Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΟΥΛΑ VC ΚΟΡΟ(ΪΔΟ)ΝΟ-ΙΟΥ ) COVID. ΙΣΤΟΡΙΑ VC ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ



-ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΣΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ LOCKDOWN
-ΟΥΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ...

-ΟΥΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑΔΙΣΕΙ ΧΟΛΕΡΑ,
-ΟΥΤΕ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΑ ΜΠΑΤΣΙΚΑ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ,
-ΟΥΤΕ ΑΠ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΦΟΡΑΓΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ
-ΟΥΤΕ ΝΙΠΤΑΜΕ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΑ,
-ΟΥΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΤΟΥΜΕ
-ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΟΥΜΕ,
-ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΙΛΗΘΟΥΜΕ
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΕΝΑΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Και επειδή σαν έλληνες είχαμε πάντα κοντή μνήμη,
Μια ανασκόπηση των γεγονότων της ειδησεογραφίας στο πολύ μακρινό....πέρσι, ίσως στανιάρει λίγο απόψεις και συνειδήσεις.

16 ΜΑΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟΥ 2019.

(Ούτε την ελληνική μυθολογία της Εκδοτικής Αθηνών να ανοίγαμε δηλαδή)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΒΗΜΑ".
Πηχιαίος τίτλος-τιτλάρα
"ΓΡΙΠΗ: ΣΤΟΥΣ 152 OI NEKΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Υπότιτλος: "Όλο και μακραίνει η λίστα των θυμάτων"
Και το κείμενο.
Από τις 6 έως τις 12 Μαϊου καταγράφηκαν 388 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 374 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ.
Εξ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 56 (15%). Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 152 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 138 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΟ ΤΟΥ "ΣΚΑΪ" ίδια μέρα
Πηχιαίος τίτλος-τιτλάρα
"ΕΟΔΥ: Στους 152 οι νεκροί από την εποχική γρίπη"
Και στο κείμενο.
Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή από τον περασμένο Οκτώβριο έως και τις 12 Μαΐου, έχουν καταγραφεί 388 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 374 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Πάμε παρακάτω, να πιάσομε και ενα ελαφρότερο ΜΜΕ.

Το γνωστό μας "LIFO"
16 Μάη πάλι. Μα φυσικά, του μακρινού 2019. Μην ξεφεύγομε...απο τη σφαίρα της μυθολογίας μας.
Υπέρτιτλος
"ΕΟΔΥ: Στους 152 οι νεκροί από την εποχική γρίπη"
Υπότιτλος
Στους 152 έφτασε συνολικά ο αριθμός των νεκρών από την εποχική γρίπη στην Ελλάδα σύμφωνα με το ΕΟΔΥ.
Και στο κείμενο
Στους 152 ανέρχεται συνολικά ο αριθμός των θυμάτων από την εποχική γρίπη στην Ελλάδα έως και το διάστημα της προτελευταίας εβδομάδας της φετινής επιδημιολογικής επιτήρησης που λήγει στις 19 Μαΐου 2019. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), τα δύο θανατηφόρα κρούσματα καταγράφηκαν κατά το διάστημα 6 με 12 Μαΐου.

ΑΥΤΑ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΣΥΝ - ΘΗ(Υ)ΜΑΤΑ.

ΕΓΕΙΡΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ
ΧΑΡΔΑΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΩΧΤΡΕΣ,
ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΤΣΙΟΔΡΕΣ.

Του Π. Θ




Γυμναστήρια, θέατρα, επιστήμονες, αντιφάσεις και παραλογισμοί

Ανοίγουμε τα αεροδρόμια για να έρθουν τουρίστες. Την ίδια στιγμή, όμως, συνεχίζουμε να απαγορεύουμε στα γυμναστήρια να ανοίξουν. Ανοίξανε τα σχολεία. Όμως, απέτρεψαν το ποδόσφαιρο να ξεκινήσει.

Επέτρεπαν σε κάποιον να πάει για κολύμπι αλλά έπρεπε να στεκόταν διότι αν ξάπλωνε θα τον έβρισκε ο κορωνοϊός! Ήθελαν να ανοίξουν τα σχολεία για να επιστρέψουν οι γονείς στις εργασίες. Για να πείσουν, εφηύραν ότι τα παιδιά δεν κολλάνε εύκολα τον ιό και ότι περνάνε ανώδυνα τη νόσο. Παγκοσμίως, το ποσοστό των κρουσμάτων σε παιδιά κυμαίνεται μεταξύ 1,7% – 6%. Στην Κύπρο είμαστε πρωταθλητές με ποσοστό 6%. Το προσπέρασαν όμως. Μας φλόμωσαν για τον κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό οι ηλικιωμένοι. Για να ανοίξουν, όμως, τα σχολεία χάριν της οικονομίας είπαν ότι «δεν έχει τεκμηριωθεί η μετάδοση από παιδί σε ενήλικα»!

