Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ 6 Μαΐου 2020



Είναι πια φανερό πως ο πανδημικός έλεγχος των μαζών κλιμακώνεται – ενώ η υποχρεωτικότητα των.... εμβολίων που ήδη θεσμοθετείται σε πολλά κράτη με την επίκληση της πανδημίας, θα εξασφαλίζεται επί πλέον με το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας, αφού διαφορετικά δεν θα μπορεί να ταξιδέψει κανείς πουθενά. Δυστυχώς αυτοί που προβληματίζονται σήμερα, είναι παραδόξως εκείνα τα γραφικά άτομα που πιστεύουν εύκολα σε θεωρίες συνωμοσίας – ή τις «πλέκουν» μόνοι τους για να εξισορροπήσουν την άγνοια τους, τη φτώχεια τους, τα δεινά τους, την ανικανότητα τους, την κοινωνική τους περιθωριοποίηση, την ανασφάλεια τους, τα συμπλέγματα κατωτερότητας τους κοκ. Όλοι εκείνοι δηλαδή που απαξιωμένοι από την κοινωνία, χρειάζονται να ανήκουν κάπου για να επιβιώσουν ψυχολογικά – συνήθως σε ναζιστικές ομάδες, σε ακροδεξιές, σε ρατσιστικές, σε θρησκευτικές κοκ. Υπάρχουν δε πάντοτε πολιτικές ή άλλες κινήσεις που τους εκφράζουν και που ταυτόχρονα έχουν στόχο την εκμετάλλευση τους – οπότε οι δύστυχοι αυτοί είναι καταδικασμένοι να χάνουν πάντοτε. Εν τούτοις, τα παραπάνω δεν είναι ούτε γραφικά, ούτε θεωρία συνωμοσίας – αλλά αυτό που προβλέπεται να συμβεί στο θαυμαστό καινούργιο κόσμο, στο νέο είδος ολοκληρωτισμού και στη νέα τάξη πραγμάτων που αναδύεται στη Δύση. Πρόκειται για την επαλήθευση του 1984 του Orwell. Για την απόλυτη κυριαρχία των ελίτ επάνω στις μάζες, για έναν ιδιότυπο κομμουνισμό των υπερβολικά πλουσίων και ισχυρών, με την ευκαιρία της πανδημίας και του υγειονομικού εκφοβισμού – καθώς επίσης της ανυπαρξίας/εξαφάνισης των ανθρώπων που κάποτε σκέφτονταν, αντιδρούσαν πολιτικά και αμφέβαλλαν για τα πάντα, ιδίως των νέων.

