Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Σωτήρης Τσιόδρας: Βέβαιο το δεύτερο κύμα του κορονοϊού covid-19


Δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση 100% σε τίποτα δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας σχετικά με το άνοιγμα του....
τουρισμού.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε «βέβαιη» την επάνοδο του κορονοϊού και για τον λόγο αυτό κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση, χαρακτηρίζοντας εστίες υπερμετάδοσης τους κλειστούς χώρους.
Ερωτηθείς για την απόφαση να μην γίνονται τεστ στον κάθε τουρίστα που επισκέπτεται την Ελλάδα, παρά μόνο δειγματοληπτικά, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάτι που να εγγυάται 100% την ασφάλεια για να ανοίξει κάτι.
«Ενδεχομένως να αναγκαστούμε να επαναφέρουμε κάποια μέτρα στο μέλλον, αυτή τη στιγμή ο δείκτης αναπαραγωγής της νόσου είναι χαμηλός. Ο έλεγχος δεν προτείνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων, γιατί μπορεί επιπλέον να δημιουργήσει ψευδαίσθηση ασφάλειας. Τίποτα αυτή τη στιγμή δεν είναι προδιαγεγραμμένο, προχωρούμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».
Η ιχνηλάτηση είναι κάτι δύσκολο, σημείωσε. «Έχει σχέση με εμάς αλλά και με την χώρα προέλευσης τόνισε μεταξύ άλλων. Σημαντικό στον εντοπισμό των κρουσμάτων σε τουρίστες είναι και ο χρόνος που θα εμφανιστούν τα συμπτώματα», επισήμανε μεταξύ άλλων.
«Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, το απαγορευτικό οδήγησε σε μείωση σε πολλές χώρες που όμως ήδη ετοιμάζονται για δεύτερο κύμα» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.
Ο ίδιος επικαλέστηκε δήλωση της διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων που χαρακτήρισε «βέβαιη» την επάνοδο του ιού και για τον λόγο αυτό κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση.
Συγκεκριμένα, ζήτησε την προσοχή σε περιοχές που μπορεί να λειτουργήσουν πιο εύκολα ως εστίες μετάδοσης του κορονοϊού, δηλαδή κλειστούς χώρους και περιοχές με πολλαπλές επαφές με συνανθρώπους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...