Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 5G, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ (βίντεο)




Ενώ σε πολλές χώρες, όπως η Αγγλία, όπου οι κυβερνήσεις έχουν τοποθετήσει κεραίες με το 5G ο κόσμος τις ξήλωσε γιατί επιστήμονες επισημάνουν την....
αρνητική του επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, εδώ στην χώρα ξέφραγο αμπέλι και μασονικό φέουδα, η κατοχική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη εγκαταστάτη του, αν και ήδη στην Μεσσηνία οι κάτοικοι είχαν ξεσηκωθεί και το απέτρεψαν
Μας… «ανοίγουν το δρόμο» για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ελλάδα έπειτα από κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος.
Με τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων, τον συντονισμό για τη σύνταξη του οποίου είχε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ολοκληρώνεται η προετοιμασία για την απόδοση στην κινητή τηλεφωνία και στα δίκτυα 5G του φάσματος των 700 MHz που σήμερα χρησιμοποιείται από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Τα 5G και ο Χάρτης Συχνοτήτων
Η διαδικασία σύνταξης του νέου Χάρτη Συχνοτήτων έλαβε επίσης υπ’ όψιν της τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών, οι οποίοι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν στην προμήθεια νέων τηλεοπτικών δεκτών ή αποκωδικοποιητών. Με την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων του νέου Χάρτη Συχνοτήτων θα απαιτηθεί μόνο ο επανασυντονισμός των δεκτών.



Μετά τη δημοσίευση του νέου Χάρτη Συχνοτήτων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο αμέσως προσεχές διάστημα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων μπορεί να προχωρήσει στον σχεδιασμό της για τη δημοπράτηση του φάσματος των 700 MHz για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στη χώρα μας, βάσει και των προβλέψεων των σχετικών κοινοτικών οδηγιών.



Τι είναι ο Χάρτης Συχνοτήτων για την επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή τηλεοπτικού σήματος;
Ο Χάρτης Συχνοτήτων είναι ένα κανονιστικό κείμενο που περιλαμβάνει τις τεχνικές λεπτομέρειες για την επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή (δηλαδή την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση που στην Ελλάδα παρέχεται από την ΕΡΤ και την DIGEA). Ο Χάρτης περιλαμβάνει ρυθμίσεις όπως οι προδιαγραφές εκπομπής, τα κέντρα εκπομπής, οι περιοχές κάλυψης και οι ραδιοδίαυλοι που εκπέμπονται από κάθε κέντρο εκπομπής.



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


πηγή

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...