Ανάλυση
από Βασίλη Βιλιάρδο

Έχοντας αναφερθεί στην υγειονομική απειλή με την εμφάνιση του COVID-19 (πηγή), ως συμπτωματικό ή σκόπιμα δημιουργημένο όπλο ελέγχου των μαζών, δεν μπορούμε παρά να τη συνδέσουμε με την παγκόσμια αρχιτεκτονική της παρακολούθησης που προωθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: το «κλαμπ» των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Αφετηρία της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής είναι το «Πρόγραμμα γνώσης του ταξιδιώτη μέσω της ψηφιακής αναγνώρισης» (Known-Traveler-Digital-Identity-Program ή KTDI) – όπου ο ιδρυτής της Microsoft, ο Bill Gates, σε μία συνέντευξη του από τις 24 Μαρτίου, περιέγραψε πώς ο COVID-19 θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία της παγκόσμιας χρήσης και δοκιμής αυτής της υποδομής.
Στη συνέντευξη, ο δεύτερος πλουσιότερος και ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο Chris Anderson σχετικά με τη στρατηγική «Κορώνα» των Η.Π.Α. – όπου ο Bill Gates απάντησε με μία τέτοια άνεση, σαν να επρόκειτο για τον πρόεδρο της υπερδύναμης ή για τον επικεφαλής του Ο.Η.Ε. Διπλό ενδιαφέρον εδώ αποτελεί το μέρος που αφορά την υποτιθέμενη «ανοσία» και κατ’ επέκταση «ασυλία» των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία μία μόλυνση – κάτι που συνέδεσε ο Bill Gates με το θέμα της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών τους, λέγοντας τα εξής:
“Σε τελική ανάλυση θα χρειαστούμε για αυτούς ένα πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει πως είτε έχουν αναρρώσει, είτε εμβολιασθεί – επειδή δεν θέλουμε να ταξιδεύουν οι (ενδεχομένως μολυσμένοι) άνθρωποι όπου επιθυμούν, αφού υπάρχουν χώρες που δεν έχουν θέσει δυστυχώς υπό τον έλεγχο τους τον ιό”.
Αμέσως μετά ακολουθεί η παρακάτω διπλά ενδιαφέρουσα πρόταση που πρέπει να την αξιολογήσουμε σωστά:
“Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει ένα είδος ψηφιακής ανοσίας (και ασυλίας), το οποίο θα καθιστά δυνατό το παγκόσμιο άνοιγμα των συνόρων”.
Συνεχίζοντας, η τελευταία πρόταση υπάρχει μόνο σε μία μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας έκδοση του βίντεο (στο 39:22 λεπτό, πηγή) – το οποίο έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο. Στο βίντεο που προβλήθηκε επίσημα, η πρόταση αυτή έχει παραδόξως αφαιρεθεί (στο λεπτό 34:27, πηγή) – κάτι που συνέβη σύμφωνα με τα σχόλια την 31η Μαρτίου. Το γεγονός αυτό είναι από μόνο του εντυπωσιακό, εάν όχι ύποπτο – επειδή το δεύτερο μέρος της πρότασης με το άνοιγμα των συνόρων, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα, όσον αφορά το θέμα που δεν θα περιέκοπτε ένας δημοσιογράφος σε καμία περίπτωση.
Εν προκειμένω, ο πιθανότερος στόχος ήταν να απομακρυνθεί η λέξη «ψηφιακό» που τοποθετήθηκε πριν τη λέξη «πιστοποιητικό» – επειδή προκαλεί πολλά ερωτηματικά, σχετικά με το «Πρόγραμμα γνώσης του ταξιδιώτη, μέσω της ψηφιακής αναγνώρισης».
Ειδικότερα, ο Bill Gates αναφέρεται καθαρά σε ένα πιστοποιητικό. Εύλογα λοιπόν συμπεραίνεται πως μόνο εάν έχει κανείς ένα τέτοιο πιστοποιητικό που μπορεί να εκδίδεται αποκλειστικά από τις Υγειονομικές Αρχές της κάθε χώρας, θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει μία θέση σε κάποιο αεροπλάνο, πλοίο, λεωφορείο ή τραίνο για να ταξιδέψει σε μία άλλη χώρα – είτε επιβιβαζόμενος με την επίδειξη αυτού του πιστοποιητικού, είτε επιδεικνύοντας το στα σύνορα της χώρας του όταν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του, ή στα σύνορα της χώρας που εισέρχεται, όπως στο παράδειγμα της Γερμανίας σήμερα (πηγή). Κάτι τέτοιο είναι εύκολο να εφαρμοσθεί στην πράξη, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό τώρα σε ψηφιακή μορφή ακούγεται πρακτικό, ειδικά σε μία εποχή που προωθείται ταχύτατα η ψηφιοποίηση, ακόμη και σε χώρες όπως η Ελλάδα – ενώ είναι γρηγορότερο και ευκολότερο. Εν τούτοις, για να είναι χρήσιμη μία ψηφιακή απόδειξη, ένα πιστοποιητικό για διεθνή ταξίδια, απαιτείται ένας χώρος ηλεκτρονικής αποθήκευσης των δεδομένων (database) – ο οποίος να είναι ασφαλής, επιτρέποντας την πρόσβαση παγκοσμίως. Με απλά λόγια, χρειάζεται ένα διεθνές πρότυπο (standard) ανταλλαγής δεδομένων που να λειτουργεί παντού – επιτρέποντας την αναγνώριση και την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού.
