Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Κίνα: Δύο έφηβα αγόρια ξεψύχησαν στο μάθημα της Γυμναστικής φορώντας μάσκα



Δύο αγόρια στην Κίνα πέθαναν από αιφνίδια καρδιακή προσβολή σε διάστημα μιας εβδομάδας, κατά την διάρκεια του μαθήματος...
Γυμναστικής, φορώντας προστατευτικές μάσκες προσώπου.

Οι μαθητές, από δύο διαφορετικές κινεζικές πόλεις, κατέρρευσαν ξαφνικά στις αυλές των σχολείων τους, ενώ έτρεχαν στον στίβο.

Το κινεζικό εκπαιδευτικό σύστημα αποφάσισε, έπειτα από τα δύο αυτά τραγικά συμβάντα στα τέλη Απριλίου, να διακόψει κάθε τέτοια μορφή άσκησης αλλά και σχετικές αθλητικές εξετάσεις, ανησυχώντας για την φυσική κατάσταση των μαθητών, έπειτα από τρεις μήνες εγκλεισμού.
Πιστεύεται, ότι τα δύο αγόρια δυσκολευόντουσαν να αναπνεύσουν καλά, κατά την διάρκεια της γυμναστικής, εξαιτίας της μάσκας.
Ο πατέρας του ενός μαθητή που έχασε τη ζωή του, του 15χρονου Li, δήλωσε στα κινεζικά μέσα, ότι ο γιος του ήταν αθλητής του στίβου. Το παιδί ξεψύχησε μόλις λίγα λεπτά αφού ξεκίνησε το μάθημα γυμναστικής. Σύμφωνα με τον πατέρα του: «Φορούσε τη μάσκα, ενώ έτρεχε, και ξαφνικά απλά έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο έδαφος». Το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε άμεσα, ανακοίνωσε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αιφνίδια καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, ο πατέρας του πιστεύει, ότι έχει να κάνει με τη χρήση μάσκας και την απότομη άθληση έπειτα από πολλές μέρες εγκλεισμού: «Είχε αρκετή ηλιοφάνεια, με θερμοκρασία περί τους 20 βαθμούς. Η χρήση μάσκας σίγουρα θα επιβάρυνε την αναπνοή του».
Από την άλλη, ο καθηγητής Γυμναστικής του σχολείου του Li διαφωνεί με τη θεωρία, ότι η μάσκα μπορεί να προκαλεί ασφυξία, λόγω έλλειψης οξυγόνου: «Δεν πιστεύω, ότι η μάσκα προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού. Αν δυσκολευόταν να αναπνεύσει, θα το είχε καταλάβει και δεν θα συνέχιζε να τρέχει φορώντας την μέχρι να σταματήσει η καρδιά του.» Γνώμη του είναι, ότι πρέπει να γίνει νεκροψία, κάτι που η οικογένεια του παιδιού αρνήθηκε να κάνει. Συνεπώς δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη.
Από την άλλη, ο επικεφαλής καθηγητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Xinhua στη Σαγκάη Dr Ren Zhiming, δήλωσε στα μέσα, ότι ο θάνατος του παιδιού μπορεί να συνδέεται με καρδιακά προβλήματα που δεν είχαν εντοπιστεί νωρίτερα και που με την απότομη άσκηση έπειτα από πολλές ημέρες καραντίνας να βγήκαν στην επιφάνεια. Σε κάθε περίπτωση, το να φορά κανείς μάσκα κατά την άθληση σίγουτα επηρεάζει την ποσότητα οξυγόνου που εισπνέει το άτομο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα προκαλέσει θάνατο.»
Πάντως, ούτε στο δεύτερο παιδί που πέθανε επίσης ενώ έτρεχε, σε μαθητικούς αγώνες στίβου, φορώντας μάσκα, είναι γνωστό αν έγινε νεκροψία.
Τέλος, ένας τρίτος 16χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του πρόσφατα, όταν κατέρρευσε ενώ έτρεχε στο μάθημα της Γυμναστικής, αλλά δεν είναι γνωστό αν φορούσε ή όχι μάσκα.
Πηγή: dailymail.co.uk – πηγή κεντρικής φωτο: scmp.com/topics/china-society


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...