Κυριακή 10 Μαΐου 2020

«Ακτιβιστές» διέκοψαν Θεία Λειτουργία και βεβήλωσαν κτίσμα του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη-Ασπίδα προστασίας από πιστούς



Οξυμένη ήταν η κατάσταση νωρίς το μεσημέρι στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, όταν περίπου....
150-200  πιστοί έκαναν ασπίδα προστασίας του ιερού ναού, από βέβηλους αριστεριστές που απαιτούν  να καθαιρέσουν κτίσμα προέκτασης του. Οι πιστοί «ταμπουρώθηκαν»  στην εκκλησία και αρνήθηκαν να βγουν οργισμένοι από την πρωτοβουλία κύκλων που αντιμάχονται την Ορθοδοξία, με το πρόσχημα της κατεδάφισης του κτίσματος που θεωρούν παράνομο.
Ασυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα, επιχείρησαν να πείσουν τους πιστούς να βγουν από τον ιερό ναό, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι, οργισμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν. Μάλιστα αντέδρασαν έντονα και κατά  του διευθυντή της αστυνομίας με αποτέλεσμα να ζητηθεί η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, με δεδομένο ότι η κατάσταση ήταν έκρυθμη.
Αφορμή για την σημερινή κατάσταση ήταν η προκλητική  απόφαση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης, η οποία  κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Κυριακής και σε «συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού. Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το σύνθημά μας «Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι»», έλεγε η πρόσκληση.
Η συγκέντρωση των βέβηλων του ιερού ναού έγινε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία και με βίαιο τρόπο την διέκοψαν με συνθήματα, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των πιστών. Ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού αργίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, που χωροστατούσε στην υπαίθρια λειτουργία προσπαθούσε μέσα σε συνθήματα , κραυγές  και ύβρεις να μην  διακόψει το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο για να ολοκληρωθεί απαιτήθηκαν τουλάχιστον 3 ώρες.
Το θράσος των μελών της κίνησης  έφτασε μέχρι και στην  βεβήλωση του χώρου με προσβλητικά συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους της νεοανεγειρόμενης κατασκευής. Όποιος και να διαφωνεί ο χώρος έξω από μια εκκλησία είναι ιερός και δεν ενδείκνυται για graffiti. Δυστυχώς οι αστυνομικές δυνάμεις αδράνησαν από νωρίς και επέτρεψαν να προσεγγίσουν στον περιβάλοντα χώρο, οι καταληψίες.
Ο ιερέας του Προφήτη Ηλία που δέχτηκε λεκτικές επιθέσεις , ύβρεις και προσβολές για οικονομική συναλλαγή όπως  αποτυπώθηκε και στο βίντεο, κάλεσε το ποίμνιο να περιφρουρήσει τον Ιερό Ναό και σε χρόνο μηδέν περίπου 150 με 200  πιστοί ¨ταμπουρώθηκαν» στο ναό,αγανακτισμένοι για την προσβλητική στάση των δήθεν φίλων του δάσους.Η κατάσταση εκτονώθηκε το μεσημέρι και όλοι οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.
Για την ιστορία μια μικρή μερίδα πολιτών, που ανήκουν σε συγκεκριμένη κίνηση του αριστερού χώρου, προσπαθούν να σταματήσουν τις εργασίες που γίνονται στο ιστορικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και που όπως λένε οι υπεύθυνοι έχει όλες τις απαραίτητες άδειες.
Πηγή βίνετο-φωτο ilioupolinews.gr

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...