Εν προκειμένω, το «Πρόγραμμα γνώσης του ταξιδιώτη μέσω της ψηφιακής αναγνώρισης» που προωθείται από την «Εσωτερική Ασφάλεια των Η.Π.Α.» (US-Homeland Security) και από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με σημαντικότερο εάν όχι ισχυρότερο μέλος του τον Bill Gates, θα είναι σύντομα σε θέση να παρέχει όλα αυτά, καθώς επίσης να τα εφαρμόσει στην πράξη.
Σε κάθε περίπτωση, με την υφιστάμενη συνεργασία της Google με την Apple, όσον αφορά τη δημιουργία μίας ομοιόμορφης εφαρμογής (application) «Κορώνα», για τον εντοπισμό των πιθανών μολυσμένων ατόμων με COVID-19 (πηγή), μέσω των δύο κυρίαρχων λειτουργικών συστημάτων κινητών τηλεφώνων (Android, iOS), θα μπορούσε να υπάρξει μία παγκόσμια τοποθεσία αποθήκευσης δεδομένων που να επιτρέπει τη διεθνή πρόσβαση – ενώ, ελλείψει προτύπων (standards) για πιστοποιητικά που δεν παραποιούνται και είναι παγκοσμίως αποδεκτά από τις Υγειονομικές Αρχές, θα μπορούσε κανείς να βασιστεί στην εφαρμογή που θα αναπτύξουν από κοινού οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες του διαδικτύου.
Οι δύο αυτές εταιρείες θα ήταν σε θέση να υιοθετήσουν το κινεζικό μοντέλο που ανιχνεύει μέσω του κινητού τηλεφώνου, εάν κάποιος βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό – μία εφαρμογή όμως που απαιτεί από τις Υγειονομικές Αρχές να μπορούν να τροφοδοτούν τον αριθμό τηλεφώνου του ιδιοκτήτη του που έχει διαγνωστεί θετικός από το τεστ. Η διαδικασία αυτή δεν είναι δύσκολο να συμπληρωθεί με την επιλογή του πλαισίου θεραπείας ή εμβολιασμού – ενώ οι προσβεβλημένοι πραγματικά ή αυθαίρετα από τον ιό (=σκόπιμα για να εξουδετερωθούν) θα αντιμετωπίζονται ως λεπροί από τους υπολοίπους.
Σύντομα λοιπόν, με την ευκαιρία της εξάπλωσης του COVID-19 παγκοσμίως, το «Πρόγραμμα γνώσης του ταξιδιώτη μέσω της ψηφιακής αναγνώρισης», θα είναι έτοιμο να εφαρμοσθεί – με την προσχηματική πλήρη διατήρηση ασφαλώς της συνταγματικής ελευθερίας να κυριαρχεί κανείς επάνω στα δικά του προσωπικά δεδομένα, όπως στις εφημερίδες (σελίδες) του διαδικτύου όπου όμως, εάν δεν συμφωνήσει κανείς με την κοινοποίηση των προσωπικών του δεδομένων απαγορεύεται να τις διαβάσει! Απλούστατα, όλοι θα έχουν την ελευθερία να αποφασίσουν μόνοι τους, εάν θέλουν να ταξιδέψουν ή να πάνε σε διακοπές χρησιμοποιώντας την εφαρμογή – ή εάν προτιμούν να μείνουν σπίτι τους.
Με δεδομένο τώρα το ότι, η Google και η Apple συνεργάζονται ήδη στενά με τις αρχές ασφαλείας και με τις μυστικές υπηρεσίες, δεν θα έχουν καμία αντίρρηση να μοιράζονται τις νέες αυτές πληροφορίες και την εφαρμογή μαζί τους – οπότε εύκολα οι αρχές αυτές θα μπορούν να επέμβουν στην εφαρμογή, σημειώνοντας στα στοιχεία κάποιου πως «απαγορεύεται να ταξιδέψει» ή ότι «χρήζει ιδιαίτερης παρακολούθησης» κατά το δοκούν.
Η αιτιολογία θα είναι η δήθεν θετική του διάγνωση στον ιό – ενώ στη συνέχεια το σύστημα θα μπορούσε να τελειοποιηθεί, επιτρέποντας την πλήρη παρακολούθηση των πάντων, όπως αυτή που δημιούργησε η Accenture για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Χάρη στον COVID-19 λοιπόν, ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος πλησιάζει ταχύτατα – η Νέα Τάξη Πραγμάτων, η δικτατορία των ελίτ, βασικό στοιχείο της οποίας θα είναι ο Μεγάλος Αδελφός.
Όλα αυτά βέβαια θα αφορούν τους νόμιμους ταξιδιώτες – αφού οι παράνομοι μετανάστες δεν είναι δυνατόν να εμποδίζονται με τέτοιες διαδικασίες. Αντίθετα, θα εγκλωβίζονται στις χώρες που εισέρχονται και δεν θα μπορούν να επιστρέφονται χωρίς τα αναγκαία πιστοποιητικά – γεγονός που σημαίνει πως τα κράτη εισόδου τους θα επωμισθούν με μεγαλύτερα βάρη, από τα ήδη υπάρχοντα.
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας, είναι πια φανερό πως ο πανδημικός έλεγχος των μαζών κλιμακώνεται (πηγή) – ενώ η υποχρεωτικότητα των εμβολίων που ήδη θεσμοθετείται σε πολλά κράτη με την επίκληση της πανδημίας, όπως στην Ελλάδα που αποφασίσθηκε με ΠΝΠ πολύ πριν συζητηθεί στη Βουλή (κείμενο, πηγή), θα εξασφαλίζεται επί πλέον με το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας, αφού διαφορετικά δεν θα μπορεί να ταξιδέψει κανείς πουθενά.


