Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η Καμπάνα του Αι Γιώργη στα Ανώγεια δε θα πάψει να χτυπάει όσο ζω εγώ και οι Ανωγειανοί!!! Πάνω στην καμπάνα κάθε χτύπημα της είναι και χτύπος της καρδιάς μας.



Η συγκινητική κίνηση του παπα-Ανδρέα Κεφαλογιάννη για τις δύσκολες μέρες που ζούμε
Πρωτόγνωρες στιγμές ζει όλος ο κόσμος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού....

Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε πρέπει να μένουμε στο σπίτι για να σώζουμε ζωές και για να προστατεύσουμε και τη δική μας. Τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί, οι γιατροί, γιατί πάνω από όλα, πάνω από τις δουλειές, τις υποχρεώσεις, τις συνήθειές μας, την προσωπικότητα ή ακόμα ακόμα πάνω από τον τρόπο σκέψης μας είναι η ανθρώπινη ζωή. Αυτούς ακούμε όλοι, τους ειδικούς. Και τα αποτελέσματα καθημερινά από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των νεκρών δείχνουν ότι ο Έλληνας σέβεται την ανθρώπινη ζωή και την υπολογίζειι, γι' αυτό και δε θρηνούμε κάθε μέρα εκατοντάδες νεκρούς όπως γειτονικές μας -και όχι μόνο- χώρες.

Σε αυτόν τον αγώνα αρωγός και η Εκκλησία, που κλήθηκε να πάρει πρωτοφανείς αποφάσεις, δύσκολες αποφάσεις. Όμως είναι δύσκολο να δεχτείς ότι η πόρτα της εκκλησίας θα μείνει κλειστή και μάλιστα τις αναστάσιμες μέρες του Πάσχα. Χρειάζεται κάτι η ψυχή για να μπορέσει να σηκώσει αυτό το βάρος και να θέσει την πίστη, την αγάπη, την τελετουργία, την ψυχική ανάγκη για επαφή με το Θεό σε νέα πρωτόγνωρα δεδομένα. Και αυτό το κάτι κάπου κάπου το βρίσκουμε σε ανθρώπους που βρίσκουν τον τρόπο να ελαφρύνουν την ψυχή μας.

Όπως ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης με τα λόγια του στη συγκινητική ανάρτησή του: "Η καμπάνα του Άι-Γιώργη στα Ανώγεια δε θα πάψει να χτυπάει όσο ζω εγώ και οι Ανωγειανοί", λέει και χτυπά την καμπάνα ξανά και ξανά και τα λόγια του αυτά ξεφεύγουν από τα όρια των Ανωγείων και αγκαλιάζουν όλους μας που ακούμε τον ήχο της καμπάνας που χτυπά ο παπα-Ανδρέας και από τα σπίτια μας και μας υπενθυμίζει ότι ο Θεός είναι παντού, ότι η πίστη μας μπορεί να βρει έκφραση παντού και ότι η πόρτα της εκκλησίας μένει κλειστή μόνο από αγάπη για τη... Ζωή.


https://www.facebook.com/papaandreas.kefalogiannisc/videos/3113476948684215/?t=0



ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ- ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ...

Έβρος: «Πύρινος» λόγος από τον παπά – Ανδρέα… «Πρώτα η γη μας, τα σπιτικά μας, πρώτα η τιμή, η ιστορία μας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...