχοί και επαίτες, χωρίς σπίτι και χωρίς τα αναγκαία;

Για ποια κοινωνία θα μιλάμε τότε;

Ήδη η δεκαετής κρίση κατέστρεψε πολλούς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τους αποτελειώσει;

Υπολογίζετε κύριοι χωρίς τον ξενοδόχο γιατί πλέον είστε αποκομμένοι από την κοινωνία και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η δημοσκοπική σας υπεροχή.

Μην ξεχνάτε όμως την λαϊκή παροιμία, που λέει,

ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ…

antinews.gr


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...