Δυστυχώς αυτοί που προβληματίζονται σήμερα, είναι παραδόξως εκείνα τα γραφικά άτομα που πιστεύουν εύκολα σε θεωρίες συνωμοσίας – ή τις «πλέκουν» μόνοι τους για να εξισορροπήσουν την άγνοια τους, τη φτώχεια τους, τα δεινά τους, την ανικανότητα τους, την κοινωνική τους περιθωριοποίηση, την ανασφάλεια τους, τα συμπλέγματα κατωτερότητας τους κοκ. Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι δηλαδή που απαξιωμένοι από την κοινωνία, χρειάζονται να ανήκουν κάπου για να επιβιώσουν ψυχολογικά – συνήθως σε εθνικιστικές ομάδες, σε ρατσιστικές, σε θρησκευτικές κοκ. Υπάρχουν δε πάντοτε πολιτικές ή άλλες κινήσεις που τους εκφράζουν και που ταυτόχρονα έχουν στόχο την εκμετάλλευση τους – οπότε οι δύστυχοι αυτοί είναι καταδικασμένοι να χάνουν πάντοτε.



Εν τούτοις, τα παραπάνω δεν είναι ούτε γραφικά, ούτε θεωρία συνομωσίας – αλλά αυτό που προβλέπεται να συμβεί στο θαυμαστό καινούργιο κόσμο, στο νέο είδος ολοκληρωτισμού και στη νέα τάξη πραγμάτων που αναδύεται στη Δύση, ενώ υπάρχει ήδη στην Κίνα: στο 3ο Ράιχ του 21ου αιώνα (πηγή). Πρόκειται για την επαλήθευση του 1984 του Orwell. Για την απόλυτη κυριαρχία των ελίτ επάνω στις μάζες, για έναν ιδιότυπο κομμουνισμό των υπερβολικά πλουσίων και ισχυρών, με την ευκαιρία της πανδημίας και του υγειονομικού εκφοβισμού (πηγή) – καθώς επίσης της ανυπαρξίας/εξαφάνισης των ανθρώπων που κάποτε σκέφτονταν, αντιδρούσαν πολιτικά, διαμαρτύρονταν ενεργητικά και αμφίβαλλαν για τα πάντα, ιδίως των νέων.

ΠΗΓΗ

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...