Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Ανώγεια: Φονική συμπλοκή, με δύο νεκρούς και έναν τραυματία (φωτο)



Φονική συμπλοκή με αφορμή αντιπαράθεση μεταξύ μελών δύο οικογενειών κτηνοτρόφων από τα Ανώγεια
(03/05-02.00)

Οι δύο νεκροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Ηρακλείου ο...
30άχρονος Γιώργος Ξυλούρης και στο Γενικό Νοσοκομείο του Ρεθύμνου ο 62άχρονος Λευτέρης Καλομοίρης, για λόγους ασφαλείας ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.Αριστερά ο Λευτέρης Καλομοίρης και δεξιά ο Γιώργος Ξυλούρης τα θύματα της φονικής αντιπαράθεσης

Μια διαφωνία -σύμφωνα με τους συχωριανούς των δύο ανδρών που βρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες – για τα μητάτα (μικρά πέτρινα σπιτάκια μέσα σε εκτάσεις) των δύο οικογενειών, οδήγησε στο διπλό φονικό στα Ανώγεια, με δύο νεκρούς τον 30άχρονο, πατέρα δύο παιδιών γόνο οικογένειας των Ανωγείων και τον 63άχρονο, πατέρα πέντε παιδιών, γνωστό από την ενασχόλησή του με τη λαϊκή Κρητική παράδοση, καθώς δεκαετίες ασχολείτο με τη χοροδιδασκαλία και τη συγγραφή βιβλίων με μαντινάδες, και έθεσε τις τοπικές Αρχές σε επιφυλακή στον ενδεχόμενο αντιδικίας και βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου (02/05) στο καφενείο στην τοποθεσία Περαχώρι, στα Ανώγεια. Η διαφωνία στο καφενείο μεταξύ του 30άχρονου κτηνοτρόφου Γιώργου Ξυλούρη , γνωστός στο χωριό με το παρατσούκλι «Κίτρος», με τον επίσης κτηνοτρόφο συνομήλικό του Μανώλη Καλομοίρη, για τα «μητάτα» που διατηρούν οι δύο οικογένειες, προκάλεσε έντονη λογομαχία, με φονική κατάληξη.

Οι δύο οικογένειες με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς διέμεναν σε γειτονικά σπίτια στο χωρίο κι έχουν ενασχόληση με την κτηνοτροφία . Οι δύο νεαροί άνδρες πιάστηκαν στα χέρια και όπως αναφέρουν συγχωριανοί τους, προς στιγμήν, ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε με όπλο κατά του Μανώλη Καλομοίρη, με τον 62άχρονο πατέρας του Λευτέρη για να προστατέψει το γιο του, μπήκε στη μέση και οι επτά βολίδες του όπλου του 30άχρονου , τον έπληξαν στο στήθος , κι έπεσε νεκρός.



Για την τιμή του νεκρού πατέρα του, ο Μανώλης Καλομοίρης πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη ο οποίος επίσης έπεσε νεκρός , στην αναστάτωση που επικράτησε, αμέσως μετά το φονικό, διέφυγε από το χωριό και αναζητείται από τις Αρχές. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η φονική όπως εξελίχθηκε συμπλοκή, θαμώνας του καφενείου, 30άχρονος συγχωριανός τους, στην προσπάθεια του να τους χωρίσει, τραυματίσθηκε από εποστρακισμό βολίδας στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, για περίθαλψη .

«Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας», ανέφερε  ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

Στον ορεινό δήμο άμεσα ενημερώθηκαν και αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΤΑΕ από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο καθώς μέλη και των δύο οικογενειών με την αναγγελία του διπλού φονικού μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας και η ατμόσφαιρα, είναι τεταμένη. Στο χωριό, μετέβη ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, και Εισαγγελέας για αυτοψία στο χώρο του διπλού φονικού.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας», τόνισε  ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ενώ για τις τοπικές Αρχές , εκφράζεται ανησυχία στο ενδεχόμενο εκδήλωσης βεντέτας μεταξύ των μελών των δύο οικογενειών.


Ανώγεια: Παραδόθηκε ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη για τη φονική συμπλοκή
Τελευταία Ενημέρωση 03.05.2020 14:21

Ο αθλητής kick boxing ήταν καταζητούμενος για τη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε λόγω κτηματικών διαφορών


Παραδόθηκε ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που φέρεται να συμμετείχε στη φονική συμπλοκή. Ο φερόμενος ως δράστης παρέδωσε στις αρχές και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον 30χρονο συγχωριανό και γείτονα του, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εμφανίζεται σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη, επαναλαμβάνοντας συχνά κατά την προανακριτική διαδικασία την φράση «γιατί αυτό το κακό να τύχει σε μένα και το σπίτι μου».


Ο 30χρονος, που αναμένεται να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, πρόκειται το πρωί της Δευτέρας (4/5) να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ όπως εκτιμάται θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη


Οτι αξιζει δε μπορεί
Ο χρόνος να το θάψει
Θα ρθει καιρός που Η φλόγα ντου
στον ουρανό θα λάμψει,,
Καλο ταξίδι πατέρα







Μονο ψεματα ,ΤΟ ΟΠΕΝ , ειναι αδερφος της μανας μου και δεν ειναι για πάρκινγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...