Μερικές μόνο από τις εκνευριστικές έως και προκλητικές αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσαν τόσο οι επιστήμονες όσο και οι πολιτικοί τις τελευταίες εβδομάδες. Από την ημέρα ουσιαστικά, που αποφασίστηκε ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλο και επιβάλλεται επανεκκίνηση με κάθε τρόπο. Από τους πολιτικούς δεν ανέμενε κάποιος κάτι διαφορετικό. Μια ζωή, για να επιβάλουν ό,τι θέλουν, σκαρφίζονται κάθε μέσο. Αδιαφορώντας για τις αντιφάσεις. Αδιαφορώντας για τον άγαρμπο τρόπο με τον οποίο υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου. Οι επιστήμονες, όμως, ελπίζαμε ότι θα τηρούσαν διαφορετική στάση. Ότι μέχρι το τέλος αυτής της περιπέτειας θα συμπεριφέρονταν έναντι της κοινωνίας με τον ίδιο σεβασμό όπως έπραξαν και στην αρχή.

Δυστυχώς, ακολούθησαν την λανθασμένη οδό των αντιφάσεων, της αυτοαναίρεσης θεωριών και των προκλητικών παραλογισμών. Με αποτέλεσμα να ακυρώσουν την αρχική αξιοθαύμαστη εικόνα. Εκείνην, που ώθησε την πλειονότητα της κοινωνίας να τους αντικρίσει με περισσό σεβασμό. Πώς να ξεχάσει κάποιος ότι ενώ δήλωναν ότι ο ιός μένει σε διάφορες επιφάνειες για πολλές ώρες έως και μέρες, όταν προέκυψε το θέμα με τις υπεραγορές είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Πως μόνο όταν σου μιλάει κάποιος που νόσησε επί 15 λεπτά μπορεί να σου μεταδώσει τον ιό. Κάνοντας την δίμηνη καραντίνα να φαντάζει προκλητικά αχρείαστο βάσανο. Αφού θα αρκούσε να κρατάει κάποιος ένα χρονόμετρο και στα 14 λεπτά να κόβει λάσπη.

Δεν υπήρχε πρόβλημα να ανοίξουν τα σχολεία αλλά υπήρχε πρόβλημα να γίνουν αγώνες ποδοσφαίρου, που θα ήταν σε ανοικτούς χώρους. Μια απόφαση που εξέθεσε την Κύπρο. Για να πείσουν για τα σχολεία επικαλούνται ότι άνοιξαν και σε άλλες χώρες. Για το ποδόσφαιρο, όμως, ξέχασαν ότι ήδη παίζεται σε άλλες χώρες και πολλές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν.

Πώς να προσπεράσει κάποιος τον κορυφαίο παραλογισμό ότι στην παραλία θα πλήρωναν κάποιοι πρόστιμο 300 ευρώ αν έπαιζαν ρακέτες; Το μπαλάκι θα πάσαραν ο ένας στον άλλο, κύριοι, όχι τον ιό. Πώς να μην αγανακτήσει κάποιος όταν είδε να βάζουν (οι πολιτικοί) τις μπυραρίες στη λίστα για επαναλειτουργία αλλά όχι τα μπαράκια; Φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες ανθρώπους, που ανέμεναν πώς και πώς να ανοίξουν για να επιβιώσουν. Χρειάστηκε δημοσίευμα του «Φ» για να ξυπνήσουν.

Να μην απορεί κάποιος πώς τα πρακτορεία στοιχημάτων ήταν στα πιο… επείγοντα για λειτουργία; Στόχος να εισρεύσουν έσοδα στα ταμεία του κράτους. Υπέδειξαν σε επιστήμονα ότι σε αραβικές χώρες με ψηλές θερμοκρασίες καταγράφεται δραματική αύξηση κρουσμάτων. Απάντησε ότι μαζεύονται στα κλιματιστικά και μπορεί να μην τα καθάρισαν… Άσε που απαγόρευσαν τα κλιματιστικά στα κομμωτήρια… Από την Πέμπτη, οι εικόνες παντού «συγκλονιστικές». Εστιατόρια, ταβέρνες, καφετερίες είναι φίσκα. Χωρίς αποστάσεις. Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φωτογραφήθηκε σε κέντρο αναψυχής σε τραπέζι με έξι άτομα χωρίς καμία απόσταση.

Από την στιγμή που αποφασίσατε να ανοίξετε πολλά, κόψτε το δούλεμα. Ανοίξτε τα όλα. Μην αφήνετε χιλιάδες ανθρώπους να απειλούνται με οικονομική καταστροφή. Ανοίξτε γυμναστήρια, γιόγκα, καράτε και διάφορα άλλα. Σας πρότειναν μέτρα προστασίας. Δεν κάθονται ο ένας πάνω στον άλλο, ξέρετε. Γυμνάζονται. Το έχει ανάγκη και ο κόσμος για να ξαναβρεί ισορροπία μετά τον δίμηνο εγκλεισμό. Ανοίξτε και θέατρα και σινεμά. Δεν κατανοώ πού είναι το πρόβλημα. Ας αφήνουν καθίσματα κενά για να υπάρχουν αποστάσεις. Το ίδιο και σε συναυλίες σε ανοικτούς χώρους. Ακόμη και τα mall, δεν θα διαφέρουν από την Λήδρας…


πηγή

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...