Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Νέες ρηξικέλευθες οικονομικές προτάσεις ανάκαμψης στον κ. Πρωθυπουργό. Να διαγραφεί ανέξοδα το πλασματικό εσωτερικό χρέος (Draghi).



Προς τον κ. Πρωθυπουργό, τους Οικονομικούς Υπουργούς ΥΠΟΙΚ, ΥΠΑΝΕΠ, ΥΠΕΝ και όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Προτεινόμενα επίκαιρα ουσιαστικά οικονομικά μέτρα Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, Μετά την Σύνοδο Κορυφής και τις συζητήσεις στη Βουλή προτείνονται οικονομικά μέτρα. Να προταχτούν out of the box αναπτυξιακές λογικές, να απομακρυνθούν ότι και όποιος μας πάει πίσω- νέα δάνεια, χωροταξία, αναπτυξιακός, επενδύσεις! ...



Να δούμε την αλήθεια των ζημιών και της ύφεσης κατάματα και αν δεν μας φτάνουν τα αποθέματα ενισχύσεων, να προχωρήσουμε στη πρόταση Draghi με διαγραφές τουλάχιστον του π λασματικού εσωτερικού χρέουςπροσαυξήσεις, πανωτόκια σε ληξιπρόθεσμα δημοσίου/ ταμείων και τράπεζες. Υπολογίζουμε ότι είναι ±170 δις € από τα συνολικά ±350 δις € ή 2 ΑΕΠ. Κύριε Πρωθυπουργέ, ζητήσατε στο Συμβούλιο Αρχηγών 24/04/20 επιδοτήσεις και όχι δάνεια.



Σας συγχαρήκαμε! Η ύφεση προβλέπεται πάνω από 10%. Θα κυμανθεί στο ±15% (World Bank, IMF, OECD, UBS, Morgan Stanley), ήτοι ~30 δις για το 2020 και άλλα 20 δις € για το 2021, ήτοι συνολικά 50 δις €. Το χρέος θα εκτοξευτεί στο 220% του ΑΕΠ. Είναι ανάγκη η διαγραφή των εσωτερικών “πλασματικών” χρεών.

Όπως φαίνεται επιδοτήσεις μεγάλων ποσών δεν προβλέπονται από την ΕΕ. Να μην συναινέσουμε σε νέα κρατικά δάνεια.

Το 2% του ΑΕΠ που προβλέπεται για τις υγειονομικές επιπτώσεις, είναι ανεπαρκές!

Οι τράπεζες στο εσωτερικό με την νέα κρίση θα δυσκολευτούν.



Ο Ηρακλής για τις τράπεζες, δεν μας σώνει. Να μην γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση (όπως μέσω ΤΧΣ) χωρίς “δικαίωμα ψήφου” του Δημοσίου στα ΔΣ των τραπεζών.

Ήδη οι τράπεζες είναι σε ξένα χέρια.

Θα ανακεφαλαιοποιηθούν με κόστος από το ελληνικό κράτος? Οι τράπεζες δεν μπορούν να εξυγιανθούν με συνεχόμενες εκποιήσεις δανείων και μάλιστα σε πολύ ποσοστά του κεφαλαίου.

Δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα τα “ίδια” τα δάνεια, δεν υπάρχει χρηματοδοτική αγορά για συναλλαγές ή εκποιήσεις.

Δεν ξανάγινε στον κόσμο, ούτε στους πολέμους! Αν δεν πάρουμε ριζικά μέτρα, θα είναι αναγκαίο ένα “νέο μνημόνιο” ή “χαλαρή συμφωνία” με μειώσεις μισθών και άλλων μέτρων λιτότητας.

Τα αδιέξοδα είναι μπροστά. Τα λουκέτα και η ανεργία θα εκτοξευτούν! Χρειάζεται ενίσχυση της προσφοράς και της ζήτησης. Να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις, οι θέσεις εργασίας και οι άνεργοι. Δεν αρκούν οι αναστολές φόρων και υποχρεώσεων δόσεων δανείων, ενώ θα πρέπει κυρίως να επιδοτηθούν οι ζημίες. Οι λεγόμενοι συνεπείς δανειολήπτες είναι μόνο το ~30% του συνόλου.

Να μην αθροίζονται σαν οικονομική αρωγή, οι όποιες ενισχύσεις, οι αναστολές υποχρεώσεων και οι υποσχέσεις δανείων στα 24 δις €. Δεν επιδέχεται η χώρα νέα δάνεια. Τα funds αν δεν εισπράξουν από εκποιήσεις, θα ζητήσουν πίσω τα προβλεπόμενα ποσά. Στις ΗΠΑ έδωσαν free χρηματοδότηση εμπροσθοβαρώς στις επιχειρήσεις για μισθούς, ενοίκια και utilities!

Οι Ιταλοί, Ισπανοί και οι Γάλλοι διαμαρτύρονται για το κόστος και τις επιπτώσεις. Οι Γερμανοί υπολογίζουν το έλλειμμα στα 300 bil Euro for 2020/ 3.9 trillion gdp/yr = 8% του ΑΕΠ.

Οι ΗΠΑ έδωσαν άμεσα και εμπροσθοβαρώς το 10% του ΑΕΠ, ήτοι ~2.1 τρις $, για ανεργία και ανεπίστρεπτα δάνεια.

Οι αναστολές εκποιήσεων 3 μηνών, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Δημιουργείται πίεση στραγγαλισμού σε όλα τα ληξιπρόθεσμα και τα δάνεια ~350 δις €, ήτοι 2 ΑΕΠ, με το νέο πτωχευτικό.

To ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι δεν χρειαζόμαστε δάνειο ή επιδοτήσεις, ότι οι τράπεζες θα ανταποκριθούν με εκποιήσεις των δανείων μέσω πτωχευτικού!

Υπάρχει αντίφαση.

Να μην υπάρχει σύγκρουση της χώρας με τα funds?

Να αντιμετωπίσουμε την κρίση με λύσεις που προβλέπονται στις διεθνείς συμβάσεις, να μην κυλήσουμε σε καταστροφικές λύσεις, λουκέτα, ανεργία περαιτέρω φτωχοποίηση!

Να δοθούν θετικές λύσεις.

Με εκτίμηση,

Κ. Ζήσης, Χ. Μπόγιας, Μ. Ναξιάδης, Ε. Νικολαΐδου, Ν. Φιλίππου

e-mail: info @ philippou - sa .gr , http :// neoreumaneoorama . blogspot . com/, twitter: PHILIPPOU_NIKOLAOS, fb: Νίκος Σπ. Φιλίππου


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...